Para yönünden sıkıntım yok, sadece aklımda dediğin gibi bu fiyata bu performans değer mi düşüncesi oluyor. Henüz aldığım bir parça yok ama kafamdaki netleşenlerin listesi:

• 32 GB 6000/6400 MHz CL28/CL30 RAM
  • Arctic LF III 360 Pro Siyah/Beyaz ARGB
  • Lian Li Vector 100R
  • Enermax Revolution III 1000W 80+ Gold
  • (1-2 TB) Kioxia Exceria Pro / Kingston KC3000

Alacağım zamandaki indirimlere göre değişebilir tabii. Sadece şu an için Mid-High End mi yoksa Mid-end bir sistem mi kursam ona emin değilim.

Aslında ilk olarak ona niyetlenmiştim ancak forumdaki arkadaşlar fanlarından gelen ses ve 5090 modellerinde soğutma sistemi kaynaklı yanmış bir karttan bahsedince çok da emin olamadım, ama dediğiniz gibi fiyatı cezbediyor..
Aldıktan sonra eğer pişman olurum derseniz 5070Tİ alın bence. Daha F/P olur.

Aldıktan sonra eğer pişman olurum derseniz 5070 Ti alın bence. Daha F/P olur.
RTX5080 istediğim bir kart ama kullanım olayına bakınca, yapay zeka konusunda VRAM düzeyleri aynı kalıyor sadece Tensor ve CUDA çekirdekleri biraz fazla o da mesela işimi 100 saniyede değil 80 saniyede yapmama yarayacak. 2K oyun oynamada ne kadar farkları olur onu düşünüyorum açıkçası, bu gece 45-50 bin TL aralığına güzel bir 5070Ti modeli düşerse dediğin gibi F/P olması açısından tercih edebilirim.

RTX5080 istediğim bir kart ama kullanım olayına bakınca, yapay zeka konusunda VRAM düzeyleri aynı kalıyor sadece Tensor ve CUDA çekirdekleri biraz fazla o da mesela işimi 100 saniyede değil 80 saniyede yapmama yarayacak. 2K oyun oynamada ne kadar farkları olur onu düşünüyorum açıkçası, bu gece 45-50 bin TL aralığına güzel bir 5070Ti modeli düşerse dediğin gibi F/P olması açısından tercih edebilirim.
Eğer 2K çözünürlükte kullanacaksanız 5070Tİ alın bence. 5080 4K için uygun olur.

Para yönünden sıkıntım yok, sadece aklımda dediğin gibi bu fiyata bu performans değer mi düşüncesi oluyor. Henüz aldığım bir parça yok ama kafamdaki netleşenlerin listesi:

• 32 GB 6000/6400 MHz CL28/CL30 RAM
  • Arctic LF III 360 Pro Siyah/Beyaz ARGB
  • Lian Li Vector 100R
  • Enermax Revolution III 1000W 80+ Gold
  • (1-2 TB) Kioxia Exceria Pro / Kingston KC3000

Alacağım zamandaki indirimlere göre değişebilir tabii. Sadece şu an için Mid-High End mi yoksa Mid-end bir sistem mi kursam ona emin değilim.

Aslında ilk olarak ona niyetlenmiştim ancak forumdaki arkadaşlar fanlarından gelen ses ve 5090 modellerinde soğutma sistemi kaynaklı yanmış bir karttan bahsedince çok da emin olamadım ama dediğiniz gibi fiyatı cezbediyor.

Ben kullanıyorum o kartı, 0.875v ile reel 5080 performansı veriyor ki kart stok halde 1.05v. Aradaki fark %20. Isı konusunu zaten çözmüş oluyorsun, UV+OC yapacaksan da 0.9-0.95 bu ikisi ya da bu iki aralıkta orta şeker voltaj da belirleyebilirsin kart gene az çekip az ısınacak. Ucuz bir kart, mosfetleri de iyidir tek isteği UV. 0.875v ile 5070 Ti kadar güç çekiyor FurMark 1080p 300-305 watt falan şaka gibi ama öyle. RTX 5000 serisi sahibi her kullanıcı UV avantajından mutlaka faydalanmalı gittiği yere kadar.

Sıkıntı ne söyleyeyim, alüminyum bloğa kavis verdin diye, fanı gidip 1-2 tık kaliteli koydun diye 500 dolar fazla para biçemezsin. Ben buna karşıyım, CNC'de 1 sene staj yapmış gence ver aynısını güle oynayayapar sanki çok büyük ar-ge maliyeti var geçmişine yanayım.

