vexovoid
Becerikli
Selam.Bu modelin soğutması nasıl bilmiyorum, kasanın hava akışını ve ortamı da bilmiyorum. Genel olarak AAA oyunlarda 70 derece ve 1800RPM sıfır bir kart için biraz fazla. Ama çöp denecek kadar da kötü değil. 1800RPM bence ideal bir seviye değil çünkü fazla ses yapıyor kartlar. 1500RPM benim için sınır, bu değer de muhtemelen 74-75 dereceleri görür. Kısa vadede sorun olmaz fakat 2-3 sene sonra 80 dereceyi görebilir ve bu da bakım yapmayı gerektirir. Hoş 80 derecede bozulacağını düşünmüyorum limite hala var ama odayı ısıtır. Bunlar sizin için ne kadar dert onu da bilmiyorum. Bozulmasın yeter düşüncesindeyseniz sorun olmaz. Benim önerim en azından kartın altına 1 tane bile olsa fan eklemek. Benim kart ASUS ROG veya MSI Suprim değil ama 5070 Ti gibi 285W TDP'si var. Stok ayarlarda 60 derece ve 1200-1300RPM geçmiyor. Kaldı ki 5070 Ti daha verimli bir kart, 4070 Ti superden daha az güç çekiyor (yanlış hatırlamıyorsam) Tabii kasayı ve fanları değiştirdiğimi tekrardan vurgulamak istiyorum. Çok fazla etki etti.
Benimkini baz alırsanız arada bayağı bir fark var. Tabii benim kartın altında 2 tane var, kasanın tüm fanları Arctic falan olduğu için çok normal. Sizin kasayı da böyle donatsanız benimkiyle aynı derecelere düşürürsünüz. Tabii kasanızında kalitesi önemli.
Tavsiyeme gelelim.
1-bütçe varsa Lian Li kasa + Lian Li fan. Tüm fanlar değişmeli.
2-bütçe var ama çok yüksek değilse Lian Li kasa + Arctic fan (veya muadil fan) tüm fanlar değişmeli.
3-bütçe var ama pek iyi değilse kaliteli bir kasa (markası Lian Li olmak zorunda değil) + fan takviyesi. Tüm fanlar değişmeli veya bütçe yoksa ek fan takviyesi de olur.
4-bütçe limitliyse kasayı değiştirmeden sadece fan takviyesi de yapabilirsiniz. 1-2 tane bile olur.
Hiç bütçe yoksa undervolt haricinde bir seçenek kalmıyor.
Bende Lian Li Lancool 3 kasayla sistemi montajlıcam üstünde 4 adet 140mm kendi fanıyla geliyor 3 tanesi önce 1 taneside arkasa egzoz, ayriyetten elimde 2 adet kullanılmamış ARCTIC p14 pwn pst var, bunlarıda üst bölgeye egzoz olarak yerleştirmeyi düşünüyorum, sizce arka egsozdaki kasayla gelen lianli fanı söküp yerine ARCTIC p14 takıp, üst tarafta lianli+ARCTIC seçeneği daha verimli olabilir mi? Yoksa pek fark yaratmaz mı? Kasa üzerinde gelen fanlarla alakalı bir bilgi bulamadım fakat elimdeki ARCTIC fan bu,