Camon32

Uzman
Ekledim arkadaşlar. Amazon'dan aldım, DFS bilgisayar. Sıfır kart, her şeyini ben açtım. Kart yük altında böyle bir ses yapıyor. Anlam veremediğim nokta, FurMark'ta ses gelmiyor; video encode yaparken geliyor. Fanlardan bağımsız, elimle fanların üçünü de durdurdum, yine geliyor. PCB'deki bobinlerden falan mı geliyor?
Fanları %100 hıza aldığımda boştayken bir ses yok. Zero RPM'de ses yok. Furmark'ta ses yok.

Son düzenleme:
Fanlardan değilse cw sesi gibi geldi bana.
Güç konnektörünün tam oturduğundan da emin olun, tam oturmadıysa pinler arası arc yapıyor da olabilir.

Colin whine sesine benziyor. Misal benim kartta 4070 PNY yükte vs boşta hiçbir şey yok ama misal bir oyunun menüsündeyim 4000 küsuratlı FPS veriyordu böyle olunca Colin whine sesi geliyor ama dediğim gibi böyle durumlarda onun haricinde yok. Olabiliyor kartlarda çok rahatsız etmiyorsa dert değil. Herhangi bir soruna yol açmıyor.

Çok kötü olanları sürekli ötüyor veya yükte vs yani daha kötüleri var öyle diyeyim.

Colin whine sesine benziyor. Misal benim kartta 4070 PNY yükte vs boşta hiçbir şey yok ama misal bir oyunun menüsündeyim 4000 küsuratlı FPS veriyordu böyle olunca Colin whine sesi geliyor ama dediğim gibi böyle durumlarda onun haricinde yok. Olabiliyor kartlarda çok rahatsız etmiyorsa dert değil. Herhangi bir soruna yol açmıyor.
Fanlardan değilse cw sesi gibi geldi bana.
Güç konnektörünün tam oturduğundan da emin olun, tam oturmadıysa pinler arası arc yapıyor da olabilir.
Hocam güncelleme: Afterburner'da power limiti kıstıkça ses azalıyor, 70 yapınca tamamen gidiyor. Lakin anlam veremediğim nokta, kart işi yaparken 70 power limit(175W)'ye bile ulaşmıyor. Ancak ses yine de değişiyor. Olayı nedir?

Coil whine olduğunu düşünüyorum, aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz. Zararsız bir olaydır.

Ama dediğim gibi güç konnektörünü de kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bu yeni tip Nvidia konnektörlerinde tam oturmadığında ya da kablo çok büküldüğünde böyle arc sesi yapabiliyor. Düzgünce oturmuşsa geriye CW ihtimali kalır.

Hocam güncelleme: Afterburner'da Power limiti kıstıkça ses azalıyor, 70 yapınca tamamen gidiyor. Lakin anlam veremediğim nokta, kart işi yaparken 70 Power limit(175W)'ye bile ulaşmıyor. Ancak ses yine de değişiyor. Olayı nedir?

Bobinler yapıyor çok yüksek FPSlerde vs gibi durumlarda titreşim yapıyor bobinler onların çıkardığı ses bu.

Arkadaşın attığı detaylı yazıyı okuyun derim. Bu bir sorun olarak görülmüyor ancak çok yüksek desibellerde değişim garanti kabul ediyor.

Coil whine olduğunu düşünüyorum, aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz. Zararsız bir olaydır.

Ama dediğim gibi güç konnektörünü de kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bu yeni tip Nvidia konnektörlerinde tam oturmadığında ya da kablo çok büküldüğünde böyle arc sesi yapabiliyor.

1791199421268.webp

Duymuştum hocam kontrol ettim ancak iyi oturmamış mı?

Bobinler yapıyor çok yüksek FPSlerde vs gibi durumlarda titreşim yapıyor bobinler onların çıkardığı ses bu.

Arkadaşın attığı detaylı yazıyı okuyun derim. Bu bir sorun olarak görülmüyor ancak çok yüksek desibellerde değişim garanti kabul ediyor.
Yani hocam kasa masanın altında benden 1 metre uzakta kalıyor kapağı kapalıyken gayet duyabiliyorum.