22 olması için özellik olarak seçilmesi lazım güç maksimum olsa bile en fazla 20'ye ulaşılabiliyor. Polis merkezinde ya da hapishane de çanta bulabilirsin. Onlar bayağı artırıyor. Ama hapishanede çok dikkat etmen lazım aşırı fazla zombi var ve silah kullanmak zorunlu gibi bir şey, pompalı kullnaırsan rahat edersin ama mermi toplanan lazım ve zombileri dışarı çekersen daha kolay olur çünkü hapishanede kaçacak yer yok gibi bir şey koridorlar küçük, molotofta yapabilirsin destek için. Base olarak itfaiye merkezini geçici olarak kullanabilirsiniz. Eşyaları depolama da kolay oluyor hemde koruması kolay barikat çektikten sonra. Base in tüm camlarınıda kapamanınç tavsiye ederim perde ve barikat ile, eğer 2 katlı ise aşağıdaki camları kapat derim sadece, üstteki camlara perde de yeter.
Oyunun başında güçlü olmak istersen itfaiyeci mesleğini seçebilirsin, rosewood da itfaiye merkezine gidince 2 3 tane balta çıkıyor ve meslekte +2 balta verdiği için çok işe yarıyor. Ben çoğunlukla onu seçiyordum çünkü yakın dövüşü seviyorum ama kalabalıkta çok işe yaramıyo, zombiler direkt öldürüyor seni. Mechanic de seçebilirsin, mechanic seviyesini artırmak biraz uzun sürüyor çünkü kitap okusan bile çünkü ilk başta arabaların küçük parçalarını değiştirdiğin için az XP geliyor.
Bu arada jeneratör almayı da unutmayın garajlardan çıkıyor veya haritanın en sağ alt tarafında bir şehir var oradaki askeri kamplardan istemediğin kadar bulabilirsin. Ama oraya gidersen zorlanabilirsin bayağı çünkü çok zombi var, ekipmansız gitmek direkt ölüm olur.