PS4'ü kendim tamir edebilir miyim?

spowzy

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar.
Dün bir arkadaşım, yeterince oynadığı ve artık uğraşmak istemediği için bana bir PS4 Fat (parlak kasa) verdi. Cihaz çalışıyor ancak görüntü hiç gelmiyor. Beyaz ekranda takılma gibi bir durum yok, tamamen görüntüsüz.

Güvenli moda almayı denediğimde ise cihaz kendini kapattı; büyük ihtimalle yanlış güç kablosu kullanmamdan kaynaklı. Sadece bir kez oldu ve hemen fark ettim.

İçinde birçok oyun olduğunu söyledi.

Sorum şu: Cihaz tamire verilmeli mi? Masrafı fazla olur mu?

Isınma sorununu dert etmiyorum çünkü çözümü kolay. Fakat bazı sitelerde HDMI soket tamirinin 800 TL ile 2.500 TL arasında değiştiğini gördüm. Bu tarz bir arızayı kendim tespit edip onarabilir miyim?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arızayı kendin tespit edip onarabilecek teknik bilgiye ve ekipmana sahip olsan zaten onarırdın diye düşünüyorum dostum. Yani zaten bu sorunun cevabı sende saklı.

Yapacak bilgin ve ekipmanın yoksa zaten yapamazsın kolay bir işlem değil lehim aleti gerektiriyor ve lehim bilgisi de.

Merhaba arkadaşlar.
Dün bir arkadaşım, yeterince oynadığı ve artık uğraşmak istemediği için bana bir PS4 Fat (parlak kasa) verdi. Cihaz çalışıyor ancak görüntü hiç gelmiyor. Beyaz ekranda takılma gibi bir durum yok, tamamen görüntüsüz.

Güvenli moda almayı denediğimde ise cihaz kendini kapattı; büyük ihtimalle yanlış güç kablosu kullanmamdan kaynaklı. Sadece bir kez oldu ve hemen fark ettim.

İçinde birçok oyun olduğunu söyledi.

Sorum şu: Cihaz tamire verilmeli mi? Masrafı fazla olur mu?

Isınma sorununu dert etmiyorum çünkü çözümü kolay. Fakat bazı sitelerde HDMI soket tamirinin 800 TL ile 2.500 TL arasında değiştiğini gördüm. Bu tarz bir arızayı kendim tespit edip onarabilir miyim?

Teşekkürler.
KEndin etmen teknik bilgin olmadığı için çok zor gibi. Ama ben şahse PS çok değersiz gördüğümden alacakları paraya değmez. Ne de olsa çok eski bir donanım ve grafik kalitesine sahip.

Ana kartından mı HDMI girişinden mi? Tespit etmeden nasıl yapacaksınız Kartan ise özel lehim makinesi oluyor tamir için bga adı sanırsam yanlış hatırlamıyorsam.

Port bozulmuştur. Tamiri kolay aslında. Youtube'dan bak büyük ihtimal yaparsın.
Sicak hava tabancasi ve flux olmadan yapmasi olducka zor. Tabii bunlari ev ortaminda bulmasi da zor.

Ayrica kasaya xarar vermeden acmayi bilmesi gerek. Yanlisim yoksa bu konuda PS4 oldukca karisik bir yapiua sahip.

En iyisi bilinen isciligi dogru bir tamirciye vsrmeniz olacaktir. HDMI ayaklarini tuttutmaniz olduca zorlayici olacaktir cunku.

KEndin etmen teknik bilgin olmadığı için çok zor gibi. Ama ben şahse PS çok değersiz gördüğümden alacakları paraya değmez. Ne de olsa çok eski bir donanım ve grafik kalitesine sahip.
7-8 bin lira istiyorlar PS4'lere. 800 lira ile bos zamanxa kullanilabilecek veya yuksek kar ile satilabilrcek. Sonuxa PS3/2 degil bu cihaz.

1080p icin halen dhaa tatmin edici bir kalitrye sahip ayrica.

