SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese merhaba. PS5 almayı planlıyorum, 60 FPS 4K gameplay videolarına hayran kaldım diyebilirim. İki yıldır o kadar laptop, sistem inceledim; hiçbirinde böyle bir akıcılık görmemiştim. Benim istediğim smooth görüntü ancak bu şekilde sağlanacak gibi duruyor. Evdeki televizyonun renkleri ve boyutu gayet iyi fakat özelliklerini çok bilmiyorum, ilerleyen süreçte odama kaliteli OLED bir monitör de alabilirim; şu an elimde AOC 2K 240Hz Q27G4ZR var. Uyumluluk sorunu oluyor mu hiçbir bilgim yok. Ayrıca bildiğim kadarıyla oyunlar CD ile satılıyordu, bildiğin Steam gibi platform üzerinden de alınabildiğini yeni öğrendim. Dediğim gibi konsola bayağı uzağım. En mantıklısı nasıl olacaksa yönlendirmenizi rica ediyorum. Bütçe vermiyorum, gereken neyse bütçeyi ayarlamaya çalışırız. Zaten bilgisayar kadar pahalı olmuyorlar.

Şimdiden teşekkürler.

Paran varsa PS5 Pro paran yoksa PS5 Slim pek önerilecek bir şey yok. CD'li sürüm almana gerek yok çünkü CD al-sat işi çok uğraştırıyor koleksiyon yapacağım deseniz o da çok pahalıya geliyor. Ayrıca çoğu oyunun CD'li hali ülkemize gelmiyor bile. 2K 240 hz sıkıntı olmaz tabi ki 4K olması ideal olur orası ayrı.

Tavsiyem yurt dışına giden bir tanıdığınız aracılığı ile alıp getirmeniz olur. Hatta vizeniz varsa uygun biletle 1-2 gün yurt dışı tatili yapıp alıp dahi gelebilirsiniz. Ülke içinden alacaksanız "BİLKOM" garantili olanlar çok pahalı ve PS5'ler genel olarak bozulmayan cihazlar olduğu için o fahiş farkı ödemenizi tavsiye etmem, ithalatçı garantili gayet yeterli.

Her oyunu 4K 60 FPS açamaz PS5 bilginiz olsun. Bilgisayar kadar performans veremez. PS5. PlayStation Store'dan alırsanız oyunları bir sorun olmaz. PS Plus kütüphanesindede çok oyun mevcut aylık abonelik sistemiyle çalışmaktadır. Ama oyun yasağının gelme ihtimali varken PS5 almak ne kadar mantıklı tartışılır. PS5'te model çok önemli değil en ucuzunu alın geçin. Pro'da alabilirsiniz ama fiyat farkına değeceğini sanmam. Bu arada ek bilgi bu alete korsan oyun yüklüyemezsiniz. Korsana destek veriyormuşum. Gibi bir algı oluşmasın. Sadece bilgi olarak söylüyorum.

CD'li sürümler daha pahalı oluyor. Mesela mağazada bir indirim olduğu zaman CD'li sürümde indirim olmuyor.

PS5 almayı ben de düşünüyordum da oyun yasakları falan gündemde olunca vazgeçtim. Oyun yüklüyemedikten sonra bir anlamı yok.

Teknosa'da 27 bin TL'ye görmüştüm en ucuz bilginiz olsun. Fiyat değişmediyse bir sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasak gelirse büyük ihtimalle teknolojik ürünlerin fiyatları düşecektir. O zaman bilgisayar almak belki daha mantıklı olur. Ama gelmezssede muhtemelen ürünlerin fiyatları fırlayacak bu gidişle. Yasağı destekliyormuşum. Gibi bir algı oluşmasın. Sadece bilgi vermek için yazdım.

Bende bu şans varken ürün gelmeden yasaklar gelir. TR şartları insanı overthinker olmaya zorluyor.

Maalesef.

Yasak gelirse büyük ihtimalle teknolojik ürünlerin fiyatları düşecektir. O zaman bilgisayar almak belki daha mantıklı olur. Ama gelmezssede muhtemelen ürünlerin fiyatları fırlayacak bu gidişle. Yasağı destekliyormuşum. Gibi bir algı oluşmasın. Sadece bilgi vermek için yazdım.
Ben Türkiye'de olumlu/olumsuz bir olay sonucu fiyatların düştüğüne hiç şahit olmadım. Tabir-i caizse satıcılar bize hep geçiriyor.