9070XT çok daha iyi pro'dan. Döndükten sonra duruma göre verirsiniz karari.V
Bakalım hocam mart gibi askere gideceğim bedelliye döndükten sonra duruma göre seçeceğim. Kasayı yaklaşık 8-9 ay önce toplamıştım taksitleri önümüzdeki ay bitiyorRam krizinden önce topladık.
Almışken en son sürümünü alayım uzun süre götürsün kafasındayım bilgisayarda da 9070 XT almıştım hocam bakalım o zamanki duruma göre alacağım.
Detaylar
Kim cevapladı?Stourmer
Uzman
9070XT çok daha iyi Pro'dan. Döndükten sonra duruma göre verirsiniz karari.
Bilgisayar elimde duracak zaten de evlilikte malum çok bilgisayara oturmak olmayabilir. Hanımla salonda otururken bir yandan PS5'te takılabilirim diye düşünüyorum.
Normal PS5'e 60 FPS vermeleri için çözünürlükten ciddi feragat etmek gerekir, maalesef katılmıyorum yazdıklarına. PSSR 2 ciddi bir güçlendirme getirecek, şuanda PRO hala tam verimliliği alamıyor bu teknolojiden. Bir de CPU tarafında da simülasyon kısmından sağlam yük bineceği için benim tahminlerim şöyle; PS5 normal versiyonlar da 30 Fidelty, 45 performans modu olur.Fragmanlar bile düz 5'ten. Ben söyleyeylim Fidelty modunda upscale ile 30 FPS verir. Performance'da 45-60 verir. Pro'da ya görüntüler aynı kalır FPS düzelir ya da FPS yine aynı kalır görüntü kalitesi artar. Demem o ki PS5'e sadece 30FPS veremezler.
Ama iyi bir kare oluşturma teknolojisi yükseltmesiyle PRO'nun iyi bir görsellik vereceğinden eminim.
Hocam açıkçası bende katılmıyorum kendi söylediklerime. Sadece olması gereken bu. 45'e bile razıyız tabii de yinede 60 bekliyor insan. Rockstar bu belli olmaz PS3'e GTA 5 çıkarmış adamlar.Normal PS5'e 60 FPS vermeleri için çözünürlükten ciddi feragat etmek gerekir, maalesef katılmıyorum yazdıklarına. PSSR 2 ciddi bir güçlendirme getirecek, şuanda PRO hala tam verimliliği alamıyor bu teknolojiden. Bir de CPU tarafında da simülasyon kısmından sağlam yük bineceği için benim tahminlerim şöyle; PS5 normal versiyonlar da 30 Fidelty, 45 performans modu olur.
Ama iyi bir kare oluşturma teknolojisi yükseltmesiyle PRO'nun iyi bir görsellik vereceğinden eminim.
60 Çıksa şaşırır mıyım tüm modellere? Şaşırırım ama öyle de müthiş bir beklenti yok tabii, Rockstar sonuçta 2026'da 30 FPS oynattırmak isterler mi insanlara bilemeyiz.Hocam açıkçası bende katılmıyorum kendi söylediklerime. Sadece olması gereken bu. 45'e bile razıyız tabii de yinede 60 bekliyor insan. Rockstar bu belli olmaz PS3'e GTA 5 çıkarmış adamlar.
İsveç Cadısı
Uzman
GTA 6 fragmanlarının PS5 üzerinden kaydedildiğini Rockstar resmi olarak açıkladı. Yani PS5 Pro; RTX açık şekilde, PS5 ise performance modda 60 FPS ile oynatabilecek. Sony mühendisleri boşuna gitmedi oraya.
2026 yılına giriyoruz 30 FPS ile oyun oynamak kaldı mı?
2026 yılına giriyoruz 30 FPS ile oyun oynamak kaldı mı?
Bu oyunun son gününe kadar asla bilemeyeceğimiz bir şey; Ya da açıklama yapmazlarsa.Yani PS5 Pro; RTX açık şekilde, PS5 ise performance modda 60 FPS ile oynatabilecek.
Benim de ümit ettiğim şey o olur. Özel çalışma yaptıklarını bilmeyen yoktur ama normal PS5'in ben 60 FPS oynatacağını düşünmüyorum. En azından 1080P'de değil. GPU tarafı hadi neyse, ama CPU tarafından o kadar simüle bir şehri nasıl kaldıracak? Tarihin en iyi optimizasyon çalışması olsa neyse de. Bu ancak PRO model olmasaydı mümkün olurdu bence.
Çıktığında göreceğiz, umarım ben yanılırım.
Kesinlikle saf 4K çözünürlükte oynatacağını düşünmüyorum, ama PSSR 2 ile makul bir çözünürlükte 60 FPS oynatacak tek cihaz olduğuna eminim diyebilirim. Teknik ve yazılımsal olarak altından kalkabilecek bir donanıma sahip.
Bugün DLSS 4.5 çıktı, 50 FPS'kerden 150'lere çıktı 4K'da. PSSR'ın henüz nihai sürümüne ulaşmadığı da aşikar. Doğru güncellemeyle tam verimde sadece PS5 PRO iyi bir görsellik, çözünürlük ve 60 FPS ile GTA 6'yı çalıştıracaktır.