Bu belleği yanlışım yoksa GPU için de kullanıyor. Yani yarısı kadar belleği olacaksa, AAA tarafında bellek tüketimi 32 GB aşmayacaktır. Yani bilgisayarda sadece AAA tüketenler için iyi haber gibi duruyor.

@14842 Bilgim yanlış değilse hem GPU belleği hem de sistem belleği olarak kullanıyor. Yani atıyorum oyuna 12 GB ayırıyor, 12 GB'da sistemin geneline ve bir de galiba sabit olarak PS işletim sistemine ayırdığı bir miktar var. Yani oyuna 10-12 GB arası bellek kalıyor. Görsellik vb. göre değişiyor.

Onun dışında ben artık indie oyunlardan daha çok keyif alıyorum. Bir de takip ettiğim yabancı indielerin çoğu çok güzel keşif oyunları yapıyorlar. Sektördeki AA firmaları bu 3-5 yıldır geliştirme süreci olan indieler bana göre büyük oranda yok edecekler. Büyük firmalar ve AA firmalar hem kapitalizm'in aç gözlülüğü hem de yapay zeka hem de çoğu işi 2-3 ayarla yapan oyun motorları ile çok fazla işçi çıkaracak. Bu işçiler bol bol indie firma açacak.

Konsollarda 24 GB RAM gerektiren bir oyun, PC'de kaç GB RAM ister?:mad:

Normal bir durum ve teknoloji ilerliyor. Bunu hoş görmek gerekir.

Rezillik, benim kıytırık GTX1650'li laptopta bile 32 GB RAM var, en rezil ihtimal 32 GB. PS6 yapıyorsun en az 48 GB RAM olmalı.

Daha final tasarım yok.
Bu gibi haberler sadece spekülatif.

PlayStation 6 sunuldunda, zaten tüm platform iyi grafik tasarım gelir. Tüm oyunlar hemen hemen PS5 grafik tasarım ve sadece PC birkaç özellik fazla. O nedenle memnun kalırız, PS6 güclü olması 👍

Bir de GTX devri bitti, aynısı AMD içi geçerlidir.

GPU ileri zamanda daha güclü olmalı.
Örnek 2025 minimum RX 9070 ve RTX 5070 Ti tavsiye ederim.
Ha bütçe yetmiyorsa, kesinlikle konsol yönelmeli.
İster kızın veya sövün, bu bir gerçek ve kaçınılmaz bu olayda.

Türkiye'de PC kurmak lüks kaçıyor, o nedenle tez zamanda ülke resmen konsol ülkesi olacak.

Son düzenleme:
Türkiye'de PC kurmak lüks kaçıyor, o nedenle tez zamanda ülke resmen konsol ülkesi olacak.

TR de PC kurmak nasıl lüks? PlayStation aldığında sadece donanımı almış oluyorsun. Bunun aboneliği, oyunu var. Birkac sene sonra kolda bozulmalar başlar yeni kol alırsın masraf. PC de sadece 1 kez monitör klavye mouse vs aldıktan sonra onların değişimini yapmana uzun süre boyunca gerek kalmıyor. Bir de oyunlara PlayStation'daki gibi pahalıya almıyorsun.

Türkiye'de bilgisayar lüks mü kaçıyor? :hahaha:

@14287 bir ara Türkiye'ye uğramanızı öneririm.

Lüks kaçıyor elbete. Kaç kisi RTX 5090 veya 5080 var?

Forumda bile GTX veya RX 6750XT sohbetler. Nadir 5070 Ti veya 9070XT soruluyor. Ondan ötesi hiç bahsetmeyelim. Türkiye ileride oyun için kesinlikle konsol yönelecek.