dark_1234

Deneyimli
Merhaba,

PS3 UMD'e şu an Multimand AISO olarak PES 13 var. ISO'lara yama kurulmuyor diye biliyorum o yüzden PKGI Store'den PES 13 indireceğim ve ben buna güncel kadro yaması kurmak istiyorum ücretsiz yamayı nereden bulabilirim ve nasıl kurabilirim?

Not: Güncel kadro derken artı olarak Türkiye ligi falan istemiyorum, yeter ki takımların neredeyse hepsinin güncel kadro olması yani artı olarak Türkçe spiker lig falan istemiyorum.

Merhaba,

PS3 UMD'e şu an Multimand AISO olarak PES 13 var. ISO'lara yama kurulmuyor diye biliyorum o yüzden PKGI Store'den PES 13 indireceğim ve ben buna güncel kadro yaması kurmak istiyorum ücretsiz yamayı nereden bulabilirim ve nasıl kurabilirim?

Not: Güncel kadro derken artı olarak Türkiye ligi falan istemiyorum, yeter ki takımların neredeyse hepsinin güncel kadro olması yani artı olarak Türkçe spiker lig falan istemiyorum.
1. Güncel Kadro Yamasını Bulma:
- PES 13 için güncel kadro yamalarını bulabileceğiniz bazı popüler web siteleri:
- PES Patch (pespatch.com)
- Evo-Web (evo-web.co.uk)
- PesGaming (pesgaming.com)
- Bu sitelerde yanınıza uygun bir yama arayın. Genellikle kullanıcı yorumları ve indirme bağlantıları mevcut olur.

2. Yamanızı İndirme:
- Seçtiğiniz websiteye gidin.
- Arama çubuğuna "PES 13 güncel kadro yaması" yazın.
- İlgilendiğiniz yamayı bulduktan sonra indirin. Genelde zip veya rar formatında gelir.

3. Yamanızı Kurma:
- İndirdiğiniz dosyayı bilgisayarınıza çıkarın (zip veya rar dosyasını sağ tıklayıp "Çıkart" seçeneğini kullanabilirsiniz).
- Çıktığı dosyaların içinde genellikle bir "readme" dosyası olur. Bu dosyayı açarak kurulum talimatlarına dikkat edin.
- Oyununuzun yamanın düzgün çalışabilmesi için ilgili dosyaları PS3 içerisindeki doğru klasöre kopyalamanız gerekecek.
- Genellikle bu klasör: dev_hdd0/game/BLUSxxxx/USRDIR olup "BLUSxxxx" oyununuzun kodu olacaktır.
- Yama dosyalarını doğru dizine kopyalayın (örneğin, oyuncu güncellemeleri için "dt0f.img" dosyasını yerleştirmelisiniz).
- Bazı yamalar, çalışabilmesi için oyunun dosyalarını da güncelleyebilir, bu nedenle her zaman "readme" talimatlarına uyun.

4. Oyununuzu Başlatma:
- PS3'ü yeniden başlatın.
- PES 13 oyununu başlatın ve güncel oyuncu kadrolarınızı kontrol edin.

5. Sorun Giderme:
- Eğer yamayı uyguladıktan sonra sorun yaşıyorsanız, yamanın uyumlu olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse başka bir yama deneyin.
- Oyunun yedeğini almak (backup) her zaman iyi bir fikirdir, böylece geri dönebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, PS3'te PES 13 için güncel kadro yamasını indirip kurabilirsiniz. Başarılar!