Bütçe
15.000 TL

Eanas

Başarılı
Merhabalar, 2. el olarak başlıktaki iki cihazdan birini alacağım, genel olarak hangisini tavsiye edersiniz?

S21 Plus: Kutu faturası tam, amoled yanığı yok, kozmetik temiz 13750 TL

Poco X6 Pro: Kutu ve aksesuarları tam, arkasında hafif kılıf izleri mevcut 12500 TL

İkisi de mükemmel cihaz değil.
Birisinde eski nesil Exynos 2100 var, öbürü Poco. Yeni cihaz olduğu için Poco düşünülebilir, başka alternatif yok mu?

Merhaba, 2. el olarak başlıktaki iki cihazdan birini alacağım, genel olarak hangisini tavsiye edersiniz?

S21 Plus: Kutu faturası tam, AMOLED yanığı yok, kozmetik temiz 13750 TL.

POCO X6 Pro: Kutu ve aksesuarları tam, arkasında hafif kılıf izleri mevcut 12500 TL.

TR'de çıktığından beri X6 Pro kullanıyorum;
  • Telefon cebimde kendiliğinden ekranı açıp numaraları tuşluyor. (çift dokunma kapalı olsa dahi, parmak izi sensörü yüzünden)
  • Navigasyon kullanırken konum iyi değil.
  • Telefonla konuşurken açıya göre ekranı kapattığı için bazen ekran açılıp başka yerlere tuşluyor hatta kapattığı bile oldu böyle.
  • Kamera normal ışık altında iş görür ama hafif gölgede kötü.
  • O zamanlar fiyat performans diye almıştım oyunda oynamıyorum oyun harici bir anlamı yok.
Bunun haricinde normal telefon gibi zaten donma, kasma yaşamıyorum o yönden iyi arada olsa da çok nadir önemsemiyorum.

Sonuç olarak alınır mı? Diyorsan inan almazdım aşırı can sıkıcı oluyor bu yukarıdaki şeyler bir de oyun için kullanmadığım için gereksiz yere külfet. Bu karşılaştırmada S21 Plus olanı alırdım belki batarya olarak can sıkar ama genel kullanımda daha iyi olacağını düşünüyorum. X6 Pro'da Parmak izi ve hızlı şarj olayını beğeniyorum. Büyük ihtimalle S21'e göre hızlı şarj olayı hariç aklımda kalacağı bir yönü olmazdı.

Net X6 Pro, S21 Plus'ın bataryası, ısınma sorunu çekilecek çile değil cidden.

Net X6 Pro, S21 Plus'ın bataryası, ısınma sorunu çekilecek çile değil cidden.

Hocam X6 Pro kullanmadın sanırım hiç, yazın Instagram'da gezerken 41 dereceleri görüyordu hani günes altında değil ha ev içerisinde haha. Oyunda da 45 dereceleri pek geçmiyordu değişik cihaz Instagram'da 41 oluyorsan oyunda neden o kadar az fark yapıyorsun haha.

Aynı araştırmaları yapıp X6 PRO almıştım uzun zamandır kullanıyorum, hayatımda aldığım en iyi kararlardan birisi performans konusunda, kamera zerre umrumda değil.

Hocam X6 Pro kullanmadın sanırım hiç, yazın Instagram'da gezerken 41 dereceleri görüyordu hani günes altında değil ha ev içerisinde haha. Oyunda da 45 dereceleri pek geçmiyordu değişik cihaz Instagram'da 41 oluyorsan oyunda neden o kadar az fark yapıyorsun haha.
Hocam zaten çoğu telefon 40 derecelere falan çıkar oyunlarda, ama X6 Pro durağan konumda o kadar ısınan cihazlardan değil. Denk gelme gibi bir şey söz konusu olabilir.