Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

muhtesem

Gelişen
Merhaba. Cihazım POCO X3 Pro MIUI 13.0.3 Global sürüm yüklü. Dirençle IMEI atılmış. APK yüklemeye çalıştığımda paket yükleyici sürekli durduruluyor. Çözüm aradım fakat tek yolun telefonu sıfırlamak olduğunu öğrendim. Benim için en önemli husus IMEI'nin gitmemesi. IMEI gitmeden custom/stock ROM yükleyebilir miyim?

Evet ise nasıl yapabilirim? Pek bilgim yok. Eğer IMEI ya da başka sorun ihtimali varsa, acaba diyorum ki cihazı rootlayıp paket yükleyici alternatifi uygulamalar ile yükleme yapıp öyle mi idare etsem? Fakat root atarsam da bildiğim kadarıyla onu gizleme işi biraz sıkıntı. Banka uygulamalarını vs. aktif olarak kullanıyorum. Kısacası ne yapmalıyım ve nasıl yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet galiba kronik işlemci sorunu. Ekran beyaz olmuştu ve çalışmıyordu. Bu işlemi yaptıralı ve telefoncunun ROM'u yükleyeli de 1-2 hafta oluyor. Umarım kısa sürede tekrar yaşamam bu sorunu çünkü gerçekten fazla bir ücret ödedim tamir edilmesi için.

Hocam gerçekçi konuşmak gerekirse bu telefonun lehimi kalitesiz. Onu da geçiyorum bu telefonun soğutma sistemi neredeyse yok. Soğutma sistemi işlemcisine yetmeyen bir model çıkartmışlar. Hazır çalışıyorken yazılım atıp elden çıkartmak sizin için en iyisi olur.

TWRP kurulumunu aşağıya bırakıyorum.

Bu linkten en son çıkan sürümü indirin.

TWRP yerine OFox isterseniz bu da var. Kurulum şekli aynı.

Yazılım için yine aşağı linkleri bırakıyorum.

Reklamsız ve ferah bir arayüz için EU ROM yükleyebilirsin.

Veya orijinal yazılım için yine aşağıya güncel global ROM bırakıyorum.

Eğer tüm bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Mi Flash ile orijinal yazılımı yine TWRP kurmadan Fastboot modunda flashlayabilirsin. Onun da rehberini birkaç dakikaya bırakıyor olacağım.

Buradan itibaren izleyerek yine Mi Flash ile orijinal global ROM kurabilirsin.
@muhtesem biz QCN yedeği (IMEI) almadan sakın hiçbir işlem yapma. Mevcut yazılıma beraber root atacağız ve QCN yedeği alacağız. Eğer cihazın network bilgileri bozulursa bu yedek sayesinde bozulan IMEI'yi geri yükleyebiliriz.

QCN yedeğini nasıl alıyoruz hocam

@409 hocam APK yüklenmemesinin sebebi cihaz FRP ile korunuyormuş. Logda öyle yazıyor "can't install packages while in secure FRP". Galiba sıfırlamadan yine bunu çözemeyiz gibi tabii siz daha iyi bilirsiniz. Ben terimleri bilsem de ayrıntılarını pek bilmiyorum. Peki APK yüklenmiyorken Magisk'in APK'sini nasıl kuracağım? Şu an sadece TWRP kurdum ve bekliyorum.

Son düzenleme:
QCN yedeğini nasıl alıyoruz hocam

@409 hocam APK yüklenmemesinin sebebi cihaz FRP ile korunuyormuş. Logda öyle yazıyor "can't install packages while in secure FRP". Galiba sıfırlamadan yine bunu çözemeyiz gibi tabii siz daha iyi bilirsiniz. Ben terimleri bilsem de ayrıntılarını pek bilmiyorum. Peki APK yüklenmiyorken Magisk'in APK'sini nasıl kuracağım? Şu an sadece TWRP kurdum ve bekliyorum.

Telefon FRP kilidine takılmış gibi gözüküyor. Büyük ihtimalle yazılım atıldıktan sonra gelen ekranı bypass edip geçmişler. Yapabileceğiniz TWRP üzerinden EFS ve modem yedeğini almak ve bilgisayarınıza atmak. Daha sonra Mi Flash üzerinden Fastboot modu üzerinden global Fastboot ROM'u atabilirsiniz. Ancak şöyle uyarayım. Cihaz açıldıktan sonra %80 FRP belasıyla tekrardan karşı karşıya kalacaksınız.

Telefon FRP kilidine takılmış gibi gözüküyor. Büyük ihtimalle yazılım atıldıktan sonra gelen ekranı bypass edip geçmişler. Yapabileceğiniz TWRP üzerinden EFS ve modem yedeğini almak ve bilgisayarınıza atmak. Daha sonra Mi Flash üzerinden Fastboot modu üzerinden global Fastboot ROM'u atabilirsiniz. Ancak şöyle uyarayım. Cihaz açıldıktan sonra %80 FRP belasıyla tekrardan karşı karşıya kalacaksınız.

Direkt formatta düzeliyormuş ama TWRP ile sıfırlamada düzelir mi denemek lazım. Henüz bir şey yapmadım TWRP'den başka. Yaparsam sizin söylediğiniz gibi yapacağım. Teşekkürler.

Direkt formatta düzeliyormuş ama TWRP ile sıfırlamada düzelir mi denemek lazım. Henüz bir şey yapmadım TWRP'den başka. Yaparsam sizin söylediğiniz gibi yapacağım. Teşekkürler.

Düzelir hocam ama FRP ekranı gelmezse. Telefonun herhangi bir yol ile sıfırlanması yeterli. İsterseniz güncel gönderdiğim yazılımlara da sıfırlamışken yükseltebilirsiniz.