Makaleler
1
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, bana hep sorarlar neden yaşıtlarına ve bazı insanlara yukarıdan bakarsın diye. Asıl şey bu evrime inanmamaları. Ben evrime inanıyorum, annem ben evrime inanınca o da Müslüman "inanabilirsin" diyor. Ben böyle yetiştirildiğim için mi o insanlardan akıllıyım? Onlar neden evrime inanmıyorlar? Maymunlardan gelmedik ya, biz ortak atamız sadece aileleri yüzünden mi? Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

Selamlar, bana hep sorarlar neden yaşıtlarına ve bazı insanlara yukarıdan bakarsın diye. Asıl şey bu evrime inanmamaları. Ben evrime inanıyorum, annem ben evrime inanınca o da Müslüman "inanabilirsin" diyor. Ben böyle yetiştirildiğim için mi o insanlardan akıllıyım? Onlar neden evrime inanmıyorlar? Maymunlardan gelmedik ya, biz ortak atamız sadece aileleri yüzünden mi? Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.
Milletin zoruna gidiyor herhalde maymundan gelmemiz.

Çoğu kişi dini açıdan kendisinin soyundan geldikleri kişinin daha ilkel bir varlık olduğunu kabullenemiyor da ondan. Şahsen ben gelişen dünyada adaptasyona uğrayarak evrim geçirdiğimizi düşünüyorum.

Milletin zoruna gidiyor herhalde maymundan gelmemiz.
Gelmedik ama ortak ata. Gelse bile ne olacak?

Çoğu kişi dini açıdan kendisinin soyundan geldikleri kişinin daha ilkel bir varlık olduğunu kabullenemiyor da ondan. Şahsen ben gelişen dünyada adaptasyona uğrayarak evrim geçirdiğimizi düşünüyorum.
Yani Neandertaller ve homo sapiensler (biz) geldik ve devamımız uzaydaki yeni insan türleri olacak. Bunada mı inanmayacaklar acaba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı insanlar sadece bilimin dediğine inanır, bazıları da dinin dediğine yani kutsal kitapta denilenlere inanır. Şahsen ben her zaman bilimden yanayım. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil şimdi mesela tanıdığım biri sırf kutsal kitabın dediğine inandığı için adamı dövecek halim yok ya. Kim neye inanırsa inansın gram umurumda değil.

Bazı insanlar sadece bilimin dediğine inanır, bazıları da dinin dediğine yani kutsal kitapta denilenlere inanır. Şahsen ben her zaman bilimden yanayım. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil şimdi mesela tanıdığım biri sırf dinin dediğine inandığı için adamı dövecek halim yok ya. Neye inanırsa inansın gram umurumda değil.
Ben de bilimden yanayım. Fakat bilimsel gerçekliği olan bir şeye neden inanmaz ki bir insan? Üstüne inananı zorbalar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bilimden yanayım. Fakat bilimsel gerçekliği olan bir şeye neden inanmaz ki bir insan? Üstüne inananı zorbalar?
Kimin neye inanıp inanmaması önemli değil. Eğer senin inandığın veya düşündüğün düşünce yüzünden seni birileri zorbalıyorsa onlarla takılma veya o konu hakkında tekrar konuşma. Tabii bunu arkadaşlarınla dalgasına vurduğun ortam varsa ondan bahsetmiyorum arkadaşın eğer seninle sırf böyle diye mizahi bir şekilde alay veya zorbalık yapıyorsa ondan bahsetmiyorum onlar olacak.

Bazı insanlar sadece bilimin dediğine inanır, bazıları da dinin dediğine yani kutsal kitapta denilenlere inanır. Şahsen ben her zaman bilimden yanayım. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil şimdi mesela tanıdığım biri sırf kutsal kitabın dediğine inandığı için adamı dövecek halim yok ya. Kim neye inanırsa inansın gram umurumda değil.
İslam'a baksan Kur'an bile evrimi destekleyen bir çok kanıta sahip. Çoğu kişi bilgili olmadığı için evrimi dinden sapma derecesinde bir yanılgı olarak görüyor.

Kimin neye inanıp inanmaması önemli değil. Eğer senin inandığın veya düşündüğün düşünce yüzünden seni birileri zorbalıyorsa onlarla takılma veya o konu hakkında tekrar konuşma.
Haklısınız.

İslam'a baksan Kur'an bile evrimi destekleyen bir çok kanıta sahip. Çoğu kişi bilgili olmadığı için evrimi dinden sapma derecesinde bir yanılgı olarak görüyor.
Evet, evet ben diyecektim. Bakın evrimi Allah yarattı belki? Bana göre Allah yarattı tabii.

Çevrede o kadar fazla yanlış bilgilenen insan var ki o yüzden bunlar ortaya çıkıyor. Bazıları sırf okuyayım diye doğruluğunu bilmediği sadece okudum diye ortamda hava atayım diye kutsal kitabı alıyor eline yalandan okuyor falan sonra benden daha mı iyi bileceksin o kadar şunu okudum bunu okudum diyor. Bazı arkadaşlarımdan duyuyorum böyle insanları iyi ki benim böyle bir çevrem yok olanlara da geçmiş olsun diyeyim boş insanlar.