II. Meşrutiyet'in ilanı hakkında bir proje ödevi yapıyorum. 120 satırlık bir metin çıkardım fakat kaç sayfa olacağı hakkında fikrim yok. Bir sayfada ortalama kaç satır var ve satırlar arasında ne kadar boşluk bırakmam gerekiyor?
12 punto ile yazıldığında yanlış hatırlamıyorsam 28 satır sığar. Buna başlık eklersek yaklaşık 23-24 satır eder. Alttan da boşluk bırakırsanız 22 satırlık bir yazı yazabilirsiniz. Paragraf aralarına 1 satır boşluk yeterli olur.
@NanoMetre Çok ayrıntıya gerek yok. En azından bu konudaki arkadaş için. Satır aralığı standart kullanılabilir. Punto da yine standart 12 olur ama yine de yazdım. Karşı tarafın isteklerine yönelik cevaplar verirseniz foruma bir şeyler aramak için giren insanlara da yardımınız dokunur.
Yahu arama motoruna yazınca zaten bir çok üniversitenin kılavuzu çıkıyor. Kaldı ki ek olarak rehber video bile yapmışlar. Yani yolu gösterip, götürmemek kabahatte yola çıkmamak değil mi? Neyse arkadaşın istediği "özet" bilgi edinildiğine göre tartışmamız başka konu başlığına evrilmesin.