Elektronik PowerColor RX 7700 XT 16.299 TL, Fighter modeli 16.999 TL

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pawEn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 484
Adam sanki 4060 Ti 16GB'ı bedavaya almış ve nesil farkı yok gibi yorum yapmış. Neresi haklı?
1.3k koyabilen ya da 500 daha koyabilen gitsin daha iyisini tabii ki alsın. Asıl olay 16.3K'ya 4060 Ti'ın hangi modelinden olursa olsun daha güçlü bir kartı alabilmek. Aynı zamanda piyasaya göre de gayet iyi bir indirim. Sonuç ise benim konuyu açmam oldu.
DLSS 3 konusunda haklı. "kısmen" ifadesini koymamın bir sebebi var.

7700 XT için çok pahalı ya bunu alacağıma 2. el 6800 alırım.
Hem fikirim.

Hocam neden Fighter'ın yüzüne bakılmaz dediniz o zaman kendinizle çelişmediniz mi şimdi?
"7700 XT için çok pahalı ya bunu alacağıma 2. el 6800 alırım." yazan bir ifade de RX 6800'ün kaliteli bir modelini 2.el olarak daha ucuza alabilmek varken neden Fighter veya Gaming OC modelini alayım?

Ben olsam mesela 4060 Ti alırdım. Çünkü, oynadığım çoğu oyunun NVIDIA desteği var. Bu sayede DLSS 3 ile beraber AMD'ye kıyasla daha iyi performans alabiliyorum.

Çoğu ekran kartı konusunda aynı kişiler aynı mevzular. Sen alma belli ki senin işine yaramıyor. Biz genel kullanıcı için öneriyoruz. Ayrıca afmf 2 var AMD de gayet iyi çalışıyor. Yerinde saymadığıda kesin. AMD'de performans var ama FSR görüntüyü bozuyor. FSR 4.0 al(yapay zeka) destekli olacak onu da biliyoruz. FSR 4.0 ile görüntüyü biraz toparlasınlar oyun için AMD daha mantıklı hale gelecek.

RDNA3'te MPT desteği olsaydı çoğu 7900XTX, 4090 ile kafa kafaya olabilirdi veya 7700XT 4060Ti'den %35 güçlü olabilirdi. AMD'nin bu hamlesini hiç sevmedim o yüzden. Bilinçli bir kullanıvı EVC2 kullanmadan herhangi bir şey yapamıyor :(

Çoğu ekran kartı konusunda aynı kişiler aynı mevzular. Sen alma belli ki senin işine yaramıyor. Biz genel kullanıcı için öneriyoruz. Ayrıca afmf 2 var AMD de gayet iyi çalışıyor. Yerinde saymadığıda kesin. AMD'de performans var ama FSR görüntüyü bozuyor. FSR 4.0 al(yapay zeka) destekli olacak onu da biliyoruz. FSR 4.0 ile görüntüyü biraz toparlasınlar oyun için AMD daha mantıklı hale gelecek.

AFMF 2'yi 6600XT'de deneyim ettiğimde ciddi anlamda oyunun akıcılığını öldürmüştü. AFMF 3'te büyük ihtimalle düzeltirler. FSR 4.0'a gelirsek çok büyük ihtimalle sadece RX 8xxx ailesinde bulunan bir teknoloji olacak. Çünkü, 7xxx serisi yapay zeka için üretilen bir aile değil. Daha çok saf güç için iyi kullanıma sahip. Diğer mevzuya gelirsek RTX 4060 Ti 16 GB neden bu kadar pahalı? 17K olduğunu az önce Akakçe'de gördüm. Bizim satıcılar NVIDIA diye piyasa fiyatına göre çok çok pahalıya koyuyorlar.

