Detaylar
Kim cevapladı?Stormweaver 10
Uzman
Ben olsam R7 7800x3D ve B650M-R'yi alırdım, M-R yerine M-K varsa daha iyi olur fakat ikiside iyi.
Son düzenleyen: Moderatör:
taylank
Uzman
Hocam o işlemciye o anakart ayıp olur diyenler var bilemedim.Ben olsam R7 7800x3D ve B650M-R'yi alırdım, M-R yerine M-K varsa daha iyi olur fakat ikiside iyi.
Sistemin RAM SSD yeterli sadece aynı fiyat bandına işlemci mı yüksek olsun anakart mı ona karar vermek istiyorum650 anakartla 9700x alip kalan parayi RAM ya da SSD'yi yukseltmek icin kullan.
Iki anakart arasinda ne fark var ve 850 alman sana ne kazandiracak diye inceledin mi? Kazancin kesinlikle performans degil. USB port sayisi, USB4 gibi yetenek artimlari var. Bunlara ihtiyacin var mi diye bakmalisin.Hocam o işlemciye o anakart ayıp olur diyenler var bilemedim.
Sistemin RAM SSD yeterli sadece aynı fiyat bandına işlemci mı yüksek olsun anakart mı ona karar vermek istiyorum
Son düzenleme:
taylank
Uzman
Iki anakart arasinda ne fark var ve 850 alman sana ne kazandiracak diye inceledin mi? Kazancin kesinlikle performans degil. USB port sayisi, USB4 gibi eytenek artimlari var. BUnlara ihtiyacin var mi diye bakmalisin.
- AMD AM5 Soket: AMD Ryzen™ 7000 Serisi masaüstü işlemciler için hazır. +Bu karta ilerde R9 serisi takamayacak mıyım?
- +7200 MHz ile 8000 MHz arasındaki fark nedir
Iki anakarta da istedigin AM5 islemciyi takarsin, sorun yasamazsin.
7200 Mhz ve 8000 Mhz destekledikleri RAM hizi. Su anki islemciler en uyumlu olarak 6000 Mhz RAM ile calisiyorlar. Eger RAM hizini yukseltirsen CPU icindeki RAM iletisim biriminin carpani dusuyor ve RAM daha hizli degil daha yavas calisiyor frekansi yuksek gorunmesine ragmen. O yuzden takinilacak bir konu degil. 7200 Mhz RAM 6000 Mhz'den yavas yani. 8000 olan ise cok cok az daha hizli. Garip ama oyle. RAM alacagin zaman 6000 Mhz CL30 olani al. 8000 Mhz icin cok para odemene gerek yok.
7200 Mhz ve 8000 Mhz destekledikleri RAM hizi. Su anki islemciler en uyumlu olarak 6000 Mhz RAM ile calisiyorlar. Eger RAM hizini yukseltirsen CPU icindeki RAM iletisim biriminin carpani dusuyor ve RAM daha hizli degil daha yavas calisiyor frekansi yuksek gorunmesine ragmen. O yuzden takinilacak bir konu degil. 7200 Mhz RAM 6000 Mhz'den yavas yani. 8000 olan ise cok cok az daha hizli. Garip ama oyle. RAM alacagin zaman 6000 Mhz CL30 olani al. 8000 Mhz icin cok para odemene gerek yok.