yusufimran

Uzman
Arkadaşlar merhaba.

Ben çocukluktan beri (25 yaşındayım) GTA hayranıyım. Şu an PC var ve bu yaz yeni bir PC alacaktım ama GTA 6 çıkacak ve PS 5'lere çıkacağı söyleniyor. Bunun üzerine bende PC yerine PS almayı düşünüyorum. GTA 6'yı çıktığı gibi oynamak istiyorum. PC'yi erteleyebilirim. PS 5 Slim 30 - 33.000 TL arası tek kol olarak fiyatlandırılmış. Alınır mı?

Arkadaşlar merhaba.

Ben çocukluktan beri (25 yaşındayım) GTA hayranıyım. Şu an PC var ve bu yaz yeni bir PC alacaktım ama GTA 6 çıkacak ve PS 5'lere çıkacağı söyleniyor. Bunun üzerine bende PC yerine PS almayı düşünüyorum. GTA 6'yı çıktığı gibi oynamak istiyorum. PC'yi erteleyebilirim. PS 5 Slim 30 - 33.000 TL arası tek kol olarak fiyatlandırılmış. Alınır mı?

PS oyun fiyatları üzer.
GTA 6 için sadece, PS'de almazdım.
Toplayacağın PC özellikleri nedir?
5060 falan toplayacaksan PS 5 alabilirsin.
Yüksek seviye sistem alacaksan boş ver gene de.

Hocam PC için rx 9060, 7600 xt falan düşüyorum ama PS oyun fiyatlarını ben ayarlayacağım.
16 GB 9060 XT 1080p 2K için uygun. Ancak PlayStation'ın oyun fiyatları aşırı pahalı.
PC PS'den güçlü oluyor aşağı yukarı.
Eğer oyun konusunu ve Türkçe yama kuramama olaylarını dert etmiyorsan PS al geç.

16 GB 9060 XT 1080p 2K için uygun. Ancak PlayStation'ın oyun fiyatları aşırı pahalı.
Eğer oyun konusunu ve Türkçe yama kuramama olaylarını dert etmiyorsan PS al geç.
Hocam ben PC oyunlarını bile hep itensatıştan alıyorum çok pahalı değil PC oyunları 30 TL çoklu hesaplar ama PS oyunları 200 TL nin üstüne çıkmıyor oyunların hikayelerine aşırı önem vermem ingilizce olsa bile GTA 6 için alabilirim yani İngilizce de fena sayılmaz anlarım yani okuduğumu

Ve hocam ayrıyeten PS 5 slim dijital 30500 TL olarak tek kol fiyatlandırılmış sadece o pahalı benim için harici çok önemli değil oyun fiyatları dediğim gibi itemsatıltan dağıtımlı

GTA 6 zaten çıkışından 1-2 sene sonra PC'ye gelme ihtimali söz konusu fakat çıkıp çıkmayacağı meçhul, Rockstar'ın sağ solu belli olmaz. Fakat bunun öncesi Wolverine gibi özel oyunlar çıkışını yapacak. GTA 6 çıkana kadar birkaç özel oyun bitirebilirsiniz, Astro Bot gibi.

Onun dışında PS Plus üyeliklerinden yararlanabilirsin, PS Plus oyunları Marvel Spider-Man Serisi, God of War, Uncharted serisi gibi oyunları indirerek oynayabilirsin. Fakat üyelikler biraz pahalı ve daha yeni zam yedi, 1 aylık üyelik 700-750 TL civarında şu an. Dediğiniz gibi PS oyunları çok pahalı, açıkçası Wolverine şu an örnek söyleyeyim 3.499 TL, Pragmata, 2.499 TL, gibi gibi. Aldıktan sonra anlarsınız zaten.

Ha bana soracak olursanız, Xbox Series değerlendirirdim, neden diye soracak olursan oyunları ve üyelik paketleri biraz daha uygun PS'ye göre, GTA 6 Xbox Series X/S platformuna da gelecek.

GTA 6 zaten çıkışından 1-2 sene sonra PC'ye gelme ihtimali söz konusu fakat çıkıp çıkmayacağı meçhul, Rockstar'ın sağ solu belli olmaz. Fakat bunun öncesi Wolverine gibi özel oyunlar çıkışını yapacak. GTA 6 çıkana kadar birkaç özel oyun bitirebilirsiniz, Astro bot gibi.

Onun dışında PS Plus üyeliklerinden yararlanabilirsin, PS Plus oyunları Marvel Spider-Man serisi, God of War, Uncharted serisi gibi oyunları indirerek oynayabilirsin. Fakat üyelikler biraz pahalı ve daha yeni zam yedi, 1 aylık üyelik 700-750 TL civarında şu an. Dediğiniz gibi PS oyunları çok pahalı, açıkçası Wolverine şu an örnek söyleyeyim 3.499 TL, pragmata, 2.499 TL, gibi gibi. Aldıktan sonra anlarsınız zaten.

Ha bana soracak olursanız, Xbox series değerlendirirdim, neden diye soracak olursan oyunları ve üyelik paketleri biraz daha uygun PS'ye göre, GTA 6 Xbox series x/s platformuna da gelecek.

PC alıp GTA için 7-8K Seri S almak daha iyi o zaman, geleceği garantisi varsa. Seri S ile 1080p 30 FPS oynar maksat sadece GTA 6 değil mi zaten.

PlayStation'da online oyun oynayabilmek için de en az essential üyelik almak gerekiyor bu da yıllık yaklaşık 3 bin TL'ye geliyor.

Oyun fiyatları da Steam'e, Epic'e kıyasla oldukça yüksek. PC'nin yanına PS5 eklenebilir ama PC yoksa sadece GTA 6 için PS5 almayı ben tercih etmezdim.

PC'nin avantajları konsollara kıyasla saymakla bitmez. Yukarıda ''Unlishimaide'' nick'li arkadaşın da belirttiği gibi maksat hemen çıktığı gibi GTA 6 oynamaksa PC yanına Series S kombinasyonu bile daha mantıklı çok uygun fiyatlara Series S bulunabiliyor çünkü.

Son düzenleme:
Aylık üyelik ve oyun fiyatları konusunda zaten PC'ye ayıracağınız paranın bir kısmı gidiyor. Eğer hiç önemli değil derseniz sorun değil. Series S'de işinizi görebilir fakat ben akıcı oynamak istiyorum 30 FPS beni daraltır derseniz PS5'e yönelmelisiniz. PS5, Series S' e kıyasla daha rahat oynatacaktır bu kesin. Benim hem PC hem PS5 olduğu için ben de PS5'i sırf GTA 6 için tutuyorum yoksa 1 yıldır yüzüne baktığım yok. Sırf GTA 6 için gidip alır mıydım ? o konuda pek değilim. Eğer GTA 6'yı hemen oynamalıyım gibi bir takıntınız var ise bütçenizin durumuna göre Series S yada PS5 tercih edebilirsiniz. Ancak Series S kullanırken yaşadığım sorunlar sebebi ile sıkılıp PS5'e geçmiş biri olarak Series S çokta tercihim olmazdı. Belki GTA 6 PC'ye çıktığında konsolu satıp komple PC'ye geçmeyi düşünebilirsiniz sonrasında.