Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Özellikler fotoğraflarda gözüküyor tekrar yazmayayım. Tüm yük HD 630'a kaldığından işlemci ve Quadro M1200 yatıyor. CUDA seçili ve NVIDIA Denetim Masası'nda da NVIDIA olarak seçili. Normalde çalışıyor onu gördüm %0-10 arasında oynayıp duruyor ama tüm yükü kendisi üstlenmiyor. Böyle olunca işimi görmüyor.

En yüksek performans modunda laptop ve prize takılı. Programlar orijinal ve son sürüm. Driver'lar yüklü. Render ayarları ise 1080p to 1440p 30K bitrate 60FPS.

Laptop modeli Dell Precision 5520 Workstation.

@Recep Baltaş

1718230164066.webp

1718230183182.webp

1718230235341.webp

Çözüm
Fotoğraftaki gibi 3D.
H264 yapınca sorun çözüldü ama ben bu teknolojiyi beğenmiyorum. H265 için bir şey yapamaz mıyız?

Eki Görüntüle 55949
@Ella Freya, Kusura bakmayın, kartınızı Pascal sanmıştım ki dikkatli bakmadım. Sizin kartınız Maxwell'in 1. jenerasyonu. Maxwell'in 1. jenerasyonu sadece H264 encoding yapabiliyor. H265 için 2. jenerasyon Maxwell gerekiyor. Yani ekran kartınız H265 desteklemiyor. Skylake serisinden beri Intel iGPU'ların video transcode motoru H265 destekliyor, o yüzden iGPU'ya düşüyor. Bu konuda yapabilecek bir şey yok, NVIDIA donanımınız H265 desteklemiyor.
Fotoğraftaki gibi 3D.
H264 yapınca sorun çözüldü ama ben bu teknolojiyi beğenmiyorum. H265 için bir şey yapamaz mıyız?

Eki Görüntüle 55949
@Ella Freya, Kusura bakmayın, kartınızı Pascal sanmıştım ki dikkatli bakmadım. Sizin kartınız Maxwell'in 1. jenerasyonu. Maxwell'in 1. jenerasyonu sadece H264 encoding yapabiliyor. H265 için 2. jenerasyon Maxwell gerekiyor. Yani ekran kartınız H265 desteklemiyor. Skylake serisinden beri Intel iGPU'ların video transcode motoru H265 destekliyor, o yüzden iGPU'ya düşüyor. Bu konuda yapabilecek bir şey yok, NVIDIA donanımınız H265 desteklemiyor.

Çözüm
Teşekkürler çözüm işaretliyorum. Bu arada HD 630 için 9 dakikalık böyle ayarda videoyu 20 dakikada bitirebilmesi bence yeterli. H264 yaparsam CUDA ile 8 dakikada bitiyor. Çok büyük fark yok arada o yüzden katlanılabilir ki bu ikinci bilgisayarım. Normalde GTX 960 demek ki Gen 2 Maxwell olduğu için HEVC kullanıyordum. Daha sonrasında RTX 2080 aldım. Neyse artık memlekette vs. bunu gözardı edeceğiz.

Teşekkürler çözüm işaretliyorum. Bu arada HD 630 için 9 dakikalık böyle ayarda videoyu 20 dakikada bitirebilmesi bence yeterli. H264 yaparsam CUDA ile 8 dakikada bitiyor. Çok büyük fark yok arada o yüzden katlanılabilir ki bu ikinci bilgisayarım. Normalde GTX 960 demek ki Gen 2 Maxwell olduğu için HEVC kullanıyordum. Daha sonrasında RTX 2080 aldım. Neyse artık memlekette vs. bunu gözardı edeceğiz.
Çok ihtiyacınız varsa FFMPEG gibi programlarla H264'den H265'e çevrilebilir video ama 2 dakika fark ediyor dediğiniz için bence fark etmeyecektir. FFMPEG'i kullanmak için bayağı terminal istemi gerekiyor. Muadili mutlaka vardır ama en çok kullanılan FFMPEG.

Çok ihtiyacınız varsa FFMPEG gibi programlarla H264'den H265'e çevrilebilir video ama 2 dakika fark ediyor dediğiniz için bence fark etmeyecektir. FFMPEG'i kullanmak için bayağı terminal istemi gerekiyor. Muadili mutlaka vardır ama en çok kullanılan FFMPEG.
12 dakika :D

Son düzenleme:
Kusura bakmayın tekrardan, bugün bende bir şey var. :D Yine de bir bakın derim. FFMPEG QuickSync(Intel) ve NVENC/NVDEC(NVIDIA) destekliyor transcode için. Çok fazla medyalar ile uğraşıyorsanız farklı formatları birbirine çevirmenize yardımcı olabilir.
Hocam ana bilgisayarımda dediğim gibi 2080 var. Bunu evde olmadığım zamanlar ya da farklılık olsun diye salonda iken kurguda kullanıyorum. 20 dakika ise benlik sıkıntı yok, başta sorun var sandım ben.

Son düzenleyen: Moderatör: