PSSR 2 güncellemesi ile beraber PS5 PRO en uzun ömürlü konsol olarak yerine yerleşecek, eğer ana oyun cihazı eksikliği yaşıyorsan ve konsol kullanmak istiyorsan en mantıklı seçenek kesinlikle PS5 PRO.

Normal PS5 yetersiz bir konsol mu? Hayır. Ama upscale teknolojileri artık günümüzün vazgeçilmezi ve PRO ile normal PS5'in farkı yeni çıkacak AAA oyunlarda daha fazla belli olacak.

Yani yorumlarda bilip bilmeden, araştırmadan "PS5 PRO için değmez abi ya." diye gezen arkadaşa pek intikal etme, iyi kötü 5. senesine giren bir donanım eninde sonunda yetersiz kalmaya başlayacak ve PRO ile donanım tabanlı PSSR2'nin farkını fazlasıyla görecek insanlar.

Ayrıca GTA6 sapına kadar yatırım yapmaya değer bir oyun. Fakat yatırımını sadece GTA 6'ya değil, bundan sonra ki tüm yeni nesil oyunda eski nesil oyunlarda o kadar abartı olmayan farkın ne kadar gözle görülür hale geldiğinde anlayacaksın. Bu yüzden bütçe yetiyorsa kesinlikle PRO alınmalı.
Çok güzel açıklamışsınız.

Bahsettiğiniz fiyatlar yanlış. PS5 Slim şu an İtalya'dan 14K civarına alınabiliyor(Amazon'da €350 ve %18 tax Free var). Pro ise 29k civarına geliyor. Ben geçen haftalarda aynı ikilemde kaldım ve Slim aldım. 2 kat fiyat farkına değen bir şey olduğunu düşünmüyorum.

İmzamı atıyorum bu yoruma. GTA 6 için önden konsol alınmaz. Ek olarak güçlü bir PC'si olan birisinin de PS5 almasına gerek olduğunu da düşünmüyorum. Evimde 4K televizyon var ona bağlayıp oynayacağım diyorsanız eyvallah ama gidip PS5 için bilgisayarın 2K monitörünü kullanacaksanız ya da alıp 4K monitör kullanacaksanız bir manasını göremiyorum. Hele bilgisayarınız zaten 4K monitör kaldırabilecek güçteyse PS5'e hiçbir gerek kalmıyor bence.
Tax Free katmadan paylaşmışım fiyatları haklısınız. PS5'in 5 senelik bir konsol olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu sebepten PS6'yı beklemeye karar verdim. Teşekkür ederim :)
PSSR 2 güncellemesi ile beraber PS5 PRO en uzun ömürlü konsol olarak yerine yerleşecek, eğer ana oyun cihazı eksikliği yaşıyorsan ve konsol kullanmak istiyorsan en mantıklı seçenek kesinlikle PS5 PRO.

Normal PS5 yetersiz bir konsol mu? Hayır. Ama upscale teknolojileri artık günümüzün vazgeçilmezi ve PRO ile normal PS5'in farkı yeni çıkacak AAA oyunlarda daha fazla belli olacak.

Yani yorumlarda bilip bilmeden, araştırmadan "PS5 PRO için değmez abi ya." diye gezen arkadaşa pek intikal etme, iyi kötü 5. senesine giren bir donanım eninde sonunda yetersiz kalmaya başlayacak ve PRO ile donanım tabanlı PSSR2'nin farkını fazlasıyla görecek insanlar.

Ayrıca GTA6 sapına kadar yatırım yapmaya değer bir oyun. Fakat yatırımını sadece GTA 6'ya değil, bundan sonra ki tüm yeni nesil oyunda eski nesil oyunlarda o kadar abartı olmayan farkın ne kadar gözle görülür hale geldiğinde anlayacaksın. Bu yüzden bütçe yetiyorsa kesinlikle PRO alınmalı.
Hocam dedikleriniz doğru katılıyorum, çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Ama dediğiniz gibi PS5'in 5 senelik bir konsol olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu sebepten PS6'yı beklemeye karar verdim. Teşekkür ederim :)

Tax Free katmadan paylaşmışım fiyatları haklısınız. PS5'in 5 senelik bir konsol olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu sebepten PS6'yı beklemeye karar verdim. Teşekkür ederim :)

Hocam dedikleriniz doğru katılıyorum, çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Ama dediğiniz gibi PS5'in 5 senelik bir konsol olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu sebepten PS6'yı beklemeye karar verdim. Teşekkür ederim :)
Tabii karar senin kararın.

Ancak RAM krizi ve üstüne yolda olan ve tahmini 18 ay sürecek SSD krizini de koyarsan bu iş için çok uzun bir süre bekleyebilirsin, en iyi ihtimalle 2027'nin ilk aylarında PS6'ya ulaşırız.

Mantıklı düşünüyorsunuz ama PS4'te 13 yıllık bir konsol ve hala devasa bir oyuncu kitlesi var daha birkaç yıl öncesine kadar bütün oyunlar çıkıyordu. Örneğin şu an alacağınız bir PS5 Slim ile PS6 çıksa dahi birkaç yıl gidebilir hatta eğer yurt dışından alırsanız döviz bazında dahi zarar etmeden PS5'i satıp PS6'ya geçiş yapabilirsiniz. Kütüphane ortak olacağı için PS5 oyunlarını zaten PS6'da da oynayabilirsiniz. Eğer yurt dışına gidip tax-Free ile €280 alma imkanınız varsa bence kaçırmanın manası yok.