NqrkOz
Yetkin
- Makaleler
- 6
Vodafone kullandığınızı tahmin etmem iyi tespit oldu, UDP trafiği kolay tespit edildiği için kolayca engellenebilir, diğer protokoller daha zordur o yüzden "şu an" kullanılabilir, muhtemelen sizin sorununuz teknik bir sorundur, güncelleme gelmiştir eklentiye belki eklentiyi silip tekrar kurmak çözebilir ya da tarayıcı uzun süre sonra belki stabiliteyi kaybetmiş olabilir, onun dışında VPN her türlü çalışıyor Vodafone için WireGuard UDP hariç (OpenVPN UDP bağlanıyor). Bu arada Vodafone'un bu engeli Türkiye'ye özel değil, bütün dünyada böyle, Vodafone Türkiye'ye ben WireGuard VPN'ime bağlanamıyorum derseniz onlarda size "biz bir şey yapamıyoruz" derler çünkü direkt Vodafone şirketi böyle bir karar uyguluyor, bütün dünyada ya da sadece 3. dünya ülkelerinde olabilir onu tam bilmiyorum.Her birini denedim ama nafile. Vodafone Net kullanıyorum. Bunu aşmanın bir yolu yok mu? Eğer sağlayıcı bunu engelleyebiliyorsa tüm VPN uygulamaları da "engellenebilir" o halde.
İsterseniz (tarayıcı eklentisi dışında söylüyorum) WireGuard ya da OpenVPN konfigürasyonu oluşturup bir programla split tunneling yapıp VPN'i öyle kullanabilirsiniz.