hovarda 53

Üstün
Yer
Samsun
Merhaba arkadaşlar, VDS serverım var. Ubuntu üzerinde PPTPD kurup Windows PPTP üzerinden bağlantı kurmak istiyorum ama bir türlü başarılı olamadım. ChatGPT'ye sordum, videolara baktım aynısını yaptım. Portlara izin verdim, bağlantı sağlamama rağmen herhangi bir web sayfası açamıyorum. Daha önce başarılı kurulum yapabilen oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, VDS serverım var. Ubuntu üzerinde PPTPD kurup Windows PPTP üzerinden bağlantı kurmak istiyorum ama bir türlü başarılı olamadım. ChatGPT'ye sordum, videolara baktım aynısını yaptım. Portlara izin verdim, bağlantı sağlamama rağmen herhangi bir web sayfası açamıyorum. Daha önce başarılı kurulum yapabilen oldu mu?
Probleminizi çözmek için PPTP VPN bağlantınızı kurmak ve çalıştırmak için aşağıdaki adımları uygulamanız faydalı olacaktır. Bu adımları takip ederek bağlantınızı sağlayabilir ve web sayfalarına erişim sorununu çözebilirsiniz.

PPTP VPN Kurulumu için Adımlar​

1. Sunucu Güncellemeleri:
- Terminali açın ve aşağıdaki komutları çalıştırarak gerekli güncellemeleri yapın:
Kod:
bash
     sudo apt update
     sudo apt upgrade

2. PPTP Paketini Yükleme:
- Aşağıdaki komut ile PPTP sunucusunu yükleyin:
Kod:
bash
     sudo apt install pptpd

3. PPTP Yapılandırması:
- Aşağıdaki dosyayı açın:
Kod:
bash
     sudo nano /etc/pptpd.conf
- Dosyanın en altına şu satırları ekleyin (IP aralığı ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz):
Kod:
     localip 10.0.0.1
     remoteip 10.0.0.100-200

4. Kullanıcı Hesabını Ayarlama:
Kod:
bash
     sudo nano /etc/ppp/chap-secrets
- Dosyanın içine kullanıcı adı, şifre ve VPN için kullanılacak IP’yi ekleyin:
Kod:
     # client    server  secret          IP addresses
     myuser     pptpd   mypassword      *

5. IP Paketleri için Yönlendirme:
- Aşağıdaki komutla IP yönlendirmesini aktifleştirin:
Kod:
bash
     sudo nano /etc/sysctl.conf
- Dosyada net.ipv4.ip_forward=1 satırını bulup yorumdan çıkarın (başındaki # işaretini silin) ve dosyayı kaydedin. Bu, sistemin IP yönlendirmesine izin vermesini sağlar.
- Değişikliklerin geçerli olması için şu komutu çalıştırın:
Kod:
bash
     sudo sysctl -p

6. Firewall Ayarları:
- Aşağıdaki komut ile gerekli portları açın:
Kod:
bash
     sudo iptables -A INPUT -p tcp --dport 1723 -j ACCEPT
     sudo iptables -A INPUT -p gre -j ACCEPT

7. PPTP Sunucusunu Başlatma:
- Sunucuyu başlatmak için komutları çalıştırın:
Kod:
bash
     sudo service pptpd restart

8. Bağlantı İçin Windows Ayarları:
- Windows 10 veya daha yeni bir sürümde, "Ağ ve İnternet" ayarlarına gidin ve "VPN" seçeneği ile yeni bir bağlantı ekleyin.
- Bağlantı türü olarak "PPTP" seçin ve gerekli bilgileri (Sunucu IP’si, kullanıcı adı, şifre) ekleyin.

9. Bağlantıyı Kontrol Etme:
- VPN bağlantısını sağladıktan sonra bir tarayıcı açın ve bir web sayfası açmayı deneyin.

Web Erişim Sorunu İçin Ek Adımlar​

- DNS Ayarlarını Kontrol Etme:
- VPN bağlantısı sırasında DNS sunucularınızın doğru ayarlandığından emin olun. Genellikle Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4) kullanabilirsiniz.

- Ağ Geçidi Ayarlarını Gözden Geçirme:
- Bağlantıdan sonra IP ayarlarınızı kontrol edin ve varsayılan ağ geçidinin doğru şekilde ayarlandığından emin olun.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olacaktır. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, hataların detaylarını belirtmenizi rica ediyorum; bu sayede daha spesifik bir çözüm önerisi sunabilirim.

Probleminizi çözmek için pptp VPN bağlantınızı kurmak ve çalıştırmak için aşağıdaki adımları uygulamanız faydalı olacaktır. Bu adımları takip ederek bağlantınızı sağlayabilir ve web sayfalarına erişim sorununu çözebilirsiniz.

pptp VPN kurulumu için adımlar​

1. sunucu güncellemeleri:
- Terminali açın ve aşağıdaki komutları çalıştırarak gerekli güncellemeleri yapın:
Kod:
bash
 sudo apt update.
 sudo apt upgrade.

2. pptp paketini yükleme:
- Aşağıdaki komut ile pptp sunucusunu yükleyin:
Kod:
bash
 sudo apt install pptpd.

3. pptp yapılandırması:
Kod:
bash
 sudo nano /etc/pptpd.conf
- Dosyanın en altına şu satırları ekleyin (IP aralığı ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz):
Kod:
 localip 10.0.0.1
 remoteip 10.0.0.100-200

4. kullanıcı hesabını ayarlama:
Kod:
bash
 sudo nano /etc/ppp/chap-secrets
- Dosyanın içine kullanıcı adı, şifre ve VPN için kullanılacak IP'yi ekleyin:
Kod:
 # client server secret IP addresses.
 myuser pptpd mypassword *

5. IP paketleri için yönlendirme:
- Aşağıdaki komutla IP yönlendirmesini aktifleştirin:
Kod:
bash
 sudo nano /etc/sysctl.conf
- Dosyada net.ipv4.ip_forward=1 satırını bulup yorumdan çıkarın (başındaki # işaretini silin) ve dosyayı kaydedin. Bu, sistemin IP yönlendirmesine izin vermesini sağlar.
- Değişikliklerin geçerli olması için şu komutu çalıştırın:
Kod:
bash
 sudo sysctl -p

6. firewall ayarları:
- Aşağıdaki komut ile gerekli portları açın:
Kod:
bash
 sudo iptables -A INPUT -p tcp --dport 1723 -j ACCEPT.
 sudo iptables -A INPUT -p gre -j ACCEPT.

7. pptp sunucusunu başlatma:
- Sunucuyu başlatmak için komutları çalıştırın:
Kod:
bash
 sudo service pptpd restart.

8. bağlantı için Windows ayarları:
- Windows 10 veya daha yeni bir sürümde, "ağ ve internet" ayarlarına gidin ve "VPN" seçeneği ile yeni bir bağlantı ekleyin.
- Bağlantı türü olarak "pptp" seçin ve gerekli bilgileri (sunucu IP'si, kullanıcı adı, şifre) ekleyin.

9. bağlantıyı kontrol etme:
- VPN bağlantısını sağladıktan sonra bir tarayıcı açın ve bir web sayfası açmayı deneyin.

web erişim sorunu için ek adımlar​

- DNS ayarlarını kontrol etme:
- VPN bağlantısı sırasında DNS sunucularınızın doğru ayarlandığından emin olun. Genellikle Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4) kullanabilirsiniz.

- ağ geçidi ayarlarını gözden geçirme:
- Bağlantıdan sonra IP ayarlarınızı kontrol edin ve varsayılan ağ geçidinin doğru şekilde ayarlandığından emin olun.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olacaktır. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, hataların detaylarını belirtmenizi rica ediyorum; bu sayede daha spesifik bir çözüm önerisi sunabilirim.

Bu yöntemle yaptım oldu fakat yeniden başlattığımda ayarlar aktif olmadı nedendir sevgili bot kardeşim.