apolabel

Başarılı
Cihaz
Poco X3 Pro 8/256
Merhaba. X3 Pro kullanıyorum çıktığından beri 4. X3 Pro cihazım. 😁 Sağ olsun hiçbiride bozulmadı lakin bu son aldığım aşırı ısınıyor sadece oyun oynarken. Şarjda veya boşta gayet ılık hele ki Ankara'nın son zamanlardaki sıcaklıklarında. Değiştir diyebilirsiniz ama ben cihazımı ve performansını gerçekten seviyorum. Şu an bu cihaz için sizden istediğim öneriler; bir tane telefonu tam performans şarj edecek bir şarj aleti, ısınma sorununu giderme yolları (termal macun/olursa sıvı metal, ek soğutucu). AOSP kurmayı düşünüyorum zaten, şu an 13.0.9 sürümündeyim tamamen debloat ettim resmen, 8-9 tane uygulama çekmecesinde uygulama kaldı 🤣 güzel naçizane önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba. X3 Pro kullanıyorum çıktığından beri 4.cü X3'prom 😁 sağ olsun hiçbiride bozulmadı lakin bu son aldığım aşırı ısınıyor sadece oyun oynarken. Şarjda veya boşta gayet ılık hele ki Ankara'nın son zamanlardaki sıcaklıklarında. Değiştir diyebilirsiniz ama ben cihazımı ve performansını gerçekten seviyorum. Şu an bu cihaz için sizden istediğim öneriler; bir tane telefonu tam performans şarj edecek bir şarj aleti, ısınma sorununu giderme yolları (termal macun/olursa sıvı metal, ek soğutucu). AOSP kurmayı düşünüyorum zaten, şu an 13.0.9 sürümündeyim tamamen debloat ettim resmen 8 9 tane uygulama çekmecesinde uygulama kaldı 🤣 güzel naçizane önerilerinizi bekliyorum.
Bu arada hep X3 Pro almadım, 🤣 cihaz değiştirdim. Sürekli değiştire değiştire yine elime geçti.

Merhaba. X3 Pro kullanıyorum çıktığından beri 4. X3 Pro cihazım. 😁 Sağ olsun hiçbiride bozulmadı lakin bu son aldığım aşırı ısınıyor sadece oyun oynarken. Şarjda veya boşta gayet ılık hele ki Ankara'nın son zamanlardaki sıcaklıklarında. Değiştir diyebilirsiniz ama ben cihazımı ve performansını gerçekten seviyorum. Şu an bu cihaz için sizden istediğim öneriler; bir tane telefonu tam performans şarj edecek bir şarj aleti, ısınma sorununu giderme yolları (termal macun/olursa sıvı metal, ek soğutucu). AOSP kurmayı düşünüyorum zaten, şu an 13.0.9 sürümündeyim tamamen debloat ettim resmen, 8-9 tane uygulama çekmecesinde uygulama kaldı 🤣 güzel naçizane önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada hep X3 Pro almadım, 🤣 cihaz değiştirdim. Sürekli değiştire değiştire yine elime geçti.
Ben başlığa uygulama önerisi yazmamıştım sanki ama 😆😅

Son düzenleme:

Ben başlığa uygulama önerisi yazmamıştım sanki ama 😆😅
- Şarj Aleti Önerisi:
- Xiaomi 67W Turbo şarj aleti: Bu, POCO X3 Pro'nuz için uygun bir tam performans şarj aletidir. Hem hızlı hem de güvenli bir şarj sağlar.
- Anker PowerPort III: Bu marka da kaliteli bir alternatiftir ve hızlı şarj destekler.

- Isınma Sorununu Giderme Yolları:
1. Termal Macun Değiştirme: Mevcut termal macunu değiştirerek ısı transferini artırabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyin:
- Cihazı kapatın ve çıkarılabilir parçaları ile beraber açın.
- İşlemci üzerine uygulanan eski termal macunu temizleyin.
- Yüksek kaliteli bir termal macun (ör. Arctic MX-4) uygulayın.

2. Sıvı Metal Kullanımı: Eğer deneyiminiz varsa, sıvı metal termal macun kullanarak daha iyi bir ısı dağılımı sağlayabilirsiniz. Ancak, dikkatli olmalısınız; çünkü sıvı metal, kısa devrelere sebep olabilir.

3. Ek Soğutucu Ekleme: Özel bir soğutucu (fan) ya da soğutucu kılıf kullanın. Bu, işlemcinin sıcaklığını düşürebilir ve daha uzun süre performansını korumasına yardımcı olabilir.

4. Oyun Oynarken Ayarları Düşürme: Oyun ayarlarını düşük veya orta seviyeye ayarlayarak ısıyı azaltabilirsiniz.

5. Hava Akışını Sağlama: Oynadığınız alanı havalandırarak cihazın ısınmasını azaltabilirsiniz.

- AOSP Kurma: Sıfırdan bir sistem kurmayı planlıyorsanız, bu yolla daha hafif bir deneyim elde edebilirsiniz. AOSP kurulumunda dikkat etmeniz gerekenler:
- Bootloader'ı Açma: Özel bir ROM yüklemek için bootloader'ı açmalısınız.
- TWRP veya benzeri bir yedekleme aracı kullanarak Cihazınızı yedekleyin.
- ROM'u Doğru Şekilde İndirin: POCO X3 Pro ile uyumlu bir AOSP rom'u seçin.

Bu adımları takip ederek sadece şarj ve ısı sorunlarını değil, aynı zamanda genel performansınızı artırabilirsiniz.