Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Ya bro benim bilgisayarda bir süredir sorun var, senin de bir fikrini alayım dedim. Premiere Pro'da oluyor sadece görebildiğim kadarıyla. Görüntüleri Timeline'da scrubederken sağa sola hızlı bir şekilde kaydıırken Timerline'ımıda glitch oluyor, böyle grafik art efekti dediğimiz şeyler. Böyle şey değişik değişik değişik patternlar gözükmeye başlıyor ekranda. Böyle yanıp sönüyor yanıp sönüyor noktacıklar, şekiller beliriyor böyle, anladın sen. Genellikle cep telefonu Footage'larında oluyor. Veri renkli ama onu tam doğrulamıyorum. Hani tek biçim ve dosya türünde bu oluşuyor diyemiyorum. Bazen şeyde de olduğunu hatırlıyorum, benim Sony kameram var, onda da olduğunu sanıyorum. Ekran kartım arızalı mı acaba? Ama oyunlarda falan hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ha oyunlar açıyorum hiçbir şekilde bana mısın demeden oynatıyor canavar gibi hepsini. Hani sistem kullanırken o grilerin hiçbirini görmüyorum. Hani masaüstünde şurada burada üç boyutlu hızlandırılmış objelerin sağında solunda falan öyle şeyler hiç görmüyorum. Sadece Premiere'de abi. Görüntünün üstünde bazen böyle noktalar çıkıyor. Bazen böyle bir patternlar çıkıyor. Sana birazdan bir görüntüsünü atacağım. Windows'u yeniden kurup format çekip komple bir deneyeyim tekrar oluyorsa yazılım kaynaklı değil donanım kaynaklıdır demek. Sanırım ekran kartını garantiye göndereyim diyorum. Yani 50.000 TL verdim karta böyle bir durumla kalakalmak istemiyorum. Yani garantisi olmadan şey olsun ne dersin sence donanım kaynaklı mıdır?

Hızlı şey yaptığımda böyle oynattığımda bir şey çıkmıyor normalde. Back yapıyorum, Space basıp, şu anda çıkmadı hayret. Birazdan mı yapmaya başlar? Bak şu an şu an yapmıyor çok random yani anladın mı? Mesela buradan başka bir görüntüye tıklıyorum, mesela buna bakalım, bunu da yapacak mı yapmıyor. Alalım yapacak mı yapmıyor. Rastgele ya çok rastgele abi bir yapıyor bir yapmıyor. Aynı görüntüde bile yapmadı. Yani iki saniye sonra sen de gördün random ve sinir bozan bir şey.

Stüdyo sürücüsü kullanıyorum zaten ama bir şey deneyebilirim. Ondan da önce birkaç kez ben Game Ready kurdum sonra stüdyoya geçtim, ondan belki yapıyordur. Bir bu şeyle neydi o ekran kartı sürücü temizleme uygulaması vardı unuttum adını onunla böyle bir komple bir temizlik tekrar Studio sürücüsü kursan belki onunla düzelir belki.

Abi birkaç tane forumda arattırdım da bir tane cevap aldım. Sanırım sorunun kaynağını bulmuş olabilirim. Şimdi şöyle bir şey var, benim monitör OSD menüsünde iki seçenek barındırıyor: DisplayPort altında 1.2 ve 1.4. Şimdi benim aldığım Ugreen kablo 21 GB hızı destekliyor ve 1.2 sürüm olduğunu söylüyordu ama ona rağmen ben 1.4'ü seçebiliyorum monitörün OSD menüsü altında. Monitör sanırım kablonun hangi sürümü desteklediğini ve desteklemiyorsa ona göre o seçeneği iptal etme özelliğine sahip değil. 1.4 seçebiliyorsan seçiyorsun ve sinyal giderse gidiyor ama kablo yeterli olmadığından sanırım o şeyi tam iletmiyor. Yani arada şey veri kayboluyor, o yüzden de o dediğim glitchler, gösterdiğim şeyler izler gibi gözüküyor Premier'de. Galiba öyle bir durum var ama ilginç 1.4'ü sectigimde çözünürlük 3440'a 1440 160 Hz'e çıkıyor. O menüsüne gidip 1.2 yaptığımda Refresh rate 160'tan 100 Hz'e düşüyor. Yani şey etkiliyor aslında 1.4'te destekliyormuş gibi kablo başarılı bir sonuç alıyorum ama böyle nasıl diyeyim böyle renklerin iletişimini sonuna kadar zorlayan uygulamalarda Premier gibi mesela profesyonel uygulamalarda beni zorlayan yani şey böyle glitchler oluşuyor. Tam bandwidth yetmedi için galiba böyle bir durum.

Bak benim çözünürlüğü yazıyorum tamam mı, Refresh rate yazıyorum, sekiz bit hesapla diyorum, potansiyel bandwidth 23.78 GB çıkıyor. HDMI 1.2 kablonun destekleyebileceği maksimum 21 küsur bir şey. Yetmiyor yani. Benim bu kabloyu aldığım kablo Amazon'da 1.2 standardın destekliyor diye yazıyor. Maksimum 4K 60P'yi gösteriyor desteklediği standart olarak yani 1.2. Bu ben bu kablodan 21 GB destekleyen sadece resmi olarak bu kablodan daha yüksek bant genişliği geçirmeye calistigimda işte patlıyor. Yani bunu kullanan çok az uygulama var. Muhtemelen sinyali zorlayan o da Premier diğer uygulamalarda sıkıntı çıkmamasını sebebi o bence.

Güncelleme: Sorun kablo değiştirmeye rağmen çözülmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun NVIDIA 555.85 sürücüsü ile çözülmüştür. Sürüm notlarında şu şekilde geçmekte:

Kod:
[Adobe Premiere] Visual corruption in Source and Program Monitor Previews when using 555.85 driver [4679207]