Neshter

Yetkin
Makaleler
1
Malum sıkıntı benim de başıma geldi. Özellikle beyaz ekranda belli olan kırmızı renkte gölgelenmeler mevcut. Ne yapmam gerekiyor?

Uzman birisine götürün. Bu durum benim başıma da gelmişti, ekranını değiştirmiştim. Isınınca kalıcı bir hâle geliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranın ömrünün tamamlamasından kaynaklanabiliyor ama sizin cihaz daha henüz yeni 1 yıllık sonuçda ya düşme sonucu darbeden ya da hatalı üretim olabilir.

Her OLED ekranda bu sorun oluyorsa telefonlar neden bu panelle üretiliyor anlamış değilim.
Renk kalitesi açısından cok farki var. Sadece siyahlari siyah gostermesi bile yeter aslinda. Ayrica gecmise kiyasla üretilen OLED paneller cok daha saglam bu konuda, firmalar da yanmamasi icin koruma yazilimlari yapiyor.

Bende de aynı kalıcı durumda. Her OLED ekranda bu sorun oluyorsa telefonlar neden bu panelle üretiliyor anlamış değilim.

Sebep basit oled her ne kadar yıllardır olan bir şey olsa bile yanıklar klasikti bu yüzden yanma konusunda hala emekleyen bir sektör fakat üreticiler yine de bu paneli tercih ediyor çünkü hem batarya konusunda çok daha üst düzey hem de kontrast ve renkler bakımından da LCD ekranları yerden yere vuruyor. Ayrıca AOD gibi ekstra özelliklere de müsait.

1 yılda böyle olması da normal değil muhtemelen seri üretim hatası.