@SalimBdk Vaktim var ve kafaya taktım dersen son kez bak böyle istersen. tRTP 24 iken 1.5V geçecektir diye düşünüyorum. Burst 8X-8X bir de sende şu anda, 1X-1X iken stabil mi?

Eki Görüntüle 264652

@Rustin Cohle M-Die çıkarsa bu mantıkta ikiniz de deneyebilirsiniz. M olduğundan emin olmanda fayda var. İlk etapta o kısım halledilmeli.

Pazartesi yeni fan gelecek, onunla birlikte deneyeceğim. Kafaya taktım, evet 😁 neden tRTP arttırdık?

@SalimBdk vaktim var ve kafaya taktım dersen son kez bak böyle istersen. tRTP 24 iken 1.5v geçecektir diye düşünüyorum. Burst 8X-8X bir de sende şu anda, 1X-1X iken stabil mi?

Eki Görüntüle 264652

@Rustin Cohle m-die çıkarsa bu mantıkta ikiniz de deneyebilirsiniz. M olduğundan emin olmanda fayda var. İlk etapta o kısım halledilmeli.

Hocam, müsait olduğum ilk anda deneyeceğim. Şu an yukarıda arkadaşın verdiği ayarları yaptım, boot veya oyunda hata ile karşılaşmadım.

13331ram.webp

ram testi pny mako rgb ddr5.webp

dl test.webp

ramtestpro.webp

DL Beast 2K Ultra ayarlar bu şekilde sonuç verdi; %1 FPS değerleri arttı, 20 FPS kadar ayardan sonra.

Ayarlar bu şekilde kaldı. Yarın dediğiniz şekilde m die veya a die olduğu çıkar ortaya; h die olma ihtimali var mı?

Hocam, müsait olduğum ilk anda deneyeceğim. Şu an yukarıda arkadaşın verdiği ayarları yaptım, boot veya oyunda hata ile karşılaşmadım.

Eki Görüntüle 264656

Eki Görüntüle 264657

Eki Görüntüle 264660

Eki Görüntüle 264664

DL Beast 2K Ultra ayarlar bu şekilde sonuç verdi; %1 FPS değerleri arttı, 20 FPS kadar ayardan sonra.

Ayarlar bu şekilde kaldı. Yarın dediğiniz şekilde m die veya a die olduğu çıkar ortaya; h die olma ihtimali var mı?

Bu ayarlar ama Default 6000 EXPO ile aynı değerler, ek bir timing neredeyse yok. @SalimBdk ile kıyasla kendininkini. G.Skill 1.35-1.4V EXPO kitler var 30-38-38 ya da 30-36-36. Onlarda EXPO aktif ettiğinde aynı sendeki timing'leri giriyor, ek bir ayar yok yani. 1:1 mod alıp timing, Nitro ve FCLK ile oynaman lazım. Dahili grafik kapatman faydana bir de BIOS'tan.

Doğru biliyorsun.

H-Die ayrı bir Die değil, Patriot ile alakalı. Diğerleri A-Die ya da M-Die da diyebiliyor. İkisi de gelebilir, A-Die geliyor şu anda, geçen bir konuda H-Die dediği halde M çıktı mesela. Dual Rank dolayısıyla böyle bir çip var, PCB'ye çift taraflı diziliyor. Patriot harici H-Die diyen yok.

Ayarlar tamamen EXPO duruyor, bunda dahi FPS'e bayağı etkilenmiş, benim ayarları gir farkı o zaman göreceksin EXPO mexpo daha işimiz yok bizim bu saatten sonra :)

Bu ayarlar ama default 6000 EXPO ile aynı değerler, ek bir timing neredeyse yok. @SalimBdk ile kıyasla kendininkini. G.Skill 1.35-1.4v EXPO kitler var 30-38-38 ya da 30-36-36. onlarda EXPO aktif ettiğinde aynı sendeki Timing'leri giriyor, ek bir ayar yok yani. 1:1 mod alıp timing, Nitro ve FCLK ile oynaman lazım. Dahili grafik kapatman faydana bir de BIOS'tan.

Doğru biliyorsun.

H-die ayrı bir die değil, Patriot ile alakalı. Diğerleri a-die ya da m-die da diyebiliyor. İkisi de gelebilir, a-die geliyor şu anda, geçen bir konuda h-die dediği halde m çıktı mesela. Dual rank dolayısıyla böyle bir çip var, PCB'ye çift taraflı diziliyor. Patriot harici h-die diyen yok.

Özel üretim mi acaba?

Ayarlar tamamen EXPO duruyor, bunda dahi FPS'e bayağı etkilenmiş, benim ayarları gir farkı o zaman göreceksin EXPO mexpo daha işimiz yok bizim bu saatten sonra :)

Özel üretim mi acaba?

Amca videoda göstertmiş, 1 Gbit'lerden diziyorlar çift taraflı sanırım. Mevzu o da değil, Dual Rank olduğu için yüksek frekansa çıkmakta güçlük çekiyor. 6000-6400 MT/s aralığı normal kullanıcı ayarlayıp kullanması mantıklı DR kitleri.

Bu zaten yeni bir oluşum değil, eski üretim kitlerde de vardı. Şimdi tek fark Patriot H-die demesi oldu.

Bu ayarlar ama Default 6000 EXPO ile aynı değerler, ek bir timing neredeyse yok. @SalimBdk ile kıyasla kendininkini. G.Skill 1.35-1.4V EXPO kitler var 30-38-38 ya da 30-36-36. Onlarda EXPO aktif ettiğinde aynı sendeki timing'leri giriyor, ek bir ayar yok yani. 1:1 mod alıp timing, Nitro ve FCLK ile oynaman lazım. Dahili grafik kapatman faydana bir de BIOS'tan.

Doğru biliyorsun.

H-Die ayrı bir Die değil, Patriot ile alakalı. Diğerleri A-Die ya da M-Die da diyebiliyor. İkisi de gelebilir, A-Die geliyor şu anda, geçen bir konuda H-Die dediği halde M çıktı mesela. Dual Rank dolayısıyla böyle bir çip var, PCB'ye çift taraflı diziliyor. Patriot harici H-Die diyen yok.
Hocam, peki aktif soğutma gerekir mi? Bu ayarlar ile OCCT test üzerinde 53 derecelerde RAM'ler sıkıntı yaratır mı? Yapacağım diğer ayarlar voltaja binmek iyi olur mu?

Hocam, peki aktif soğutma gerekir mi? Bu ayarlar ile OCCT test üzerinde 53 derecelerde RAM'ler sıkıntı yaratır mı? Yapacağım diğer ayarlar voltaja binmek iyi olur mu?

Aktif soğutsan iyi olur yoksa tRFC ve tREFI kaynaklı sıkıntı çekersin. tREFI 50K, tRFC eğer M-Die çıkıp Mixed kullanırsan 100 ns altı düşemezsin gibi.

Aktif soğutsan iyi olur yoksa tRFC ve tREFI kaynaklı sıkıntı çekersin. tREFI 50K, tRFC eğer M-Die çıkıp Mixed kullanırsan 100 ns altı düşemezsin gibi.
Peki ayarlar stok Expo 6000 CL30 kalsa ne kadar kayıp olur? İşin sonunda bu RAM'lere 5600 CL46'dan geçtim. Hocam, önceden konuşmuştuk; 6000 CL30 kafi. Bana zaten daha da low latency istesem paraya kıyardım. 14K fiyata geldi bu RAM'ler.