Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Ordu
X3 Pro telefonumda şu anda anakart sorunu yaşıyorum. Daha doğrusu şöyle oldu: sosyal medyada geziniyordum telefon öyle sıcak değildi. Ekran aniden dondu sonra kendini tamamen kapattı ve hiçbir tepki de yok. Reballing yaptıracağım ancak sorun tekrarlarsa X6 Pro düşünüyorum. Sorum şu şekilde: X6 Pro'da herhangi bir şekilde anakart, PMIC ya da herhangi bir can sıkıcı kronik sorunu var mı? Kullananlardan yorum almak istiyorum bu konuda. İlla ki bir gün olacağının farkındaydım ancak bu kadar gafil avlanmayı hiç beklemiyordum. :)

Siz yine de benim lafıma dayanıp bir şey yapmayın. İyice araştırın.
Reddit üzerinde r/POCO isimli Subredditte de aynı soruyu sormuştum dün ve kullanıcılar şu an için böyle bir hatanın olmadığını ve telefonun gayet iyi çalıştığından bahsettiler.

Biliyorum ancak pahalılar. Bir çuval para verip de POCO performansı alamamak biraz sıkıntı oluyor. Bakalım ileride beklemediğim şekilde bütçem el verir Samsung geçerim ama öte yandan POCO telefonlar her yönden esnek cihazlar. Elimdeki X3 Pro cihazına reballing yaptırıyorum bu gün. Performansı da gerçekten Galaxy A53-54 ile kapışır düzeyde. 2.5 yıl önce alıp da hala bir cihaz bu kalibredeyse hani X6 ya da F6 kim bilir nasıldır yani.
X3 Pro çalışırsa birkaç sene dâhâ idare et, naneyi yerse X6 Pro bak.

İlerleyen yıllarda orta segment cihazlarda dâhâ iyi SoC ve batarya teknolojisini kullanacaklarını tahmin ediyorum.
Cihaz sağlamsa biraz dâhâ idare edip yeni nesil telefonları beklemek bence dâhâ sağlıklı olur.

Benim durumumda ise cihazım artık beni kesmiyor, belki yurt dışı cihaz bakarım seneye.
Find X8 Pro ve X200 Pro serisi cazip geliyor gözüme.

X3 Pro çalışırsa birkaç sene dâhâ idare et, naneyi yerse X6 Pro bak.

İlerleyen yıllarda orta segment cihazlarda dâhâ iyi SoC ve batarya teknolojisini kullanacaklarını tahmin ediyorum.
Cihaz sağlamsa biraz dâhâ idare edip yeni nesil telefonları beklemek bence dâhâ sağlıklı olur.

Benim durumumda ise cihazım artık beni kesmiyor, belki yurt dışı cihaz bakarım seneye.
Find X8 Pro ve X200 Pro serisi cazip geliyor gözüme.
Bu şekilde yaparım da zaten birkaç seneye işe girmiş olurum bile. Dolayısıyla X8 Pro falan çıktığı zaman falan belki o nasip olur. Nanay olmazsa da ROM + Kernel halini şanslı bir aile üyeme bırakacağım. :)
Cihaz hala sağlam. Antutu v10 testi 648k civarı. Puanı baz alırsak Galaxy A54 kalibresinde bu cihaz. ROM yükleme konusu olsun, özellik olsun her şeyiyle esnek ve hızlı cihaz. Tek kusuru PMIC sorunu.

O kısmı da biraz şans işi. 😀
Oneplus 9 serisindeki yeşil çizgi gibi.
O da şansa bana vurdu. Ancak bana vururdu zaten. Koca bir kazan yumuşak yemeğin sert tarafı ne oluyorsa bana denk gelir o zaten. Böyle bir bahtsızlık diyelim. durduk yere masraf çıktı cihaza ama yenisi için bütçem yok şimdilik.

O da şansa bana vurdu. Ancak bana vururdu zaten. Koca bir kazan yumuşak yemeğin sert tarafı ne oluyorsa bana denk gelir o zaten. Böyle bir bahtsızlık diyelim. durduk yere masraf çıktı cihaza ama yenisi için bütçem yok şimdilik.
Nazar diyelim. 😀
Kronik sorunsuz Xiaomi cihaz var mi?
Yazılımı halletsinler tamam, Xiaomi serisi şık duruyor ama yazılımdan ötürü bulaşmıyorum şimdilik.

Yazılımı halletsinler tamam, Xiaomi serisi şık duruyor ama yazılımdan ötürü bulaşmıyorum şimdilik.
Hatta Xiaomi'nin o kadar güçlü tüm donanımları koymasının tek sebebi kendi yaptıkları berbat işletim sistemi diye düşünmüyor değilim. Ne kadar güçlü donanım olursa o kadar iyi kaldırır kafasındalar. İşletim sistemimizi MIUI'dan HyperOS geçiriyoruz en azından şunu debloat edip optimizasyon getirelim de hem tüketici'nin hem cihazın başı ağrımasın demiyorlar hiç. Xiaomi alıyorsanız ROM ve Kernel kurmayı bilerek almak gerek. Zira ROM ve kernel sonrası cihazın performansı bir anda uçmaya başlıyor.