Ben kullanıyorum o kartı, 0.875v ile reel 5080 performansı veriyor ki kart stok halde 1.05v. Aradaki fark %20. ısı konusunu zaten çözmüş oluyorsun, UV+OC yapacaksan da 0.9-0.95 bu ikisi ya da bu iki aralıkta orta şeker voltaj da belirleyebilirsin kart gene az çekip az ısınacak. Ucuz bir kart, mosfetleri de iyidir tek isteği UV. 0.875v ile 5070 Ti kadar güç çekiyor FurMark 1080p 300-305 watt falan şaka gibi ama öyle. RTX 5000 serisi sahibi her kullanıcı UV avantajından mutlaka faydalanmalı gittiği yere kadar.

Listemde tuttuğum bir ürün hocam, eğer ki o kısmet olursa sizinle iletişime geçer veya konu açarım gerekli ayarları yapabiliriz.

Listemde tuttuğum bir ürün hocam, eğer ki o kısmet olursa sizinle iletişime geçer veya konu açarım gerekli ayarları yapabiliriz.
Hiç valla ya 300-500 dolar fazla para verilmez, 500 dolara gidip monitör alırsın, başka ekipman alırsın ssd'ni genişletirsin falan. Fiyatlar hakkaten saçma sapan.

Hiç valla ya 300-500 dolar fazla para verilmez, 500 dolara gidip monitör alırsın, başka ekipman alırsın ssd'ni genişletirsin falan. Fiyatlar hakkaten saçma sapan.
Çalıştığım alan yüzünden çıkan çip krizi, ram krizi derken resmen ekmek yediğim bıçak aynı zamanda cebimden kesiyor gibi hissediyorum bu fiyatlar konusunda, sormayın...

Çalıştığım alan yüzünden çıkan çip krizi, RAM krizi derken resmen ekmek yediğim bıçak aynı zamanda cebimden kesiyor gibi hissediyorum bu fiyatlar konusunda, sormayın...

Zotac kart 2.5 slot ama Vapor chamber koymuşlar 6 tane de boru hattı var. Zaten iyi iş çıkarmışlar aslında ama kartlar 1.05v ile çıktığı için çok ısınıyor diye başlıklar görüyorum. 1.05V ile ancak zaten 3 slot+Vapor chamber falan başa çıkabilir.

İşin aslı şu, NVIDIA da üreticilere diyor ki RMA yani garantiye kart gelmesin oran düşsün tembihliyor, bunlar da voltajı yüksekte tutup piyasaya sürüyor. Takoz silikon bile olsa çalışsın kafası bu. Ama atladıkları şey de RTX 5000 serisi, 4000 serisinden çok az daha performanslı olmasına rağmen üretim teknolojisi en tepe seviyede şu an 3Nm'ye geçmeden evvel. Bu yüzden çok sağlam UV oluyor. İşi bilenler böyle yoluna bakıyor.

Zotac kart 2.5 slot ama Vapor chamber koymuşlar 6 tane de boru hattı var. Zaten iyi iş çıkarmışlar aslında ama kartlar 1.05v ile çıktığı için çok ısınıyor diye başlıklar görüyorum. 1.05V ile ancak zaten 3 slot+Vapor chamber falan başa çıkabilir.

İşin aslı şu, NVIDIA da üreticilere diyor ki RMA yani garantiye kart gelmesin oran düşsün tembihliyor, bunlar da voltajı yüksekte tutup piyasaya sürüyor. Takoz silikon bile olsa çalışsın kafası bu. Ama atladıkları şey de RTX 5000 serisi, 4000 serisinden çok az daha performanslı olmasına rağmen üretim teknolojisi en tepe seviyede şu an 3Nm'ye geçmeden evvel. Bu yüzden çok sağlam UV oluyor. İşi bilenler böyle yoluna bakıyor.
İlk paragrafı araştırarak öğrenmiştim, tazelemiş oldum; fakat ikinci paragraftaki bilgi ufkumu açtı hocam teşekkürler. Biraz daha kartı araştırırım, alırsam dediğiniz şekilde ayarları yaparız.

İlk paragrafı araştırarak öğrenmiştim, tazelemiş oldum; fakat ikinci paragraftaki bilgi ufkumu açtı hocam teşekkürler. Biraz daha kartı araştırırım, alırsam dediğiniz şekilde ayarları yaparız.
1777653511377.webp

Güzel fiyata düşerse alınabilir.

1777654466336.webp

Bu da var mış. Yeni model herhalde.

Son düzenleme: