Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Project Zomboid bir sandbox oyundur dolayısıyla kuralları siz koyarsınız. Büyük ihtimalle zorlanma sebebiniz ısırılıp enfekte olmanız. Burada iki seçeneğiniz var ya ısırılma ile enfekte olmayı kapatacaksınız ya da dikkatli bir şekilde oynayacaksınız. Sandbox bir oyun olduğu için ikisi de gayet rasyonel tercihler hatta oyuna "tedavi" ekleyen mod yükleyerek 3. bir seçenek dahi oluşturabilirsiniz, adı üstünde sandbox oyun.
Neyse ben size normal oynarken hayatta kalmaktan bahsetmem gerekirse. Oyunun başında karakteriniz zayıf, silahsız ve zırhsız olduğu için en dikkatli olmanız gereken bölüm. Kalabalık zombi gruplarından kaçının, şehir içinde saklanarak yürüyün, görmediğiniz odalara ve evlere direkt dalmayın. Camlardan içeriyi inceleyin. Bir grup zombi ile illa savaşmanız gerekirse onlara yavaş yavaş yaklaşıp az az kendinize çekerek temizleyin. Doğal bariyerleri kullanın örneğin çitlere çekin ve zombiler çitten tırmanıp düştüğünde kafalarını ezin. Ateşli silahlar her zaman son çareniz olması lazım çünkü çok ses yaptıkları için şehir içinde kullanacağınız silah öldürdüğünüz zombiden daha fazlasını çeker. Silahları genelde sadece belirli bölgeleri temizlemek için kullanın.
Bu oyunda "virüs" işini kapatmadığınız sürece ölmek gayet normal bir şey. Kimisi 5 günde ölür kimisi 50 günde kimisi 500 günde. Zaten oyunun başında o yüzden "these are the end times. there was no hope of Survival. this is how you died" yazar. Yani oyunun sonu her zaman ölüm olacak.
Neyse ben size normal oynarken hayatta kalmaktan bahsetmem gerekirse. Oyunun başında karakteriniz zayıf, silahsız ve zırhsız olduğu için en dikkatli olmanız gereken bölüm. Kalabalık zombi gruplarından kaçının, şehir içinde saklanarak yürüyün, görmediğiniz odalara ve evlere direkt dalmayın. Camlardan içeriyi inceleyin. Bir grup zombi ile illa savaşmanız gerekirse onlara yavaş yavaş yaklaşıp az az kendinize çekerek temizleyin. Doğal bariyerleri kullanın örneğin çitlere çekin ve zombiler çitten tırmanıp düştüğünde kafalarını ezin. Ateşli silahlar her zaman son çareniz olması lazım çünkü çok ses yaptıkları için şehir içinde kullanacağınız silah öldürdüğünüz zombiden daha fazlasını çeker. Silahları genelde sadece belirli bölgeleri temizlemek için kullanın.
Bu oyunda "virüs" işini kapatmadığınız sürece ölmek gayet normal bir şey. Kimisi 5 günde ölür kimisi 50 günde kimisi 500 günde. Zaten oyunun başında o yüzden "these are the end times. there was no hope of Survival. this is how you died" yazar. Yani oyunun sonu her zaman ölüm olacak.
Bruhistan
Başarılı
@Blackraven, Hocam birde oyunun başında yetenekler var bunlara hangisine önem vermeliyiz?
Blackraven
Üstün
@Blackraven, hocam bir de oyunun başında yetenekler var bunlara hangisine önem vermeliyiz?
Bu biraz önceliğinize ve oynayış tarzınıza bağlı. Hepsini test etmenizi öneririm. Çok "meta" Build'ler var ama oyun zevkini çok azaltıyorlar. Türkçesi sanırım "araba hırsızı" olan var örneğin direkt arabaları açıp kısa devre ile çalıştırmanı falan sağlıyor. Araç elde etmek için bayağı iyi.
CyHaN_Atalay
Uzman
Yani diyorsunuz ki bu oyunu Vanilla olarak oynamayın? Bazılarımız da Vanilla takıntısı var ben gibiProject Zomboid bir sandbox oyundur dolayısıyla kuralları siz koyarsınız. Büyük ihtimalle zorlanma sebebiniz ısırılıp enfekte olmanız. Burada iki seçeneğiniz var ya ısırılma ile enfekte olmayı kapatacaksınız ya da dikkatli bir şekilde oynayacaksınız. Sandbox bir oyun olduğu için ikisi de gayet rasyonel tercihler hatta oyuna "tedavi" ekleyen mod yükleyerek 3. bir seçenek dahi oluşturabilirsiniz, adı üstünde sandbox oyun.
Ya birde şu kitaplar, dergiler, TV yayınları var. Yani kısaca becerim/yetenek elde etme özelliği var oyunda. Birde onlar oyun zamanı ile 1 haftadan sonra açılamıyormuş sanırsam. Doğru hatırlıyorsam bu sistemi 1 hafta yerine tüm zaman geçerli olacak şekilde ayarlayamaz mıyız?
Blackraven
Üstün
Yani diyorsunuz ki bu oyunu vanilla olarak oynamayın? Bazılarımız da vanilla takıntısı var ben gibiModpack'ler var mı bu oyun hakkında peki?
Ya bir de şu kitaplar, dergiler, TV yayınları var. Yani kısaca becerim/yetenek elde etme özelliği var oyunda. Bir de onlar oyun zamanı ile 1 haftadan sonra açılamıyormuş sanırsam. Doğru hatırlıyorsam bu sistemi 1 hafta yerine tüm zaman geçerli olacak şekilde ayarlayamaz mıyız?
Farz değil ben 100 saati vanilla oynadım devamında ise sadece QOL yani oyunu değiştirmeden kalitesini arttıran, daha konforlu hale getiren modlar yükledim. Modpackler Steam atölyesinde vardır büyük ihtimalle.
Kitaplar ve dergiler hep var. Televizyon yayınları bir süre sonra kapanıyor ki sebebi medeniyetin yok olmuş olması. Bunu da durduran mod kesin vardır ama bence gereksiz ve biraz oyun kırabilir. Çünkü TV önüne oturup kitap okuyarak yetenekleri X2 hızla geliştirebiliyorsun.
Ben Project Z'yi her zaman kendi kafama göre oynarım, biraz hile gibi olabilir ama ben genellikle puanımı 100'ler karakteri öyle oluştururum.
Sana en iyi önerim oyunu kendin keşfetmendir, basit dövüş mekaniklerini youtube'dan izle ve aşina ol yeterli. Oyunun bence en eğlenceli tarafı bu; Koyuyor seni büyük bir haritaya, bazen diyorsun ki "lan şunu şöyle yapsam olur mu?" diyorsun ve adamların oyuna eklediği gerçeklik sayesinde oluyor, kafayı yiyorsun sevinçten.
Karaktere en iyi özellikleri versem dahi en ufak hatamda ölebiliyorum, sırf bu yüzden PZ bana kalırsa an itibariyle ve uzun zamandır da en kapsamlı zombi hayatta kalma oyunudur.
Ayrıca uygun ortam müziklerini arkadan açtığında kendi başına bile role play yapabiliyorsun.
Sana en iyi önerim oyunu kendin keşfetmendir, basit dövüş mekaniklerini youtube'dan izle ve aşina ol yeterli. Oyunun bence en eğlenceli tarafı bu; Koyuyor seni büyük bir haritaya, bazen diyorsun ki "lan şunu şöyle yapsam olur mu?" diyorsun ve adamların oyuna eklediği gerçeklik sayesinde oluyor, kafayı yiyorsun sevinçten.
Karaktere en iyi özellikleri versem dahi en ufak hatamda ölebiliyorum, sırf bu yüzden PZ bana kalırsa an itibariyle ve uzun zamandır da en kapsamlı zombi hayatta kalma oyunudur.
Ayrıca uygun ortam müziklerini arkadan açtığında kendi başına bile role play yapabiliyorsun.