Sorunum ilk olarak EXPO açınca birkaç dakika sonra ekranın gidip kasanın yeniden açılmasıyla gerçekleşti. Belki düzelir diye 6400’den 6000 MHz’ye düşürdüm ama yine oldu. Olay Görüntüleyicisi’nde Kernel Power 41 (63) olarak yazıyordu. Bu sorunu geçen hafta Nebi Akgün’ün timing ayarlarını girerek çözmüştüm, resimde var.
Voltajlar:
CPU SOC: 1.25V
VDDIO: 1.35V
VDD: 1.35V
VDDQ: 1.35V
1 hafta bu sorunu yaşamadım ama dün bu lanet sorun tekrardan başıma geldi. 3-4 saat kesintisiz oyundan sonra birden ekran gitti ve sistem yeniden açıldı. Aynı gün kardeşim de uzun oyundan sonra yaşamış. Tam sorunu çözdüğümü sanarken yine başıma gelmesi, bir hafta sorunsuz geçip duruyor başıma gelmesi canımı sıktı. Yardım edebilecek var mı?
Evet. Bellek kontrolcünde sıkıntı var. 5200 MT/s geçtiyse öyle kullan. İlerleyen süreçte sök tak işlemi yaparsın, bir de BIOS güncellersin. İyice oturduktan sonra belki 5600-6000 MT/s açabilirsin. Ama RAM'lerde bir sıkıntı yok gibi. Ya hatalı montaj, dengesiz pressure kaynaklı sıkıntı var ya da anakartla alakalı problem var. Bu şekilde kullan, en azından Kernel Power yemezsin.
Hocam aynı anakarta ve işlemciye sahibim. Öncelikle 7500F 5200 MHz destekliyor, OC yapmanı tavsiye etmem. %2 %3 artış için değmiyor. Stabilite için 5200 MHz üstüne çıkmamanı öneririm. Yine de yapacağım dersen BIOS'la alakalı olduğunu düşünüyorum. Güncelleme ile düzeltirler, donanımsal bir sıkıntı yok.