Allah kız çocuğunu Bodrum'a hapsedip 30 yıl boyunca her gün defalarca tecavüz eden kafir ile sıradan hayat yaşayan kafire aynı cezayı vermeyecek. Peygamberimize defalarca yardım eden koruyup kollayan duasını alan ebu talip de chenenneme girecek son anda Müslüman olmadıysa eğer peygamberler bile en sevdiklerini kurtaramıyor Müslüman olmazsa. Cehennem 7 kat suçu az olan ile çok olan aynı katta olmayacak. Netenyahu ile sıradan yahudi aynı katta olmayacak cennette peygamberler ile sıradan müslümanların derecesinin farklı olması gibi. Hz İbrahim Allah'ın en sevdiklerinden ancak babasını kurtaramadı sen diyorsun ki Müslüman olsun olmasın herkes cennete gitsin diyorsun adalet mi bu?

Herkes cennete gidecek demiyorum. Daha farklı sistem olduğuna karmaya inanıyorum.

İnsan öldüğünde acı çektirdiği eziyet ettirdiği insanların yerine geçiyor.

Herkes cennete gidecek demiyorum. Daha farklı sistem olduğuna karmaya inanıyorum.

Ben kendi inancıma tabii olursam ve düzgün yaşarsam cehennemden kurtulacağıma ve cennete nail olacağıma yüzde 100 inanıyorum. Allah'a inanmamak bana ne vaat ediyor toprak olup gitmeyi vaat ediyor. Ödül yok ceza yok. Boşuna yaşamışız yani. Suçlu olanlar hiçbir ceza görmeyecek yani. Ömrü boyunca yüzlerce suç işleyip hiç polise yakalanmayan kişi cezasız kalacak yani. İnançsız olmak çok çok riskli inançsız olup ölmenin getirisi yok üstelik bu şekilde öldüğünde Allah da varsa eğer aboo şimdi hapı yuttuk diyeceksin.

İnsan öldüğünde acı çektirdiği eziyet ettirdiği insanların yerine geçiyor.

İnsan öldüğünde acı çektirdiği kişilerin yerine geçiyor diye hiçbir kutsal metin yok. Allah yoksa bu emri kim verecek yerlerini kim değiştirecek. Allah yoksa toprak olup gideceksin.

Ben kendi inancıma tabii olursam ve düzgün yaşarsam cehennemden kurtulacağıma ve cennete nail olacağıma yüzde 100 inanıyorum. Allah'a inanmamak bana ne vadediyor toprak olup gitmeyi vadediyor. Ödül yok ceza yok. Boşuna yaşamışız yani. Suçlu olanlar hiçbir ceza görmeyecek yani. Ömrü boyunca yüzlerce suç işleyip hiç polise yakalanmayan kişi cezasız kalacak yani. İnançsız olmak çok çok riskli inançsız olup ölmenin getirisi yok üstelik bu şekilde öldüğünde Allah da varsa eğer aboo şimdi hapı yuttuk diyeceksin.

Yaşın küçük herhalde. Çıkara göre inanıyorsanız zaten inanmış olmuyorsunuz. Allah da varsa eğer demek siz agnostiksiniz ama farkında değilsiniz demektir. Zaten o kişi cezasını yaşıyor tekrar tekrar reenkarne oluyor.

İnsan öldüğünde acı çektirdiği kişilerin yerine geçiyor diye hiçbir kutsal metin yok. Allah yoksa bu emri kim verecek yerlerini kim değiştirecek. Allah yoksa toprak olup gideceksin.

Ateistim demedim ki zaten. Biraz okuma yapın araştırın sonra gelin burada tartışalım.

Yaşın küçük herhalde. Çıkara göre inanıyorsanız zaten inanmış olmuyorsunuz. Allah da varsa eğer demek siz agnostiksiniz ama farkında değilsiniz demektir. Zaten o kişi cezasını yaşıyor tekrar tekrar reenkarne oluyor.

Konuyu izah için basitleştirmek farklı yöntemler kullanmak örnekler vermek zorundayım çünkü kişinin fikrini değiştirmek atomu parçalamaktan zordur.

Konuyu izah için basitleştirmek farklı yöntemler kullanmak örnekler vermek zorundayım çünkü kişinin fikrini değiştirmek atomu parçalamaktan zordur.

