Detaylar
Kim cevapladı?francisco77
Uzman
Bana göre saçma geliyor. Fikrimizi de mi belli etmeyelim?
Belirt ancak konuştuğumuz mevzu senin benim mevzum değil ettiğin söz ezeli ve ebedi olanı veya ona gönülden bağlı olanı gücendirecek bir söz. Ona buna yanlış yapmanın en fazla bir özürlük cezası olur ama ettiğin söz derin bir mana taşıyor. Nasıl ki la ilahe illallah sözü bir kuş tüyü kadar hafif olup terazinin kefesine düştüğünde milyonlarca günahı silip süpürdüğü gibi bazen de bu sözün tersini ima etmek de aynı neticeyi verebilir.
LA Knight
Üstün
Bu dünyada bedenen ve ruhen azap çeken, işkence gören insanları öbür dünyada zulmedenlerin ruhlarını cezalandırsan ne olacak? Gazze'de kaç yıldır zulüm var? 50'yi buldu bulacak veya buldu. Şu an yaşı 50-60-70 olup hala orada yaşayanlar var. Sonuç onlar doğduğundan beri zulüm görüyor. Bir kul yaratıyorsun ve bu kul bir zulümün ortasında, boğazından ekmek geçmiyor. Bu adam şimdi yaratana isyan etse günah ama. Saçmalık bana göre. O yarattığın insanın ne günahı vardı da böyle zulümün ortasına attın?
Bak dostum, burası bir forum. İstediğimi yazarım "kurallar çerçevesinde" çok istiyorsan git raporla. Ben kimsenin inancına kötü bir şey demedim. "Yersen" kelimesi de size ters / iğneleyici geliyorsa siz sokağa bile çıkmakta zorluk çekersiniz.Belirt ancak konuştuğumuz mevzu senin benim mevzum değil ettiğin söz ezeli ve ebedi olanı veya ona gönülden bağlı olanı gücendirecek bir söz. Ona buna yanlış yapmanın en fazla bir özürlük cezası olur ama ettiğin söz derin bir mana taşıyor. Nasıl ki la ilahe illallah sözü bir kuş tüyü kadar hafif olup terazinin kefesine düştüğünde milyonlarca günahı silip süpürdüğü gibi bazen de bu sözün tersini ima etmek de aynı neticeyi verebilir.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Bunun ucu; "tanrı tüm bunları neden yarattı?" ya gider. Yani Nuh ya da Adem'e ne gerek vardı? Biz tüm bunları neden yaşadık? Tanrı neden var etme gereği duydu?
Nereden bilinebilir ve buna bir destek bulunabilir ki? Tahminler üzerinden bir tahayyül söz konusu da, o da ne kadar anlam ile denk düşer?
Tanrı yarattı ya da yaratmadı. Kötülük ve iyilik var olan olgular ve bunların anlamlarının insan tarafından anlaşılabilmesi uğrunadır belki. Cennet denilen yer de kendi çabası ile kendi nefsini öldürebilenlerin ödülüdür. Kim bilebilir? Bunlar bize ne anlatabilir?
Nuh, haberdar ve bilgi sahibi olduğu bir konuda çevresinin lakırdılarını dinlememiş ve yolunda ilerlemiştir. Nuh'un kesinliğine sahip olunabilir mi? Musa, Firavun'a baş kaldırırken, sırtında hırkası olan sıradan bir insandı. Musa kadar cesur olunabilir mi?
Bilgisiz şekilde eminliğim söz konusu olabiliyorsa ya da zalim olarak nitelenene karşı dik ve ortak durulamıyorsa; buradaki sıkınıtları çözmek gerekir.
O hikayeler bize, bizle alakalı bir şeyler anlatır.
Nereden bilinebilir ve buna bir destek bulunabilir ki? Tahminler üzerinden bir tahayyül söz konusu da, o da ne kadar anlam ile denk düşer?
Tanrı yarattı ya da yaratmadı. Kötülük ve iyilik var olan olgular ve bunların anlamlarının insan tarafından anlaşılabilmesi uğrunadır belki. Cennet denilen yer de kendi çabası ile kendi nefsini öldürebilenlerin ödülüdür. Kim bilebilir? Bunlar bize ne anlatabilir?
Nuh, haberdar ve bilgi sahibi olduğu bir konuda çevresinin lakırdılarını dinlememiş ve yolunda ilerlemiştir. Nuh'un kesinliğine sahip olunabilir mi? Musa, Firavun'a baş kaldırırken, sırtında hırkası olan sıradan bir insandı. Musa kadar cesur olunabilir mi?
Bilgisiz şekilde eminliğim söz konusu olabiliyorsa ya da zalim olarak nitelenene karşı dik ve ortak durulamıyorsa; buradaki sıkınıtları çözmek gerekir.
