m4tehan

Yetkin
Glokom (göz tansiyonu) olduğu için polisliğe alınmıyorum ama en azından polis olup şubede iş yapsam... Öyle bir bölüm var mı? Yani şöyle normal polis gibi değil de şubede şubenin işini yapan biri. Misal masabaşı ya da bilgisayar işi ile ilgilenen. Öyle bir şansım var mı? Çünkü polis olmak tek amacım.

Glokom (göz tansiyonu) olduğu için polisliğe alınmıyorum ama en azından polis olup şubede iş yapsam... Öyle bir bölüm var mı? Yani şöyle normal polis gibi değil de şubede şubenin işini yapan biri. Misal masabaşı ya da bilgisayar işi ile ilgilenen. Öyle bir şansım var mı? Çünkü polis olmak tek amacım.

Polisliğe alınamıyorsan neden tek amacın hâlâ polislik? Bekçi olabikirsin, özel güvenlik deneyebilirsin. Ama sağlık kontrolünden geçemezsen olamazsın.

Artı -1 Eksi
Son düzenleyen: Moderatör:
Glokom subaylık ve polislik için ne yazık ki engel. Hiçbir şekilde bu meslekleri yapamazsınız. Beni dizimdeki doğum lekesinden elediler, öyle düşün.

Dizdeki lekeyle o aynı şey değil. Vücutta olan her hangi bir deformasyonda eliyorlar. Arkadaşın durumu farklı. He polis olabilir mi? Tabi ki hayır. Ama örnek olmamış. 😅

Bekçilik de olur ama glokom alınıyor mu?

Hocam örnek verir misiniz?

Burada anlatılmış bekçilik için neler olduğunu. Bence başka meslek dalına ya da özel güvenliğe yönel. Özel güvenlik ile ilgili bir bilgi bulamadım. O yüzden yakınında varsa kurs sahibi ile konuşman daha mantıklı.

Dizdeki lekeyle o aynı şey değil. Vücutta olan her hangi bir deformasyonda eliyorlar. Arkadaşın durumu farklı. He polis olabilir mi? Tabi ki hayır. Ama örnek olmamış. 😅
Örnek gayet de olmuş. Tolerans yok. Yönetmelikte ne yazıyorsa o. Ayrıca benim leke polislikte geçiyor, sadece subaylıkta geçmiyor. Ben de polis olmak istemediğim için gitmedim. Yoksa şu an PMYO'da olurdum. Leke sınırı da 10cm2 bende ki 11cm2 civarı bir şey. Bulunduğu konumda diz. Glokom da yönetmelikte geçmez olarak göründüğü için geçmez dedim.

Bu arada bekçilik konusunda da emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliği kullanılıyor.

MADDE 24 – (1) Çarşı ve mahalle bekçisi adayları; Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelin okullara girişlerinde olduğu gibi A dilimi sağlık şartlarına uygun olmak zorundadır ve bu adayların giriş raporlarında A dilimi sağlık şartlarına uygunluk aranır.

Örnek gayet de olmuş. Tolerans yok. Yönetmelikte ne yazıyorsa o. Ayrıca benim leke polislikte geçiyor, sadece subaylıkta geçmiyor. Ben de polis olmak istemediğim için gitmedim. Yoksa şu an PMYO'da olurdum. Leke sınırı da 10cm2 bende ki 11cm2 civarı bir şey. Bulunduğu konumda diz. Glokom da yönetmelikte geçmez olarak göründüğü için geçmez dedim.

Bu arada bekçilik konusunda da emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliği kullanılıyor.

MADDE 24 – (1) Çarşı ve mahalle bekçisi adayları; Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelin okullara girişlerinde olduğu gibi A dilimi sağlık şartlarına uygun olmak zorundadır ve bu adayların giriş raporlarında A dilimi sağlık şartlarına uygunluk aranır.

Ulan çok saçma ya. Kapriyle yada şortla gezmeyeceksin. Görevdeyken kimse senin bacaklarını görmeyecek, dolayısıyla özelde de sıkıntın olmayacak. Bazen devletin şu olaylarına aklım ermiyor ya.

@m4tehan

Hocam bunları kafanıza takmayın. Olmuyorsa başka mesleklere yönelirsiniz. Ben subaylıktan elendim fakat polisliğe gitmedim. İkinci planım olan kaymakamlık için hazırlanmaya başladım. Bir an insana her şey bitmiş gibi geliyor falan ama öyle bir durum yok merak etmeyin. Sağlık daha önemli, sağlığınıza iyi bakın. Kamuda yerleşebileceğiniz bir ton bölüm var, zira özel sektörde de öyle. Yapmaktan zevk alacağınız bir meslek elbet bulursunuz. Her şeyin başındayız, yaşımız çok genç. Bu yaşta bunları kafaya takarsak bu hayat yaşanmaz. Millet kendini öyle bir kasıyor ki, inanılmaz psikolojik seviyelere geliyorlar. Bunlardan birisi olmaya gerek yok.

Ulan çok saçma ya. Kapriyle yada şortla gezmeyeceksin. Görevdeyken kimse senin bacaklarını görmeyecek, dolayısıyla özelde de sıkıntın olmayacak. Bazen devletin şu olaylarına aklım ermiyor ya.
Ne yazık ki öyle. 10cm2 çok küçük bir şey, 5 metre içinde fark edilmiyor bile. Kara kuvvetleri personeli ya da hava kuvvetleri personeli bir şort giymiyor. Sahil Güvenlik personeli Ege komutanlığı ve Akdeniz komutanlığı dışında da şort giyilmiyor (o da isteğe bağlı). 2021'e kadar 20cm2'den geçer veriliyordu. Sonrasında yönetmelik değişti. Muhtemelen eleme sayısını arttırmak için yapılıyor, anlıyorum bu durumu da. Bunun dışında daha öncesinde de yüzde 4cm2 dışında olmak şartıyla 50cm2'ye kadar (kapalı noktalarda) kabul ediliyordu. Günümüzde şartları hayli sıkılaştırdılar hocam. Son zamanlarda aday sayısı da epey arttı.