mrtcN

Uzman
PlayStation 5 Slim dijital CFI 2016 konsolumu dikey kullanıyorum. Ara sıra görseldeki gibi yapmaya başladı. Tekrar başlattığım zaten bir problem olmuyor, düzeliyor ama son bir aydır bunu birkaç kez yaptı. Oyunlarda FPS sıkıntısı çektiğimi sanmıyorum. Bir adet 990 Pro M.2 SSD ve klavye-mouse bağlı kullanıyorum. Neden sebep olabilir?

Monitör: ASUS ROG STRIX 27 4K 160Hz bir şeydi ama monitörde problem yok. Eminim.

Screenshot_20251218_182520_Gallery.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
PlayStation 5 Slim dijital CFI 2016 konsolumu dikey kullanıyorum. Ara sıra görseldeki gibi yapmaya başladı. Tekrar başlattığım zaten bir problem olmuyor, düzeliyor ama son bir aydır bunu birkaç kez yaptı. Oyunlarda FPS sıkıntısı çektiğimi sanmıyorum. Bir adet 990 Pro M.2 SSD ve klavye-mouse bağlı kullanıyorum. Neden sebep olabilir?

Monitör: ASUS ROG STRIX 27 4K 160Hz bir şeydi ama monitörde problem yok. Eminim.

Eki Görüntüle 211561

Hocam farklı bir HDMI kablosu deneyebilir misiniz? HDMI kablosundaki içinde ki soketlerde bozulmuş olabilir. Fakat eğer sorun gene aynı devam ediyorsa GPU kaynaklı bir sorun olabilir. Geçmiş olsun.

Eki Görüntüle 211561
Başka bir hdmi kablosu deneyin hocam belki soket arızalıdır yoksa gpu'da sorun olabilir umarım kabloda hasar vardır

Tüm tavsileriniz için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde konsolu kuzenimin evine götürmüştüm ve onun kendi PS5 HDMI kablosuna bağlamıştım. Gene aynı problemi yaşamıştık. Bu problemle konsolu açtığımda karşılaşıyorum oyun esnasında veya hali hazırda düzgün çalışırken olmuyor. Galiba dediğiniz gibi ekran kartı bozuldu. Umarım problem ondan değildir ama eğer ondansa dahi umarım bu haliyle kalır.

Veya umarım problem konsol üzerindeki HDMI portundadır. Onun tamiri ekran kartı birimine göre daha kolaydır diye düşünüyorum.

Tüm tavsileriniz için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde konsolu kuzenimin evine götürmüştüm ve onun kendi PS5 HDMI kablosuna bağlamıştım. Gene aynı problemi yaşamıştık. Bu problemle konsolu açtığımda karşılaşıyorum oyun esnasında veya halihazırda düzgün çalışırken olmuyor. Galiba dediğiniz gibi ekran kartı bozuldu. Umarım problem ondan değildir ama eğer ondansa dahi umarım bu haliyle kalır.

Veya umarım problem konsol üzerindeki HDMI portundadır. Onun tamiri ekran kartı birimine göre daha kolaydır diye düşünüyorum.

Hocam istanbuldaysanız eğer Bakırköy'de bulunan PSOyunu'na götürün derim. Ben bütün işlemlerini orada hallediyorum oradaki kişi çok ilgili. Konsoluda ondan almıştım zaten. En azından fiyat bilgisi alabilirsiniz.