Evet, evet ben diyecektim. Bakın evrimi Allah yarattı belki? Bana göre Allah yarattı tabii.
Bak şimdi hocam çoğu dindar kişi evrimi reddediyor. Ancak onların tarafından bakacak olursak Allah Kuran'da ne diyor? "Biz insanı en güzel şekilde yarattık" diyor. İnsan günümüz şartlarına adapte olabilecek bir mükemmellikte yarattığına göre evrim neden olmasın ki? Allah insana farklı şartlara adapte olup yaşamını devam ettirebilme imkânı vermiş e daha ne olsun yani.

Evrim gerçektir. Bilim desteklediği zaman zaten olay bitiyor ancak bilime inanmayanlar dindarlar için bile Kur'an aslında evrimi destekleyen bir kaynaktır.

Çevrede o kadar fazla yanlış bilgilenen insan var ki o yüzden bunlar ortaya çıkıyor. Bazıları sırf okuyayım diye doğruluğunu bilmediği sadece okudum diye ortamda hava atayım diye kutsal kitabı alıyor eline yalandan okuyor falan sonra benden daha mı iyi bileceksin o kadar şunu okudum bunu okudum diyor. Bazı arkadaşlarımdan duyuyorum böyle insanları iyi ki benim böyle bir çevrem yok.
Aynen öyle hocam çok haklısın. Sadece kuru kuru okumak yerine sorgulayıp doğrusunu öğrendiğimiz zaman aslında evrim teorisinin hiçbir şekilde dinler ile de ters düşmediğini görebiliriz.

Bak şimdi hocam çoğu dindar kişi evrimi reddediyor. Ancak onların tarafından bakacak olursak Allah Kuran'da ne diyor? "Biz insanı en güzel şekilde yarattık" diyor. İnsan günümüz şartlarına adapte olabilecek bir mükemmellikte yarattığına göre evrim neden olmasın ki? Allah insana farklı şartlara adapte olup yaşamını devam ettirebilme imkânı vermiş e daha ne olsun yani.

Evrim gerçektir. Bilim desteklediği zaman zaten olay bitiyor ancak bilime inanmayanlar dindarlar için bile Kur'an aslında evrimi destekleyen bir kaynaktır.
Allah neden bize özenmesin zaten? Tüm canlılara özendi o.

Çevrede o kadar fazla yanlış bilgilenen insan var ki o yüzden bunlar ortaya çıkıyor. Bazıları sırf okuyayım diye doğruluğunu bilmediği sadece okudum diye ortamda hava atayım diye kutsal kitabı alıyor eline yalandan okuyor falan sonra benden daha mı iyi bileceksin o kadar şunu okudum bunu okudum diyor. Bazı arkadaşlarımdan duyuyorum böyle insanları iyi ki benim böyle bir çevrem yok olanlara da geçmiş olsun diyeyim boş insanlar.
Sağ olun hocam. Geçmiş olsun bana gelirlerse size de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah neden bize özenmesin zaten? Tüm canlılara özendi o.
Orası bence biraz karışık konular eğer açarsak konu dışına çıkarız ama konudan sapmadan yine de biraz açmak isterim.

Şimdi Tanrı, evreni yarattığı zaman insanları da yarattı. Farklı görüşlere göre değişen inançları toplarsak yaratılma amacımız ibadet etme olabilir, başıboş bir varoluş olabilir, Tanrı'nın can sıkıntısı sebebiyle yaratıp izlediği bir dünya bile olabilir orası şuan bizi ilgilendirmeyen bir kısım. Tüm canlılar bir nevi ondan kopan bir parça gibidir.

Şimdi günümüz Türkiye'sinde bakarsak genelde evrimi reddeden insanlar ağır dindar olan kişiler oluyor. Peki neden? Çünkü İslam'a göre tüm insanlar Hz. Adem'den gelmiştir. E şimdi sen Müslüman birine gidip de Hz. Adem aslında bir maymun veya balıktı dersen adam bu dediğini saygısızlık olarak anlayacak çünkü okuduğunu sorgulamamış birisi oluyorlar genelde. Oyda Kuran'da da dediği gibi insan kusursuz bir şekilde yaratılmış ise ilk insan olan Hz. Adem'in maymun olma ihtimali daha da yüksek oluyor. Peki neden? Çünkü madem kusursuz yaratıldık, o zaman Hz. Adem zamanında ilkel dünyada ormanlarda rahatça yaşayabilmek için kalın kürk derecesinde kıllara, eğik bir duruşa ve yırtıcılara karşı kalın bir deriye ihtiyaç vardı. O zamana göre kusursuz bir varlık budur. Günümüzde ise asıl kusursuz olan model şuan bizim şeklimiz oluyor. Yani eski zamanları düşünecek olursak yine evrim teorisi gayet mantıklı bence. Zaman geçtikçe kusursuzluğun tanımı da değişiyor.

