DaytonaE34M5

Becerikli
Yer
Konya
Merhaba arkadaşlar;

Elimde daha öncesinde ucuz diye aldığım Power Boost noble 240mm sıvı soğutma var farklı iyi markaların soğutmasına göre soğutması düşük geliyor. Bu sıvı soğutmanın işlemcilere oturtulan pompa tarafını daha güçlü bir pompayla değişimini sağlayabilir miyim? İşlemcim AM4 soket bir işlemci bir de bunun içerisindeki sıvıya göre soğutması değişir mi? Güzel bir fan takarsam soğutmasına etkisi olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Eğer böyle bir şeyde sorun olmayacaksa AiO bir sıvı soğutmayı Custom olarak değiştireceğim biliyorum biraz saçma olabilir, soğutmayı sat başkasını al diyebilirsiniz ama ben farklı bir proje olarak keyfi denemek için istiyorum bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sivi sogutmanin performansi petek kismindaki sivi sogutma kanallarinin yogunlugu ve sogutucunun kalinligina bagli. Bunlari degistiremezsiniz. Siviyi degistirmekte ev imkanlari ile cok asiri zor olur. Onun yerine elden cikarip iyi bir hava sogutma ya da kasa uygunsa 360 mm sivi sogutma almak daha mantikli olur.

Bu arada islemci nedir? Eger 65W'lik bir islemci ise tam yukte en fazla 75C'yi gorur o sogutucu ile. 90C gibi sicakliklara cikmiyorsa ve rahatsiz edici sesi yoksa degistirmek bir kazanc saglamaz.

Son düzenleme:
Sivi sogutmanin performansi petek kismindaki sivi sogutma kanallarinin yogunlugu ve sogutucunun kalinligina bagli. Bunlari degistiremezsiniz. Siviyi degistirmekte ev imkanlari ile cok aşırı zor olur. Onun yerine elden çıkarıp iyi bir hava sogutma ya da kasa uygunsa 360 mm sivi sogutma almak daha mantikli olur.

Bu arada islemci nedir? Eger 65W'lik bir islemci ise tam yukte en fazla 75C'yi gorur o sogutucu ile. 90C gibi sicakliklara cikmiyorsa ve rahatsiz edici sesi yoksa degistirmek bir kazanc saglamaz.

Hocam peki fan değişimini yapsam üstündeki fanları havayı içeriye itici bir fan olarak kullanıp güçlü bir fan almak mantıklı mı peki kasanın hava aks fanları çok güçlü bir fan değil bir kazanç sağlar mı peki 3700X kullanıyorum işlemci olarak veya içerisindeki sıvının değişimi dereceye etki eder mi 2 senedir aktif olarak kullanıyorum soğutucuyu.

Hocam peki fan değişimini yapsam üstündeki fanları havayı içeriye itici bir fan olarak kullanıp güçlü bir fan almak mantıklı mı peki kasanın hava aks fanları çok güçlü bir fan değil bir kazanç sağlar mı peki 3700X kullanıyorum işlemci olarak veya içerisindeki sıvının değişimi dereceye etki eder mi 2 senedir aktif olarak kullanıyorum soğutucuyu.

Sıcak havanin disari atilmasi gerekiyor. Soylediginiz sekilde havayi iceri almaniz bir avantaj saglamaz. Uzerindeki fanlari daha yuksek debili fanlarla degistirmek bir miktar dusurur sicakligi ama o da sinirli olacaktir. Ne kadar dusurecegini denemeden bilmek zor. Maddi zorluk yasatmayacaksa merak icin denenebilir ama amac cozum uretmekse sogutucuyu degistirmek cok daha pratik.

3700X 65W'lik bir islemci. Sizin sicakliklar kac derece oluyor ki bu sogutucu ile?

Sıcak havanin disari atilmasi gerekiyor. Soylediginiz sekilde havayi iceri almaniz bir avantaj saglamaz. Uzerindeki fanlari daha yuksek debili fanlarla degistirmek bir miktar dusurur sicakligi ama o da sinirli olacaktir. Ne kadar dusurecegini denemeden bilmek zor. Maddi zorluk yasatmayacaksa merak icin denenebilir ama amac cozum uretmekse sogutucuyu degistirmek cok daha pratik.

3700X 65W'lik bir islemci. Sizin sicakliklar kac derece oluyor ki bu sogutucu ile?

Hocam oyunlarda 4.2GHz 1.34v 65 derecelerde işlemcim kasam biraz dandik Izoly marka kasayı daha öncesinde HP hazır iş yeri kasasının takasında almıştım ön fanları pek iyi değil ben sıvı soğutmanın fanlarını kasanın ön fanlarıyla değiştirsem nasıl olur diye sormuştum sıvı soğutmanın fanlarının yerine de yeni fan alacağım diye düşünmüştüm. Bir de hocam pompa değişimini şu yüzden söyledim diğer farklı markalarda yanlış bilmiyorsam pompa deviri 3000 devirin üstünde oluyor çoğunlukla benim bu soğutmamın deviri 2500 devir deviri yüksek bir pompa takarsam güzel bir de fan takarsam fark olur mu diye o yüzden sormuştum.

Hocam oyunlarda 4.2GHz 1.34v 65 derecelerde işlemcim kasam biraz dandik Izoly marka kasayı daha öncesinde HP hazır iş yeri kasasının takasında almıştım ön fanları pek iyi değil ben sıvı soğutmanın fanlarını kasanın ön fanlarıyla değiştirsem nasıl olur diye sormuştum sıvı soğutmanın fanlarının yerine de yeni fan alacağım diye düşünmüştüm. Bir de hocam pompa değişimini şu yüzden söyledim diğer farklı markalarda yanlış bilmiyorsam pompa deviri 3000 devirin üstünde oluyor çoğunlukla benim bu soğutmamın deviri 2500 devir deviri yüksek bir pompa takarsam güzel bir de fan takarsam fark olur mu diye o yüzden sormuştum.
Sicakligin gayet iyi. Ses sorunun da yoksa oturup kullan, keyfini cikar. Dert edecek hicbir sorun yok.

Sicakligin gayet iyi. Ses sorunun da yoksa oturup kullan, keyfini cikar. Dert edecek hiçbir sorun yok.

Peki hocam kendim saç kestirip kasa yapabilir miyim sanayideyim kestirme imkanım ayarlama imkanım var kendi kasamı yapsam nasıl olur sizce çizimini yapıp ona göre kestirsem hava akışı manasında etkisi olur mu?

65C islemci sicakligi cok iyi bir sicaklik. Daha ust seviye sogutucuya gecmeden elde edecegin sicakliklar sadece bir iki derece ile sinirli kalir. Usetlik son derece gereksiz. Bu tur seylerle vakit kaybetmek yerine ayni sureyi bilgisayari kullanmak icin ayirmalisin.