Detaylar
Kim cevapladı?Rav3nnd
Deneyimli
- Makaleler
- 4
Açmanız oyun oynarken hissiyat açısından akıcılık sağlar ama PS5'te VRR ayarını açmanız da gerekir.
Nedir peki Adaptive Sync:
Adaptive Sync, FreeSync veya G-Sync temelde aynı şey: monitörün tazeleme hızını PS5’in kare hızına uydurur bu yüzden aynı olsa da farklı yapıda teknolojilerdir. Bu ayar PS5 üzerinde VRR (Variable Refresh Değişken Yenileme ) olarak geçer. Farklı isimler, benzer teknolojiler, aynı amaç.
Nedir peki Adaptive Sync:
Adaptive Sync, FreeSync veya G-Sync temelde aynı şey: monitörün tazeleme hızını PS5’in kare hızına uydurur bu yüzden aynı olsa da farklı yapıda teknolojilerdir. Bu ayar PS5 üzerinde VRR (Variable Refresh Değişken Yenileme ) olarak geçer. Farklı isimler, benzer teknolojiler, aynı amaç.
Açmanız oyun oynarken hissiyat açısından akıcılık sağlar ama PS5'te VRR ayarını açmanız da gerekir.
Hocam VRR maalesef kullanamıyorum 2.1 HDMI yok yine de VRR açamamam çok fark eder mi?
Bildiğim kadarıyla VRR için HDMI 2.1 şart değil. (En azından Bilgisayar üzerinde)Hocam VRR maalesef kullanamıyorum 2.1 HDMI yok yine de VRR açamamam çok fark eder mi?
Bildiğim kadarıyla VRR için HDMI 2.1 şart değil. (en azından bilgisayar üzerinde)
Hocam sanırım PS5 2.0 ile VRR açmıyor emin değilim fakat VRR açık olmasa da çok büyük bir fark olur mu?
Rav3nnd
Deneyimli
- Makaleler
- 4
Büyük farklar olmaz ama VRR açık olmadığı için Adaptive Sync görevini tam olarak yapamaz bu yüzden ekran kapanma sorunu yaşayabilirsin.
Adaptive Sync açık kalsın, ekran kapanma sorunu yaşarsanız da kapatın.
VRR için 2.1 resmi olarak zorunlu.
hocam ben en iyisi adaptive de kapatayım zaten çok fark olmuyormuşBüyük farklar olmaz ama VRR açık olmadığı için Adaptive Sync görevini tam olarak yapamaz bu yüzden ekran kapanma sorunu yaşayabilirsin.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-