xLeomessi

Becerikli
Merhaba, dün OCCT ile PSU 12V 5V kanallarına 20 dakikalık bir test uyguladım. Değerler normaldi 12v kanalında 12096 5V kanalında 5090 civarı gösteriyordu.

Testi kapattıktan sonra işlemcim kendi kendine yüke girip 75 derecelere kadar çıktı, sonra düştü sonra tekrar çıktı 50 60 arası kafasına göre takıldı.
Normalde sadece işlemciye stress testi uyguladığımda 58 dereceyi geçmemişti. Bu bir problem mi? Neden olmuş olabilir?

Sistem:
  • PNY 5070 Ti Epic ARGB
  • Enermax 1200W DFX
  • R7 9700X
  • Gigabyte AORUS B850 Elite Wi-Fi 7
  • Thermalright Phantom Spirit EVO
İkinci sorum ekran kartım FurMark testinde maksimum 68 gördü bu değer iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen BIOS üzerinden işlemciyi 105W yap dene bakalım bir de. Ancak bence bu sorun değil normal.
Deniycem hocam, en kötü sabit voltaja çekerim işlemciyi

Deniycem hocam, en kötü sabit voltaja çekerim işlemciyi
Dediğiniz 105w olayını aktif ettim işlemci 75 dereceleri gördü hocam. O yüzden kapattım, ama bu sorun gibi gözüken ve sorun olmayan şeyi sanırım çözemeyeceğim. PBO ile uğraşıcam Nebi beyin videolara bakarak düşük voltaj aynı performans şeklinde ayarlayıp o şekilde bırakıcam.

Son düzenleme:
Dediğiniz 105W olayını aktif ettim işlemci 75 dereceleri gördü hocam. O yüzden kapattım ama bu sorun gibi gözüken ve sorun olmayan şeyi sanırım çözemeyeceğim. PBO ile uğraşacağım Nebi beyin videolara bakarak düşük voltaj aynı performans şeklinde ayarlayıp o şekilde bırakacağım.

Testlerde görüyorsa sıkıntı yok oyunlarda 65 civarlarında takılır bir sorun olmaz. 105W üzerinden curve yapabilirsin. Sende işlemciyi hepten kısma ne anladık o zaman 9700X almandan gidip 9600X alsaydın :D.

Testlerde görüyorsa sıkıntı yok oyunlarda 65 civarlarında takılır bir sorun olmaz. 105W üzerinden curve yapabilirsin. Sende işlemciyi hepten kısma ne anladık o zaman 9700X almandan gidip 9600X alsaydın :D.

Performansın ne kadar arttığı bence daha önemli. Eğer kayda değer bir artış varsa 105W kullanılabilir ama bir artış yoksa 65W kullanmak çok daha iyi olur.

Ben araştırdığım kadarıyla oyun performansında fark olmuyor.