MrDurgut

Uzman
Arkadaşlar hepinize selam,

Uzun süredir kullandığım Lenovo Thinkpad E15-GEN4 cihazım artık yetmediğinden dolayı bir sistem toplamak istiyorum.

Sistemden genel olarak beklentilerim küçük olması ve güçlü olması. Herhangi bir bütçe limitim yok ama birkaç önemli nokta var, bunları sıralayayım size;
  • Linux'a tam uyumlu olmalı sistem
  • Ara ara Xcode kullanmam gerekiyor, bunun için bir MacBook Air var elimde ama eğer Hackintosh uyumlu olur ve dual-boot yapabilirsem daha mutlu olurum.
  • RAM olarak en az 40 GB olmalı, altı kurtarmıyor şu anki kullanımım ile.
  • SSD'yi tek 1 TB yerine birkaç parça yapabilirsek daha iyi olur, tek işletim sistemi olmayacak çünkü. 4 tane 250 GB tarzında olabilir.
  • Polonya'da yaşıyorum, sadece TR'de bulunabilecek ürünleri önermezseniz sevinirim.
Not: Kasa önerisine gerek yok, sistem bittikten sonra kasa tasarımını kendim yapıp CNC'de bastıracağım, o yüzden kasa dışındaki parçalara ihtiyacım var sadece.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU olarak Gigabyte RX 9070 XT gaming OC öneririm. En küçük RX 9070 XT'dir kendisi. İlk modellerde thermal hamur akması gibi bir şey vardı ama sonraki üretimlerde kalktı. Sabah sınavım olmasa gecemi size ayırıp sistem toplardım ama maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU olarak Gigabyte RX 9070 XT gaming OC öneririm. En küçük RX 9070 XT'dir kendisi. İlk modellerde thermal hamur akması gibi bir şey vardı ama sonraki üretimlerde kalktı. Sabah sınavım olmasa gecemi size ayırıp sistem toplardım ama maalesef.

Hocam canınız sağ olsun acelesi yok zaten peki bu AMD kartların işletim sistemi uyumluluğu nedir ben şahsen NVIDIA'yı daha çok seviyorum ama Windows dışında pek sağlıklı çalışmıyor NVIDIA kartlar

Linux söz konusuysa AMD ekran kartlarına yönelmek en mantıklısı. 9070 XT serisinde de en küçük Gigabyte Gaming OC ve PowerColor Reaper modelleri var en iyisi Gaming OC olacaktır.

RAM tarafında Polonya sitelerini bilmediğim için bir şey diyemiyorum ama 2x24 GB veya 2x32 GB 6000MHz ve üstü CL değeri 32 veya altında olan uygun fiyatlı bir RAM bakılabilir mağazalardan vs.

SSD tarafında ise Fury Renegade - Exceria Pro gibi modellere yönelebilirsiniz.