Detaylar
Kim cevapladı?2426
Üstün
- Makaleler
- 1
Sıkıntılı QR kodu koyanlar zaten cezasını alır. Pek gerekli olduğunu düşünmüyorum.
İş işten geçtikten sonra ceza almak... Hiçbir şeye yaramaz.
Elma ısıran
Üstün
Oltalama gibi düşün. Sen tıklamazsın, sen indirmezsin ama birileri o oltaya takılır. Riske gerek yok.Her gördüğünüz QR kodu okutuyor ve URL'ye gidiyor musunuz? Böyle bir şey yapıyorsanız kendinizde sorun aramanız lazım biraz![]()
2426
Üstün
- Makaleler
- 1
Oltalama gibi düşün. Sen tıklamazsın, sen indirmezsin ama birileri o oltaya takılır. Riske gerek yok.
Hocam ilk defa size katılıyorum.(şaka)
Webcam Kullanan İnsan
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hayır, hatam yok. Güvenlik gereği zaten her QR kodu okutmak mantıksız. Bir çok telefonda okutmadan önce URL'yi gösterip gitmek isteyip istemediğinizi soruyor zaten. İlla gitmek isterseniz, her şeyi kabul ediyorsunuzdur, ki ben bugüne kadar hiç profil fotoğrafında QR kod olan bir kullanıcıya rastlamadım.Burda tekil davranmak mantıksız. Genelleme yaparsak daha küçük kardeşlerimiz okutup gidebilir. Burada senin hatan var kısaca.
Hiçbir forumda böyle bir şeyin yasak olduğunu görmedim. Herkes kendi güvenliğinden sorumlu bu tür forumlarda, kişisel veriler hariç. O halde dosya paylaşımı da yasak olmalı, link paylaşımı da yasak olmalı. Ben burada VirusTotal görünümlü link koyarım, herkes tıklar. Burada mevzu forumda değil, o linke tıklayanda çünkü tıklamadan önce linki kontrol etmeliydi vb.Oltalama gibi düşün. Sen tıklamazsın, sen indirmezsin ama birileri o oltaya takılır. Riske gerek yok.
Saçma bir bakış açısı hocam. Ben okutmuyorum, sen okutmuyorsun diye başkası da mı okutmayacak? Yaşlı veya çocuklar da bu foruma illaki uğrayacak, ve illaki biri URL'ye gidecek. Yasak olmalı ancak ban sebebi olması konusunda şüpheliyim.Her gördüğünüz QR kodu okutuyor ve URL'ye gidiyor musunuz? Böyle bir şey yapıyorsanız kendinizde sorun aramanız lazım biraz![]()
Elma ısıran
Üstün
Alışkanlık yaparım. Artık bendesin.
QR kod koyacağına koyduğu linki direkt koysun kişi. Niye QR koyuyor? Herkes kendi güvenliğinden sorumlu, peki, polis falan da olmasın dünyada, kendi kendimizi savunalım. Güvenliği sağlayan kurallar şart. Linkleri QR maskesinin arkasına saklamaya gerek yok.Hiçbir forumda böyle bir şeyin yasak olduğunu görmedim. Herkes kendi güvenliğinden sorumlu bu tür forumlarda, kişisel veriler hariç. O halde dosya paylaşımı da yasak olmalı, link paylaşımı da yasak olmalı. Ben burada VirusTotal görünümlü link koyarım, herkes tıklar. Burada mevzu forumda değil, o linke tıklayanda çünkü tıklamadan önce linki kontrol etmeliydi vb.
2426
Üstün
- Makaleler
- 1
Saçma bir bakış açısı hocam. Ben okutmuyorum, sen okutmuyorsun diye başkası da mı okutmayacak? Yaşlı veya çocuklar da bu foruma illaki uğrayacak, ve illaki biri URL'ye gidecek. Yasak olmalı ancak ban sebebi olması konusunda şüpheliyim.
Yani biri okuyup birinin bilgilerini çekip gitse ondan sonra ban yise iş işten geçmiş oluyor.
Tamam da hocam bunları yapmak zaten yasak, sadece tespit edilemiyor hemen. QR kod tespit edilebiliyor, üstüne daha fazla dikkat çekiyor.Hiçbir forumda böyle bir şeyin yasak olduğunu görmedim. Herkes kendi güvenliğinden sorumlu bu tür forumlarda, kişisel veriler hariç. O halde dosya paylaşımı da yasak olmalı, link paylaşımı da yasak olmalı. Ben burada VirusTotal görünümlü link koyarım, herkes tıklar. Burada mevzu forumda değil, o linke tıklayanda çünkü tıklamadan önce linki kontrol etmeliydi vb.
Webcam Kullanan İnsan
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam saçma bir bakış açısı diyorsunuz da bu forumda bunun lafı döner bakın. Daha önce hiçbir forumda böyle bir şeyin yasak olduğunu görmedim. Yarın "çok kuralcı" vb. diye kötüye çıkar forum ismi. Kural uygulanırsa bir şey diyemem, ben görüşümü belirttim. Düşman kesilmenize gerek yokSaçma bir bakış açısı hocam. Ben okutmuyorum, sen okutmuyorsun diye başkası da mı okutmayacak? Yaşlı veya çocuklar da bu foruma illaki uğrayacak, ve illaki biri URL'ye gidecek. Yasak olmalı ancak ban sebebi olması konusunda şüpheliyim.
Örneğinizin konuyla alakası yok. Öneriyi savunmak için saçma sapan hallere girmeyin.QR kod koyacağına koyduğu linki direkt koysun kişi. Niye QR koyuyor? Herkes kendi güvenliğinden sorumlu, peki, polis falan da olmasın dünyada, kendi kendimizi savunalım. Güvenliği sağlayan kurallar şart. Linkleri QR maskesinin arkasına saklamaya gerek yok.
Sadece önerinin saçma olduğunu savundum. Önerinizi beğenenler ve beğenmeyenler olacak. Bunu kaldıramayacaksanız öneri yapmayın.Yani biri okuyup birinin bilgilerini çekip gitse ondan sonra ban yise iş işten geçmiş oluyor.
Elma ısıran
Üstün
Teşbihte hata olmaz.Örneğinizin konuyla alakası yok. Öneriyi savunmak için saçma sapan hallere girmeyin.
“Bu atasözü, bir şeyi ya da durumu açıklamak için yapılan benzetmelerde, benzetmenin tam olarak uymasa bile genel anlamda doğru olduğunu ve benzetmenin yapılma amacının anlaşılması gerektiğini ifade eder.”
Yeni konular
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-