Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Selam,

Bildiğiniz gibi profilimize attığımız durum mesajlarımızı düzenleyemiyoruz. O seçenek olmadığı için de mecbur mesajı silip tekrar paylaşmak gerekiyor.

Mesajımıza ekleme veya çıkartma yapmak, imla hatası gibi şeyleri düzenleyebilmek için tıpkı normal konulara attığımız mesajlar gibi "belli" bir süreye kadar kendi mesajımızı düzenleme seçeneği gelmeli.

"Yap, geri paylaşırsın ne olacak?" Durum mesajlarını çoğumuz tıpkı story gibi o andaki moodumuzu paylaşmak için kullanıyoruz; kullanıcı repleyen, duyuru yapan, günlük niyetine kullanan veya sorular sorup karşılıklı fikirlerini paylaşan kullanıcılarda var. Bu durumda sildiğimiz zaman onların mesajlarını da silmiş oluyoruz.
Bunun için de rapor yoluyla modlarımıza mesajı düzenlemelerini rica edip onları da boşuna meşgul etmek şahsen bana gereksiz bir emrivakiymiş gibi geliyor.

Yanlışım varsa düzeltin, bildiğim kadarıyla bu temel özellik XenForo'nun standart bir özelliği, herhangi bir ekstra ücrete de makbul değil. Gelmemesi için bir sebep olmadığını düşünüyor ve bu öneriyi sunuyorum.

İyi Sosyaller!
Diger forumda ayni oneriyi yapmistim ve @143 aciklamisti. Kendisi burada daha iyi bir sekilde anlatir diye dusunuyorum.

Diger forumda ayni oneriyi yapmistim ve @143 aciklamisti. Kendisi burada daha iyi bir sekilde anlatir diye dusunuyorum.
Technopat'ta açtığın konuyu buldum.
Hocamızda orada bu şekilde dile getirmiş:
Böyle bir şeyi yönetimin getireceğini sanmam çünkü profil durumu kısmındaki mesajların logu tutulmuyor yani konu ve yorumlarınızı düzenleseniz de yönetimde ilk 6 ay süreliğine geçmişi oluyor ancak profil durumu mesajınızı düzenleseniz de yönetimde logu olmuyor ve yetkililer değiştirme geçmişini göremiyor. Bu sebepten getireceklerini sanmam. Birisi kural ihlali yapar, sonra da mesajını düzenleyerek cezadan sıyrılır.
@1577 'nin üstte yazdığı da bu aslında ama şimdi daha net oldu, tamamdır.

Bir de şöyle bir ekleme yapmış @143 hocamız:
Direkt XenForo ile alakalı bir durum. XenForo altyapısını kullanan forumlarda, profil durumlarındaki düzenleme geçmişinin kaydı tutulmuyor.
Öncelikle hocamız durumu çok güzel bir şekilde açıklamış. Ancak ben hiçbir teknik konuda sorun diye bir şey olmadığına inanıyorum, her şeyin bir çözümü vardır, çözülmeyenler de ihmalkarlıktan kaynaklı.
Bildirimden rahatsız olmazsınız umarım. :) @Vavien. @Leo Şimdi, bunun çözümü için mevcutta herhangi bir yazılım, bir eklenti vs. var mıdır acaba? Yoksa da eğer ki site performansından ödün vermeyecekse bir eklenti geliştirilip kolayca yapılabileceğini düşünüyorum, ya da bu tarz özelleştirmelerin bir XenForo güncellemesi ile gelmesi zaten bekleniyor mu değerli hocamlar?

Ek olarak; normal konulara attığımız mesajları belli bir süre içerisinde düzenleyebiliyoruz ya, o ilk 5 dakikalık sürede ''son düzenleyen'' ibaresi çıkmadan önceki yaptığımız düzenlemeler loglardan görülebiliyor mu? Eğer ki görülüyorsa o şekilde ilk 5 dakikalığına profil mesajımızı düzenleme yetkisine neden sahip olmayalım ki?
Görülmüyorsa da niye buna bir çözüm yapılmasın/gelmesin? Performansın azalmaması, veritabanı boyutunu stabil tutmak derseniz anlarım ama bilmediğimden soruyorum, bu durum ne kadar etkileyecektir?

Ha illa sorun olacaksa profilimize yazdığımız mesajlar düzenleme sonrası tıpkı konular gibi onay kısmında moderatör onayından geçebilir, kural ihlali varsa da gereği yapılır. En temizi... Alın sorunu çözdük ;)

Günde 500 kişi düzenleme yapmayacağı için şimdilik aşırı basit ancak üye sayısı arttıkça bu basit işlem ileride yorucu bir hal alabilir. Bu durumda da moderatörlere fazla iş yükü bineceği için ileri zamanlarda sadece bunun için 1-2 kişi de görevlendirilebilir, bu görevi de şahsen üstlenebilirim sorun yok. @Kedicik 'te gönüllü olmak istiyordu bir konuda, o da olabilir. Ya da yetkili sayısı artar iş paylaşımı olur sorun yine çözülür, her türlü her şeye çözüm bulunur yani.

Son düzenleme:
  • Düşündürücü
İfadeler: 683
Etiketlendigim için yazıyorum. XenForo sabah akşam takip ettiğim bir sey değil. Kabaca baktığımda yapılmış bir beklentiye dnek gelmedim. Resmi destege dair bir şey de görmedim.

