Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
Uzman
İmanlı kişi içtiği su için şükreder, gözünün gördüğü için şükreder, anne baba sevgisi gördüğü için şükreder, okuma yazma öğrendiği için şükreder, hastalıktan iyileşince şükreder, Allah'ı tanıma şansı olduğu için şükreder. Başına gelen kötülüklerde Allah'a sığınır ondan yardım ister, Allah'ım sen büyüksün bana yardım et der, sen bana yardım edinceye kadar ben hep sabırlı olacağım çünkü ben sana güveniyorum der eğer bana yardım etmiyorsan kuşkusuz bunda bir hikmet vardır benim görevim acılara zorluklara sabretmektir der. Zira Allah dünyadaki en büyük acıları sıkıntıları hep en sevdiklerine yaşatmıştır bakınız peygamberlerin hayatlarına hepsi acıyla yoğrulmuştur ve hiç isyan etmemişlerdir. Allah şükreden, sabreden, insanları ve Allah'ı seven, okuyan, araştıran, öğrenen, bilmediği hususlarda ahkam kesmeyen, haddini bilen, anne babasına saygı sevgi dolu, kimseye zulmetmeyen kişileri sever ve onları sonsuza dek yaşayacakları cennetlere sokar. Diyorsunuz ya şöyle yaşayan için sonsuz cehennem hak mı diye tam tersi de var 13 yaşında buluğa Eren kişi sadece 1 gün bile Allah'ın sevdiği şekilde yaşarsa sonsuza kadar cennette yaşayacak ya da hayatının 70 yılını zulmederek geçiren kişi tövbe edip 1 gün gerçek bir Müslüman gibi yaşarsa o kişi de sonsuza dek cennette yaşayacak. Allah yapılan kötülüklere 1 günah yapılan iyiliklere ise 10 sevap yazıyor dilerse 1 iyiliğe 700 sevap da yazıyor. Günahlar tövbe ile tamamen silinebiliyor, bilmeyene gücü yetmeyene kolaylık sağlıyor, zulüm altındakine kolaylık sağlayıp duasını hemen kabul ediyor. Eğer Allah bana 100 yıl cehhennemi hakettin derse ben buna rıza gösteririm Allah böyle takdir etmiş çünkü benim günahlarım vardı derim Allah benim günahlarım çok olmasına rağmen bağışlayıp cennete alırsa sabah akşam şükrederim ne büyüksün yarabbim derim. Allah'ı gerçekten tanıyan bilen insanla Allah'ı tanımayan bilmeyen insanın değerlendirmeleri çok farklıdır. İnşallah herkes Allah'ı çok yakından tanır bilir ve ona layık bir kulluk ile yaşar.
Bilmeyene ve gücü yetmeyene kolaylık sağlıyor.
Bu cümle ile neyi kastediyorsun?
Benim anladığım şu.
Allah'ın dinini bilmeyen olamaz bu yaratıcıya hakaret demektir.