O hikayeler bize, bizle alakalı bir şeyler anlatır.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben dinlere inanmıyorum hep çelişkili ve çok uçuk. Ama tanrı var. Biraz da araştırma yaparsanız zaten anlaşılıyor. Herkes kendi isteği ile buraya geliyor ama unutturuluyor. Kötülük yapan da sonraki yaşamında aynısını yaşıyor.
francisco77
Uzman
Bu dünyada bedenen ve ruhen azap çeken, işkence gören insanları öbür dünyada zulmedenlerin ruhlarını cezalandırsan ne olacak? Gazze'de kaç yıldır zulüm var? 50'yi buldu bulacak veya buldu. Şu an yaşı 50-60-70 olup hala orada yaşayanlar var. Sonuç onlar doğduğundan beri zulüm görüyor. Bir kul yaratıyorsun ve bu kul bir zulümün ortasında, boğazından ekmek geçmiyor. Bu adam şimdi yaratana isyan etse günah ama. Saçmalık bana göre. O yarattığın insanın ne günahı vardı da böyle zulümün ortasına attın?
Öbür dünyada ceza fiziksel olacak ayrıca vücut 100 kat büyütülecek yani dünyada ateş seni bir yakıyorsa cehennemde 100 yakacak, dünyada ateşe en fazla 3 dakika dayanırsın ve ölürsün iş biter belki de ateşi daha hissetmeden dumandan zehirlenip ölüyorsun ancak cehennem ateşinde saatlerce günlerce yıllarca asırlarca sonsuza dek yanacaksın hiç umudun da yok her gün yanan etin tekrar tazelenip tekrar yanacak bu dünyada pişmanlık hakkın var tövbe hakkın var yaratana dua edip kurtulma hakkın var cehennemde tövbe yok pişmanlık yok dua yok. Bu dünyada ilkokul çocuğu da okumayı öğrenme imtihanı veriyor zorluğu ve ödülü ona göre TUS sınavına girenin zorluğu ve ödülü de ona göre. Allah adildir zerre miktar haksızlık yapmaz her şeyi ince ince hesap etmiştir. Belki öteki dünyada keşke ben de Filistin'de doğsaydım orada imtihan olsaydım da hesabım kolay olsaydı hiç cehennem görmeseydim diyeceksin, bugün acıdığın insanlara imreneceksin belki de. Allah'a her daim güvenmek gerek o hata yapmaz.
Bak dostum, burası bir forum. İstediğimi yazarım "kurallar çerçevesinde" çok istiyorsan git raporla. Ben kimsenin inancına kötü bir şey demedim. "yersen" kelimesi de size ters / iğneleyici geliyorsa siz sokağa bile çıkmakta zorluk çekersiniz.
Bunu yazamazsın babında demedim yazarsın ama sonuçlarının kötü olduğunun farkında ol dedim. Bilinçli olarak söylüyorsan ona inanıyorsan kim ne eyler sana. Bilmeden söylüyorsan sana zararı olur diye iyilikte bulunuyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Birisinin fikrine saygısızlık yapman için illa ki küfür, argo kullanmana gerek yok. İnsan vücut diliyle, mimikleriyle, üstü kapalı sözlerle de çok güzel saygısızlık yapabilir.Bak dostum, burası bir forum. İstediğimi yazarım "kurallar çerçevesinde" çok istiyorsan git raporla. Ben kimsenin inancına kötü bir şey demedim. "Yersen" kelimesi de size ters / iğneleyici geliyorsa siz sokağa bile çıkmakta zorluk çekersiniz.
Yersen kelimesinin burada "Bu mallar böyle saçmalıklara inanır!" cümlesinden ne farkı var.
Türkiye'de bu gidişle modemi açamayacağım zaten."Yersen" kelimesi de size ters / iğneleyici geliyorsa siz sokağa bile çıkmakta zorluk çekersiniz.
francisco77
Uzman
Ben dinlere inanmıyorum hep çelişkili ve çok uçuk. Ama tanrı var. Biraz da araştırma yaparsanız zaten anlaşılıyor. Herkes kendi isteği ile buraya geliyor ama unutturuluyor. Kötülük yapan da sonraki yaşamında aynısını yaşıyor.
İman bence Allah'tan bir hediyedir, kimine verilir kimine verilmez, kimi verilen hediyenin kıymetini bilemez kimisi ise hediye verilmese de ömrü boyunca edindiği tecrübelerden iman etmenin çok değerli olduğunu anlar ve gönülden iman eder. Allah da en çok düşünerek sorgulayarak Allah'ı imanı arayarak bulanlardan razıdır. Kimisi hafız çocuğudur, kimi peugamber çocuğudur ömrü iman nasihatleri dinlemekle geçmiştir ancak Allah'ın en büyük düşmanlarından biri olmuştur kimi de zulüm baskı cehaletin ortasında imanı kendi keşfetmiştir.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Herkese bir şeyler verilmektedir lakin kimin, ne olduğu da kendi ile ilgilidir. Kendini bilmek de yegane olanın bize öğrettiği olmalıdır.