Uzaktan bakınca yapılamayacak bir şey değil gibi duruyor. Ama dokümantasyonu bile olmayan bir şey için uğraşacak arkadaş kolay gelsin. Ozzy 50 dolara yapar muhtemelen. Belki daha aza. Onun birkaç gününü alır. Onun kadar hakim olmayan birinin çok daha fazla zamanını alır.

Veri tabanı boyutuna pek bir şey yapacağını sanmıyorum. Özel yapılırsa düzenleme adedi de getirilebilir. Zaten karakter limiti var.

Denemedim ama bahse girerim. Mesajlar her duzenlendiginde loga kaydedilir. Yeni hali mesajlar tablosuna, eski hali mesaj geçmişi tablosuna gider.

Etiketlendiğim için ben de yazayım dedim. XenForo altyapılı forumlarda, profil durumlarındaki mesajların geçmiş kaydı tutulmuyor. Normalde yetkililer konu ve mesaj düzenleme geçmişini görebilir ancak profil durumunda böyle bir geçmiş kaydı yok. Örneğin biri rahatlıkla küfür edip o mesajı düzenlese moderatörler o mesajın düzenleme kaydını göremez. Profil durumu kısmında böyle bir saçmalık var maalesef. Direkt XenForo ile alakalı bir durum. Düzeltilebilir mi? Onu bilmiyorum. Eğer geçmiş kaydı tutma özelliği getirilebilecekse üyelere de düzenlemeyi açacaklarını düşünüyorum da düzenleme kaydının geçmişi gelmeden, gelebilecek bir özellik olduğunu sanmıyorum.

Etiketlendigim için yazıyorum. XenForo sabah akşam takip ettiğim bir sey değil. Kabaca baktığımda yapılmış bir eklentiye denk gelmedim. Resmi desteğe dair bir şey de görmedim.

Uzaktan bakınca yapılamayacak bir şey değil gibi duruyor. Ama dokümantasyonu bile olmayan bir şey için uğraşacak arkadaş kolay gelsin. Ozzy 50 dolara yapar muhtemelen. Belki daha aza. Onun birkaç gününü alır. Onun kadar hakim olmayan birinin çok daha fazla zamanını alır.

Veri tabanı boyutuna pek bir şey yapacağını sanmıyorum. Özel yapılırsa düzenleme adedi de getirilebilir. Zaten karakter limiti var.

Denemedim ama bahse girerim. Mesajlar her duzenlendiginde loga kaydedilir. Yeni hali mesajlar tablosuna, eski hali mesaj geçmişi tablosuna gider.
Sağ olasın. 🙏

Etiketlendiğim için ben de yazayım dedim. XenForo altyapılı forumlarda, profil durumlarındaki mesajların geçmiş kaydı tutulmuyor. Normalde yetkililer konu ve mesaj düzenleme geçmişini görebilir ancak profil durumunda böyle bir geçmiş kaydı yok. Örneğin biri rahatlıkla küfür edip o mesajı düzenlese moderatörler o mesajın düzenleme kaydını göremez. Profil durumu kısmında böyle bir saçmalık var maalesef. Direkt XenForo ile alakalı bir durum. Düzeltilebilir mi? Onu bilmiyorum. Eğer geçmiş kaydı tutma özelliği getirilebilecekse üyelere de düzenlemeyi açacaklarını düşünüyorum da düzenleme kaydının geçmişi gelmeden, gelebilecek bir özellik olduğunu sanmıyorum.
Mesajımda yazmıştım, illa geçmiş getirilmesine de gerek yok. Düzenlenen profil mesajları, onaylama kısmında tıpkı konular gibi moderatör onayından geçtikten sonra yayınlanabilir. Bunun sistemi nasıl yapılır bilmiyorum.

Raporlasak da yine aynı şekilde moderatör yapacak diyebilirsiniz ama en azından şahsi taleple görevin arasında bir fark var. Ayrıca modun da bu talebimizi yapmak gibi bir zorunluluğu da yok, bana da emrivaki gibi geliyor birçok kişiye de böyle geldiğine eminim.
Yani bu kadar uğraşa ne gerek var diyebilirsiniz ama bu tarz ufak detaylarla zaten kalite artar en büyük şeyler de bu gibi gereksiz görünebilen küçük adımlarla başlar. Gayet yapıcı öneriler aslında.

Son düzenleme:
Durum mesajlarının geçmişi loglanmadığı için getirilmeyecek. Aynı zamanda başkalarının profillerine "Evet" yazdıracağınız türden bir şey yazıp sonra durum içeriğini değiştiren kişilerle uğraşmak zorunda kalacağız. Bu yüzden bu ve önceki konuyu birleştirip kapatıyorum.

Durum mesajlarının geçmişi loglanmadığı için getirilmeyecek. Aynı zamanda başkalarının profillerine "Evet" yazdıracağınız türden bir şey yazıp sonra durum içeriğini değiştiren kişilerle uğraşmak zorunda kalacağız. Bu yüzden bu ve önceki konuyu birleştirip kapatıyorum.
Bunun çözümünü sunuyorum hocam. Moderatör onayından geçse bu durumun önüne rahatlıkla geçilebilir, bunun sistemi de nasıl yapılır bir bilgim yok açıkçası.
İlgin için teşekkür ederim.