Gece

Üstün
Birkaç hafta önce yayınlanan bir güncellemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu getirilmesinin ardından kullanıcılar hesaplarına giriş yapamamaya başladı. Onay sürecinin haftaları bulmasıyla birlikte, rehin alınan bakiyelerine ulaşamayan kullanıcıların haklı tepkileri sonucunda Şikayetvar dolup taştı, uygulama puanı da 2'nin altına düştü.

Sizde durumlar nasıl, mağdur olan var mı?

Daha ismini bile duymadığım, kimsenin bilmediği bir uygulamayı bir insan neden kullansın ki zaten? Kullanan düşünsün, umurumda değil. 200-300 TL için kimliğinizi niye veriyorsunuz, onu da anlamıyorum. Günlük asgari ücret zaten 800-850 TL. Bir işe girip çalışmak o kadar da zor değil.

Bir yıldır sorunsuz kullanıyorum, kimlik doğrulamayı da yaptım.
Zaten sadece Spotify ve YouTube aboneliği için kullanıyorum parayı çekip başka bir ön ödemeli karta geçsem mi bilemedim.

Allah kurtarsın hocam ben bunlardan çok çektim. En son hesap onaylandı paramı çektim ve hesap silme talebi gönderdim. 2 gün içinde arayacağız dediler 1 haftayı geçti arayan yok. Paranızı kurtardığınız gibi silmeye alın hesabınızı.

Öncelikle Popy Para'nın sahibi babam, amcam, dayım değil. Bu gereksiz bilgiyi vereyim. Ne olur ne olmaz?

Sipay'ın güvenilir olduğunu biliyoruz. Fakat Play Store'da yorumları baya kötüydü. Niye peki? İnsanlar içerideki cashback'i kendi hesaplarına çekemedikleri için kılıf uyduruyordu.
Ek bilgi: Popy Para, Sipay altyapısını kullanıyor mesela, 3D Secure ekranında Sipay'a bağlanıyor.

Burada da benzer durum olabilir. Yani bakın, gerçekten bir problem olabilir. Ama bu problemden çıkar sağlamaya çalışanlar da olabilir.

Şikayetvar'daki şikayetlerin çoğu çözülmüş. Yayından kaldırılmış.

Fakat bir örnek vermek gerekirse şu şikayet ne kadar ciddi:

1744793055982.webp

Güncel link verilmiyor vs. demiş. Desteğin cevabına verdiği yanıta bakın.

Sonrasında bir örnek daha vereyim. Belki gerçekten dürüsttür ama kafama takıldı benim.

İlgili şikayet:

Screenshot_20250421_135236_Edge.webp

Screenshot_20250421_134548_Edge.webp

Yani 500+400=900 TL. Ne hikmetse harcanan tutar 900 TL (öncesinde 400 TL yatırmış olabilir). Ondan sonra da 3 dk ara ile yatırma ve çekim yapılmış. Ve abi fotoğrafta bakiye kısmı gizlenmiş. Yani aşağı çekilmiş. Ve bu şikayeti yayınlayan kişinin ilk şikayeti bu. Bir de şikayeti Hatice diye biri yayınlamış ama hesap sahibi adı İlknur.

Yani belki evet benim overthink'liğimdir veya gözümden kaçan bir şeydir vs. olabilir ama dikkatimi çekti.

Hani NFC doğrulama yapıp kartımı kullanmaya devam edip cahsback alabilen bir ben değilimdir herhalde.

Popy Para da Vepara'nın, yani güvenilir bir sanal pos sağlayıcısının bireysel hizmeti.

Bu yaptığım firmayı savunmak değil bu arada. Şüpheci şekilde medya okurluğu.

Ben de bayağıdır aktif kullanıyorum.
Doğrulamayı yaptığım zaman yaklaşık 1 hafta bekletti doğrulamadı ama o zamanlar zorunlu değildi.
Müşteri hizmetlerini aradığımda durumu söyledim direkt hesabı onayladı.
Şu an uygulamaya da girebiliyorum kartımı da kullanabiliyorum herhangi bir problem gözükmüyor.