NanoMetre

Yetkin
Merhaba, arkadaşlar bazı konsoldan PC geçen oyunları oynamak istiyorum ama sonra seri olduğunu hatırlayıp "Aslında bunun başlangıcını oynamak lazım." diye düşünüp oyundan soğuyorum. Acaba Playstation Now ile PC'den konsol oyunlarını oynamak mümkün mü? Gerçi yanlış bilmiyorsam PS4 öncesi oyunları oynamak PS5 için de sıkıntı. Eski oyunları bulmak, bulunsa da uyumluluk sorunu süreci nasıl oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Emülatör için oyunları nasıl buluyoruz? Bir de performans açısından oyundan oyuna emülatör kullanmaya gerek var mı?

PS4 için olduğunu duymamıştım. Gerçi ondakilerin çoğunu oynadım ama aklımda bulunsun iyi oldu.
Yandex'te aratmak Google'dan daha iyi sonuc verebiliyor. Oncelikle " PS1 emulator" yazin. Orada bulacaginiz retro sitelerinden PS1 icin uygun emulatorleri deneyin. Bir kac tane var, onlardan size en uygunu secebilirsiniz. Ikinci adimda yine "PS1 roms" olarak aratin. Buradan buldugunuz ROM'lari emulatorun icinden calistirablirsiniz. ROM indirme kisminin yasalligi tartismali. Abandoned olmayan oyunlari indirirseniz emulatorun yasalliginin disina cikip kanunlari cignemis olablirsiniz. Bunu da uyari olarak belirteyim ki forum yasalliktan uzaklasmasin.