Kardeşim süslü cümleler kurmaya gerek yok. O yollardan çok geçtim. Ne belirttiyseniz gayet net bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum.

Ateistim demedim ki zaten. Biraz okuma yapın araştırın sonra gelin burada tartışalım.

Allah hidayet nasip etsin bana da dosdoğru gitmeyi nasip etsin diyorum tartışma bu kadar kafi bence.

Bismillahirrahmanirrahim. İbrâhîm Suresi 42-43. ayetler. "Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! O sadece, onların işini bir güne erteliyor ki, o gün gözler dehşetten dışarı fırlamış; başları yukarıya kalkık, bakışları bir noktaya sabitlenmiş, zihinleri bomboş kalmış olarak toplanma yerine koşarlar".
Al-i İmran Suresi 178. ayet. "Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremezler. Allah onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlar için büyük bir azap vardır".
Yusuf Suresi 110. ayet. "Senden önce de nice peygamberlerle alay edildi. Fakat ben, o kâfirlere akıllarını başlarına toplamaları için bir süre mühlet verdim. Ama onlar akıllanmayınca sonra da onları azabımla kıskıvrak yakaladım, cezam nasılmış, gördüler".

Dogrudan yaraticiyi sordugun icin yukaridaki ayetleri bizzat yaratıcı Allah cevaplamış inanir veya inanmazsin ama cevabı bu dini açıdan.

Bu arada tamamen ateist olmus hic din ogretilmemis yabanci arkadaslarimin hepsi karmaya inaniyorlar. Yani illa din gerekmiyor bir gun mutlaka kotuluk edenlerin cezalarini cekeceklerine inaniyorlar ve cok ciddi ciddi inaniyorlar kadere. İşin tuhaf tarafi ateistler.

Mesela bir tanidik vardi 20 tane dairesi vardi hep kardeslerinden kacirdi. Annesini çok konforlu yasatabilecekken onu sömürdü parasini caldi. Annesinin maasiyla aldigi evlerin taksitlerini bitirdi 3-5 yilda bir. Şuan o 20 dairenin 18 dairesi yok. Dolandircilara kaptirdi. Akil sagliklarini yitirdiler. Oyle igrenc bir hayat yasiyorlarki gorseniz anlardiniz. O hor gordukleri kardesleri ise cogunun evi ve guzel, mutlu hayatlari var. Bu bile bana illaki kotuluk edenin bir gun cezasini bulacagini gosterdi. Zaman gosterir bunu. Biz bilemeyiz ne olacagini.

Umarim bana haksizlik yapanlarda bir gun cezasini cekerler ve bende gorurum. Elimden bir sey gelmiyor zamana birakmaktan baska. Bu dunya cok acimasiz elden bir sey gelmiyor cogu kez.

Mesela bir tanidik vardi 20 tane dairesi vardi hep kardeslerinden kacirdi. Annesini çok konforlu yasatabilecekken onu sömürdü parasini caldi. Annesinin maasiyla aldigi evlerin taksitlerini bitirdi 3-5 yilda bir. Şuan o 20 dairenin 18 dairesi yok. Dolandircilara kaptirdi. Akil sagliklarini yitirdiler. Oyle igrenc bir hayat yasiyorlarki gorseniz anlardiniz. O hor gordukleri kardesleri ise cogunun evi ve guzel, mutlu hayatlari var. Bu bile bana illaki kotuluk edenin bir gun cezasini bulacagini gosterdi. Zaman gosterir bunu. Biz bilemeyiz ne olacagini.
Dedem bundan bayağı önce, yaklaşık 40 yıl kadar önce ev ve arsa yaptırmış, köyde ki hayvanlarını varını yoğunut satıp. Abisi, Çocuğu ve eşi gariban, otursunlar diye onlara vermiş. Abisi de Sen bu işlerden anlamazsın, ben hallederim. demiş, parayı alıp gitmiş ve kendi üstüne yaptırmış. Dedem borç ödemeye gidince tapuda kardeşinin adını görmüş. En son duyduğum kadarıyla dedikodu olarak, ne kadar doğru bilemem. Torunu dedemin abisini içki içirip döverek üstüne almış, yıllar önce adamda öleli çok oldu zaten.

Dünya sınav yeri ve bir kişi, davranışlarını sonradan değiştirip tövbe ederse diye fırsat tanınıyor.