Screenshot from 2024-10-09 18-00-38.webp

Ben şahsen AMD ekran kartı sevmesem de RX 7700 XT'nin RTX 4060 Ti'dan %20'ye kadar daha hızlı olduğu bir gerçek. Ray Tracing açınca performans AMD kartlarda NVIDIA'ya göre daha fazla düşüyor evet. Fakat 4060 Ti'ın Ray Tracing performansı zaten çok iyi değil, çünkü kartın saf kas gücü de ortalama seviyede. Ayrıca ben Star Wars Jedi: Survivor'ı RTX 4070 ile Ray Tracing açık oynuyorum, tek sebebi Ryzen 5 3600 gibi zayıf bir işlemciye sahip olduğum için ekran kartına daha fazla yük bindirmek istiyor olmam. Ona rağmen görüntü kalitesinde aşırı bir fark yok. Sadece yansımalar ve ışıklandırma daha gerçekçi, ancak oyuna bir artı değer katmıyor. Oyun firmaları oyunlara RT ekleyeceğiz diye oyunları Çin kerhanesine çevirdiler. Her yerden ışık geliyor, her tarafta yansıma var. Trafikte giderken bile bu kadar yansıma görmüyorum. O yüzden yurtdışında RTX 4090 kullanıcıları bile genelde RT açmıyorlar.

Bu yüzden de geriye kas gücü kalıyor. Kas gücünde de 7700 XT, 4060 Ti'dan %15-20 oranında daha iyi. RX 7700 XT'nin performansı 4060 Ti'dan çok 4070'e yaklaşıyor. Ben RTX 4070 kullanıyorum ve açık konuşayım RX 7700 XT fiyatına göre çok iyi bir kart. Şu tablolara bakarsanız rahatlıkla anlayacaksınız:

20241009_175207.webp

20241009_175219.webp

20241009_175229.webp

Gördüğünüz gibi RTX 4070, RX 7700 XT'ye göre 1080p'de %10.4, 1440p'de %9.6 ve 4K'da %6.3 daha yüksek performans veriyor ki RTX 4070 (GDDR6X versiyonunu kastediyorum), 21500 TL'den başlıyor. Yani 17000 TL'ye 21500 TL'lik NVIDIA karta epey yakın bir performans veren bir ekran kartı alıyorsunuz. Buna rağmen insanlar inatla RTX 4060 Ti alıyorlar. PCIe x8 veriyolu kullanan NVIDIA kartınızla iyi eğlenceler.

Ben sadece Windows'un AMD kartlı sistemlerde eski AMD sürücüsünü sürekli zorla kurması sorununu bizzat yaşadığımdan dolayı NVIDIA kart tercih ettim. Bir de tabii ki CUDA ve Tensor çekirdeklerine ihtiyacım vardı (Topaz Gigapixel AI kullanıyorum). Ancak onun dışında 4060 Ti yerine 7700 XT daha mantıklı, illaki NVIDIA Broadcast gibi NVIDIA özel özelliklerini kullanmayacaksanız :)

Afmf 2'yi 6600XT'de deneyim ettiğimde ciddi anlamda oyunun akıcılığını öldürmüştü. Afmf 3'te büyük ihtimalle düzeltirler. FSR 4.0'a gelirsek çok büyük ihtimalle sadece RX 8xxx ailesinde bulunan bir teknoloji olacak. Çünkü, 7xxx serisi yapay zeka için üretilen bir aile değil. Daha çok saf güç için iyi kullanıma sahip. Diğer mevzuya gelirsek RTX 4060 Ti 16 GB neden bu kadar pahalı? 17k olduğunu az önce Akakçe'de gördüm. Bizim satıcılar NVIDIA diye piyasa fiyatına göre çok çok pahalıya koyuyorlar.

Eki Görüntüle 88997

RX 7000 serisine gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. AMD belki bu kartların içine koydu bile bilmiyoruz ki? Bir yerde görmüştüm 1-1.5 yıldır geliştirdiklerine dair. O sıralar zaten RX 7000 serisi yeniydi. Ben RX 7000 serisinden itibaren destekleyeceğini düşünüyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt