Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 2 Ağustos 2024
- Makaleler
- 5
Hangi OS bu? Kapasiteyi nasıl ölçüyor? Ölçecek çipe sahip değil bu cihaz.
- Makaleler
- 5
Daha yüksektir kapasite 2 yıllık cihaz sonuçta. Kaç saat ekran süresi veriyor vs. onları da yazarsanız yorumlayabilirim. Ama batarya iyi durumda gibi duruyor.Kendi OS'u. Battary Guru ile %1'den %100'e şarj ederek kendim ölçtüm. %1-2 hata payı olabilir. Yani %82 veya %83.
AceTeq 1
Üstün
Daha yüksektir kapasite 2 yıllık cihaz sonuçta. Kaç saat ekran süresi veriyor vs. onları da yazarsanız yorumlayabilirim. Ama batarya iyi durumda gibi duruyor.
Sanırım 5 saat olması lazım. Daha net bilgi için bakıp paylaşırım. Daha yüksek olduğunu sanmıyorum, uygulamayı sıfır cihazda da denedim, %98-99 gibi bir değer verdi, yani çok ufak hata payı var.
- Makaleler
- 5
Dediklerinize göre batarya durumu orta gibi duruyor.Sanırım 5 saat olması lazım. Daha net bilgi için bakıp paylaşırım. Daha yüksek olduğunu sanmıyorum, uygulamayı sıfır cihazda da denedim, %98-99 gibi bir değer verdi, yani çok ufak hata payı var.
AceTeq 1
Üstün
Dediklerinize göre batarya durumu orta gibi duruyor.
Bu süre zarfı içinde kalan yüzde iyi mi diye merak etmiştim.
- Makaleler
- 5
İyi hocam güle güle kullanın.Bu süre zarfı içinde kalan yüzde iyi mi diye merak etmiştim.
AIDA64 batarya kısmından da bakabilirsin, neredeyse 2 yaşında cihaz için yüzde 80 çok da kötü değil gibi.
Zaten hızlı şarj da olduğundan kapasite düşse bile günlük kullanımda fark yaratacağını sanmam.
Zaten hızlı şarj da olduğundan kapasite düşse bile günlük kullanımda fark yaratacağını sanmam.
THE KEROXEA 4
Üstün
Her telefon bataryasında çip vardır hocam. Apple'daki pil sağlığı da kesin doğruluk içermiyor, o da pil kullanım alışkanlıkları, şarj döngü sayısı ve dolum oranı kapasitesi gibi verilerden yola çıkarak pil sağlığı tahmini yapıyor. Hatta çoğu kişi telefonculara gidip pil sağlığı algoritmasındaki hatayı düzelttiriyorlar arada %1-3 oynama varsa düzeliyor. Bu verileri ölçüp depolayan çip her pilde vardır. Sadece Huawei P Smart modellerinde yok (diğer Huawei modellerini bilemem), arkadaşımdaki Huawei P Smart 2019 telefonda hiçbir uygulamada veya sistemde batarya döngüsüne veya sağlığına bakamıyorduk mesela.
Yani her telefon ölçecek çipe sahip, sadece bazı cihazlar veri kaydı tutmuyor veya veriyi kendi hesaplayıp verileri bize hazır olarak sunmuyor, biz manuel olarak bakıyoruz. iPhone ise hesaplayıp bize veri gösteriyor.
Son düzenleme: