Selamlar, bugün bir süre kullanıp gitar almak için sattığım PS5'i inceleyeceğiz.
Kutu
Kutumuzun içinden oyun kolu, Playstation, kullanım zımbırtıları, dikey ve yatay koymak için aparat çıkıyor. Playstation'un ünlü kutu içinde kutu mantığı bu konsolda da var.
Tasarım ve Malzeme Kalitesi
Eki Görüntüle 481
Ürünün tasarımı alışılagelmiş bir tasarım değil. Çok büyük ve CD kısmı tümörlü gibi duruyor sanki.
Beyaz kısımlar mat ve tırtıklı. Tırtıklar Playstation'un klasikleşmiş üçgen, kare, yuvarlak ve X işaretleri kullanılarak yapılmış. Kapakları açmaya çalışırken bayağı zorladım. Çok sağlamlar.
Siyah bölüm parlak. Çizilmeye çok müsait. Ayrıca kenarlarda aydınlatma bulunuyor. İnsan oraya bi' RGB yapar yahu. Açılırken mavi yanıyor, açıldıktan sonra da beyaz.
Dualsense
Eki Görüntüle 494
Xbox gamepadleri kadar olmasa da benim için gayet rahat. Tuşlarımız yine klasik yerlerinde ve ortada da bir tane dokunmatik alan yer alıyor.
Haptic Feedback çok güçlü ve her şeyi hissettiriyor. Çimde yürürken çim hissi, tahtada yürürken tahta hissini sağlıyor. Ayrıca Dualsense'in üzerindeki hoparlör bu hissi arttırıyor.
Adaptive Triggerlar biraz hayal kırıklığı. Evet, çok iyiler ama buna uygun oyun zamanında yoktu. Ondan dolayı Astro Playroom dışında deneyimlememiştim.
Dualsense'in belki de en sevmediğim özelliği. Bu oyun kolu inanılmaz hassas. Dokunsanız kırılacak gibi sanki. Ayrıca nemden de uzak tutun. Nemden dolayı bozulduğunu bile gördüm. Daha öncesinde bir çok gamepad kullandım ancak bunun kadar hassasını görmemiştim.
Son Değerlendirme ve Kapanış
Biraz kısa oldu ancak daha fazla ne anlatabilirim bilmiyorum. Cihazı kullandığım süre boyunca elektrik kesintisinden bir kez bozuldu. Garanti hemen halletti. Ayrıca Dualsense'im bozulduğunda da garanti yenisini gönderdi. Oldukça iyiler. Eğer yatıp oyun oynayacak bir cihaz arıyorsanız ve oyun fiyatları çok da dert değilse alın keyfinize bakın. Ancak ben asla önermem şu anda. İyi ki de satmışım diyorum. Çünkü oyun fiyatları çok yüksek, abonelikler pahalı, konsol zaten pahalı o fiyata bilgisayarı daha doğru buluyorum. Özel oyunları deneyimleyip satmayı da düşünebilirsiniz.
Bu bölümlük bu kadar. İyi günler efendim.