Orası bence biraz karışık konular eğer açarsak konu dışına çıkarız ama konudan sapmadan yine de biraz açmak isterim.

Şimdi Tanrı, evreni yarattığı zaman insanları da yarattı. Farklı görüşlere göre değişen inançları toplarsak yaratılma amacımız ibadet etme olabilir, başıboş bir varoluş olabilir, Tanrı'nın can sıkıntısı sebebiyle yaratıp izlediği bir dünya bile olabilir orası şuan bizi ilgilendirmeyen bir kısım.

Şimdi günümüz Türkiye'sinde bakarsak genelde evrimi reddeden insanlar ağır dindar olan kişiler oluyor. Peki neden? Çünkü İslam'a göre tüm insanlar Hz. Adem'den gelmiştir. E şimdi sen Müslüman birine gidip de Hz. Adem aslında bir maymun veya balıktı dersen adam bu dediğini saygısızlık olarak anlayacak çünkü okuduğunu sorgulamamış birisi oluyorlar genelde. Oyda Kuran'da da dediği gibi insan kusursuz bir şekilde yaratılmış ise ilk insan olan Hz. Adem'in maymun olma ihtimali daha da yüksek oluyor. Peki neden? Çünkü madem kusursuz yaratıldık, o zaman Hz. Adem zamanında ilkel dünyada ormanlarda rahatça yaşayabilmek için kalın kürk derecesinde kıllara, eğik bir duruşa ve yırtıcılara karşı kalın bir deriye ihtiyaç vardı. O zamana göre kusursuz bir varlık budur. Günümüzde ise asıl kusursuz olan model şuan bizim şeklimiz oluyor. Yani eski zamanları düşünecek olursak yine evrim teorisi gayet mantıklı bence.
Benim bir teorim var bunun için birde size bir bilgi vereyim biz maymunlar dan gelmedik sadece ortak ata. Hz. Adem evrimleşen ilk insan yani Neandertall olabilir.

Benim bir teorim var bunun için birde size bir bilgi vereyim biz maymunlar dan gelmedik sadece ortak ata. Hz. Adem evrimleşen ilk insan yani Neandertall olabilir.
Bu dediğin de gayet mantıklı mesela. Hatta şimdi düşününce bana bu dediğin en mantıklı olanı gibi geldi :D

Çünkü her ne kadar bilim evrimi kanıtlasa da milyon yıllar öncesini ancak tahmin yolu ile elde edebiliyoruz. Mesela Big Bang teorisi ve Evrim Teorisi gibi. Bunlar bir teoridir, kanun değildir. İspatı değişebilir sonuçta. Ancak evrimini yine de bilimsel kanıtları bulunmakta o yüzden bunu yalanlayamayız. Adaptasyon örneği de bir evrim sürecinin parçasıdır zaten. Biz de şuan akıl yürüterek bir nevi bu teoriyi kendi aklımız yoluyla güçlendirmiş oluyoruz.

Ki dediğin de mantıklı. Çünkü çoğu uerde balıktan evrdiğimizi de okumuştum, balığa da Hz. Adem diyemezdik herhalde çok garip olurdu :D

Bu dediğin de gayet mantıklı mesela. Hatta şimdi düşününce bana bu dediğin en mantıklı olanı gibi geldi :D

Çünkü her ne kadar bilim evrimi kanıtlasa da milyon yıllar öncesini ancak tahmin yolu ile elde edebiliyoruz. Mesela Big Bang teorisi ve Evrim Teorisi gibi. Bunlar bir teoridir, kanun değildir. İspatı değişebilir sonuçta. Ancak evrimini yine de bilimsel kanıtları bulunmakta o yüzden bunu yalanlayamayız. Adaptasyon örneği de bir evrim sürecinin parçasıdır zaten. Biz de şuan akıl yürüterek bir nevi bu teoriyi kendi aklımız yoluyla güçlendirmiş oluyoruz.

Ki dediğin de mantıklı. Çünkü çoğu uerde balıktan evrdiğimizi de okumuştum, balığa da Hz. Adem diyemezdik herhalde çok garip olurdu :D
Bir ek bilgi daha big bang Kur'an'da geçer. Yani balık değil ama 2 bacaklı bir hayvan. Biz şu an tip 0.7 bir varlığız ve tip 1 olabilsek güneş Sistemini yarılarız. 200 milyon yıl önce canlılar okyanusdan çıktı şimdi dünyadan.

Bir ek bilgi daha big bang Kur'an'da geçer. Yani balık değil ama 2 bacaklı bir hayvan. Biz şu an tip 0.7 bir varlığız ve tip 1 olabilsek güneş Sistemini yarılarız. 200 milyon yıl önce canlılar okyanusdan çıktı şimdi dünyadan.
Bu tip 0.7 dediğin ne oluyor mesela hocam? Oraları pek bilmiyorum da :D