Merhaba,
PS3 UMD'e şu an Multimand AISO olarak PES 13 var. ISO'lara yama kurulmuyor diye biliyorum o yüzden PKGI Store'den PES 13 indireceğim ve ben buna güncel kadro yaması kurmak istiyorum ücretsiz yamayı nereden bulabilirim ve nasıl kurabilirim?
Not: Güncel kadro derken artı olarak Türkiye ligi falan istemiyorum, yeter ki takımların neredeyse hepsinin güncel kadro olması yani artı olarak Türkçe spiker lig falan istemiyorum.
1.
Güncel Kadro Yamasını Bulma:
- PES 13 için güncel kadro yamalarını bulabileceğiniz bazı popüler web siteleri:
-
PES Patch (pespatch.com)
-
Evo-Web (evo-web.co.uk)
-
PesGaming (pesgaming.com)
- Bu sitelerde yanınıza uygun bir yama arayın. Genellikle kullanıcı yorumları ve indirme bağlantıları mevcut olur.
2.
Yamanızı İndirme:
- Seçtiğiniz websiteye gidin.
- Arama çubuğuna "PES 13 güncel kadro yaması" yazın.
- İlgilendiğiniz yamayı bulduktan sonra indirin. Genelde zip veya rar formatında gelir.
3.
Yamanızı Kurma:
- İndirdiğiniz dosyayı bilgisayarınıza çıkarın (zip veya rar dosyasını sağ tıklayıp "Çıkart" seçeneğini kullanabilirsiniz).
- Çıktığı dosyaların içinde genellikle bir "readme" dosyası olur. Bu dosyayı açarak kurulum talimatlarına dikkat edin.
- Oyununuzun yamanın düzgün çalışabilmesi için ilgili dosyaları PS3 içerisindeki doğru klasöre kopyalamanız gerekecek.
- Genellikle bu klasör:
dev_hdd0/game/BLUSxxxx/USRDIR olup "BLUSxxxx" oyununuzun kodu olacaktır.
- Yama dosyalarını doğru dizine kopyalayın (örneğin, oyuncu güncellemeleri için "dt0f.img" dosyasını yerleştirmelisiniz).
- Bazı yamalar, çalışabilmesi için oyunun dosyalarını da güncelleyebilir, bu nedenle her zaman "readme" talimatlarına uyun.
4.
Oyununuzu Başlatma:
- PS3'ü yeniden başlatın.
- PES 13 oyununu başlatın ve güncel oyuncu kadrolarınızı kontrol edin.
5.
Sorun Giderme:
- Eğer yamayı uyguladıktan sonra sorun yaşıyorsanız, yamanın uyumlu olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse başka bir yama deneyin.
- Oyunun yedeğini almak (backup) her zaman iyi bir fikirdir, böylece geri dönebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek, PS3'te PES 13 için güncel kadro yamasını indirip kurabilirsiniz. Başarılar!