Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dotsh

Üstün
II. Meşrutiyet'in ilanı hakkında bir proje ödevi yapıyorum. 120 satırlık bir metin çıkardım fakat kaç sayfa olacağı hakkında fikrim yok. Bir sayfada ortalama kaç satır var ve satırlar arasında ne kadar boşluk bırakmam gerekiyor?

Çözüm
12 punto ile yazıldığında yanlış hatırlamıyorsam 28 satır sığar. Buna başlık eklersek yaklaşık 23-24 satır eder. Alttan da boşluk bırakırsanız 22 satırlık bir yazı yazabilirsiniz. Paragraf aralarına 1 satır boşluk yeterli olur.
Satır sayısı diye bir kıstas yoktur. Çok kafanız karışıyorsa ortalama ve üzeri bir üniversitenin tez yazım kılavuzundaki yazım özelliği, yazım planı, satır aralıkları vs. gibi bölümlerden faydalanabilirsiniz.

Satır sayısı diye bir kıstas yoktur. Çok kafanız karışıyorsa ortalama ve üzeri bir üniversitenin tez yazım kılavuzundaki yazım özelliği, yazım planı, satır aralıkları vs. gibi bölümlerden faydalanabilirsiniz.

Kaç sayfa olacağını merak ediyorum. Eğer sayfa sayısı az olursa belki kabul edilmeyebilir. Bir bakayım.

12 punto ile yazıldığında yanlış hatırlamıyorsam 28 satır sığar. Buna başlık eklersek yaklaşık 23-24 satır eder. Alttan da boşluk bırakırsanız 22 satırlık bir yazı yazabilirsiniz. Paragraf aralarına 1 satır boşluk yeterli olur.

Çözüm

Kapak ve kaynakça ile beraber 8-9 sayfa çıkıyor o zaman. Yeterli olur herhalde.

Kaç sayfa olacağını merak ediyorum. Eğer sayfa sayısı az olursa belki kabul edilmeyebilir. Bir bakayım.
Sayfa sayısı x diye bir şey olmaz. Kısa olur ama dolu olur, uzun olur ama boş olur. Orası içeriğin kalitesiyle ilgili.
Keşke onu da tez kılavuzdan kendisi öğrenseydi. :) Times new roman 12 punto klasik metin yazısıdır. Satır aralığı 1.5 olur, boşluk değişkendir. Ana başlık ve alt başlıklar için ayrıca yazı tipi ve puntolar vardır bla bla.

Sayfa sayısı X diye bir şey olmaz. Kısa olur ama dolu olur, uzun olur ama boş olur. Orası içeriğin kalitesiyle ilgili.

Keşke onu da tez kılavuzdan kendisi öğrenseydi. :) times New roman 12 punto klasik metin yazısıdır. Satır aralığı 1.5 olur, boşluk değişkendir. Ana başlık ve alt başlıklar için ayrıca yazı tipi ve puntolar vardır bla bla.

Bazı hocalar sayfa sayısına çok takılıyor.

12 punto olması gerektiğini zaten okudum. Kaç satır sığdığı hakkında fikrim yoktu. Onu sordum ve onun cevabını aldım.

Bazı hocalar sayfa sayısına çok takılıyor.
O hocalara alıntılarla dolu adeta nesir tadında boş metinler verip geçecek ve vaktinizi çalmalarına izin vermeyecekseniz. Fakat içeriği okuyanlar dolgunluğa pek takılmazlar. Gerçi II.Meşrutiyet ile ilgili ne istediğine ve ne kadar istediğine bağlı sadece kısa özetler halinde bölümlerini ve sebep-sonucunu yazarsanız zaten en az 2-3 sayfa sürer. Yok I.Meşrutiyete de değinip, ilintiyi kurarak açarsanız yazı zaten uzayacaktır. Esasen konuya çalışmanıza da bağlı. :)

@NanoMetre Çok ayrıntıya gerek yok. En azından bu konudaki arkadaş için. Satır aralığı standart kullanılabilir. Punto da yine standart 12 olur ama yine de yazdım. Karşı tarafın isteklerine yönelik cevaplar verirseniz foruma bir şeyler aramak için giren insanlara da yardımınız dokunur.