Makaleler
23
Ortalama 1.400 TL'ye konsolu alabiliyorum. Oyunları ise 500 TL'den 10.000 TL'ye kadar bulunuyor. Tabii ben en fazla 2.000 TL falan harcarım oyun başına. Sizce böyle bir koleksiyon yapmak nasıl olur?

Evde böyle bir Sony televizyon bile var. Siyah olandan.

53daf20b05e7db4a68cf5b1716749509.webp

c520044e6c22685e504609b16250608f.webp

d3291b8f1baf126f942b183e7af3d415.webp

c619d9a5f4c1205141da7a993ac0316a.webp

Nesilden nesile koleksiyon yapıyoruz. Babam PS 1'den beri bu tür işlere ilgili. Çoğu özel kasa ve nadir dediğimiz kutulu oyunlar var. O yıllarda maddi durum çok iyi olmadığı için bir konsoldan 2 tane alınmamış, eğer alınsaydı sıfır kapalı kutu bile elimizde bulunacaktı.

Uzun yıllar boyunca PlayStation teknik servisinde çalıştım. Çocukluğum konsollarla ilgilenerek geçtiği için seviyorum, neticesinde yapılır. Ancak zamanında alsaydınız daha iyi olabilirdi. Sonradan alınması koleksiyonun anlamını bozuyor bence.

Amiga ve Atari nasıl eskidiyse, PlayStation 1-2 de zamanla yok olacak. Bence ileride değer kazanabilir ama sadece değerlenecek diye koleksiyon yapma. Eğer oyunlarla vakit geçirmek sana iyi geliyorsa, onlara dair bir hatıran veya nostaljin varsa, o zaman koleksiyon yapmanın anlamı olur. Senin yerinde olmak isterdim arada God of war oynamak yada vice city de gezmek hoş olurdu.

Yapılır. Anı olur sizin için hem de.
Aynisini dusunuyorum.

Nesilden nesile koleksiyon yapıyoruz. Babam PS 1'den beri bu tür işlere ilgili. Çoğu özel kasa ve nadir dediğimiz kutulu oyunlar var. O yıllarda maddi durum çok iyi olmadığı için bir konsoldan 2 tane alınmamış, eğer alınsaydı sıfır kapalı kutu bile elimizde bulunacaktı.

Uzun yıllar boyunca PlayStation teknik servisinde çalıştım. Çocukluğum konsollarla ilgilenerek geçtiği için seviyorum, neticesinde yapılır. Ancak zamanında alsaydınız daha iyi olabilirdi. Sonradan alınması koleksiyonun anlamını bozuyor bence.
Maalesef zamani geri alamiyoruz. Simdi koleksiyonu yapmasan ileride daha kotu olur fikrimce. Hala sansim olduguna inaniyorum.

Amiga ve Atari nasıl eskidiyse, PlayStation 1-2 de zamanla yok olacak. Bence ileride değer kazanabilir ama sadece değerlenecek diye koleksiyon yapma. Eğer oyunlarla vakit geçirmek sana iyi geliyorsa, onlara dair bir hatıran veya nostaljin varsa, o zaman koleksiyon yapmanın anlamı olur.
Oyunlarin degeri umurumda degil. Ben fiziksel olarak sevdigim oyunlari elimde tutabilmek istiyorum.
Senin yerinde olmak isterdim arada God of war oynamak yada vice city de gezmek hoş olurdu.
Hala yapabilirsin. Zamanim yok deme cunku bir daha bu hayata gelip gelmeyecegimiz belli degil. O yuzden bana imrenmene gerek yok. Ani yasamaya bak.

@Simon, daha kötü derken kastınız tam olarak nedir? Konsol tarafında ticari amaç için koleksiyon yapılmaz.
Ileride satip kar etmek gibi bir dusuncem yok. Daha kotu derken demek istedigim sey oyunlarin daha nadir olup ulasilmasinin daha zor olmasi. Bu yuzden ileride bu hayalimi gerceklestiremeyebilirim eger beklersem. Karar vermedim ama hala dusunuyorum.