Son düzenleme:
7-8 bin lira istiyorlar PS4'lere. 800 lira ile bos zamanxa kullanilabilecek veya yuksek kar ile satilabilrcek. Sonuxa PS3/2 degil bu cihaz.

1080p icin halen dhaa tatmin edici bir kalitrye sahip ayrica.
Hocam biraz mesajı düzgün yazarsan iyi olur. Hem ben birşey anlamıyorum. Hemde Techolay için önemli bir üyesin. Boşuna yazım yanlışı uyarısı aldırarak düzeltmeni istemem.

Ayrıca 800tl ile çözülebilecek ise gerçekten çok mantıklı olur. Ancak pek kesin değil diye böyle yazdım.

Merhaba,

Farklı ekran ve kabloyla denemenize rağmen hala görüntü gelmiyorsa sorun HDMI soketinde. Masrafı 500-2.500 TL arasında değişiyor. Eğer ki soket yerinden çıkmışsa 500-1.000 arası bir ücret ödersiniz. Soket arızalanmış ise yenisi takılıyor, 2.000 civarında bir ücreti var.

Ben yıllardır hele ki teknik servis olan hiçbir elentonikçiye güvenmiyorum. Evet, sorunu düzeltebilecek kapasitedeler ancak cihazı söküp takarken yaklaşık 10 vidasını uğraşmamak için eksik takıyorlar. Bu da ilerde başka sorunlara yol açabiliyor.

O yüzden mümkün mertebe kendinizin tamir etmesini öneriyorum. PlayStation 4'ün içi çok karışık, açarken neyi nereden çıkardığına dikkat edersen hiç sıkıntı olmaz. Lehim, ısı tabancası ve tornavida senin için yeterli olacaktır. Ancak özellikle lehimi kullanırken dikkat et. Hem kendine zarar verebilirsin hem de donanıma.

Eğer uğraşırsan muhtemelen ilk defa PlayStation 4'ün içini açacaksın. Seni zorlayan nokta fan ve anakart sökümü olacaktır. Ancak YouTube'da video yardımıyla bu işinden üstesinden gelebilirsin.

Dene, olmazsa bile en azından uğraştım dersin. Senin çözebileceğin bir sorunu başkası yaptı diye 1.500 TL işçilik parası alıyor.

Bu işi 2-3 saatte 250 TL'ye çözebilirsin.

Aklına takılan bir soru olursa sorabilirsin. Gerekirse tamirinde adım adım ilerleriz.

Hocam biraz mesajı düzgün yazarsan iyi olur. Hem ben birşey anlamıyorum. Hemde Techolay için önemli bir üyesin. Boşuna yazım yanlışı uyarısı aldırarak düzeltmeni istemem.

Ayrıca 800tl ile çözülebilecek ise gerçekten çok mantıklı olur. Ancak pek kesin değil diye böyle yazdım.
Haklisiniz, ayrica guzel gorusun icin tesekkurlerimi iletirim.

Genelde telefonda hizli yazmaya calisirken ve bos vakit oldurmeye calisirken boyle oluyor. Cumlelerimdeki anlam bozuklugu veya devliklik ise hizli dusunup hizli yaziya gecirme aliskanligindan olsa gerek.

Bazen ben bile yazdigini okuyamayan insan misali mesajlarimi anlayamiyorum.

Merhaba,

Farklı ekran ve kabloyla denemenize rağmen hala görüntü gelmiyorsa sorun HDMI soketinde. Masrafı 500-2.500 TL arasında değişiyor. Eğer ki soket yerinden çıkmışsa 500-1.000 arası bir ücret ödersiniz. Soket arızalanmış ise yenisi takılıyor, 2.000 civarında bir ücreti var.

Ben yıllardır hele ki teknik servis olan hiçbir elentonikçiye güvenmiyorum. Evet, sorunu düzeltebilecek kapasitedeler ancak cihazı söküp takarken yaklaşık 10 vidasını uğraşmamak için eksik takıyorlar. Bu da ilerde başka sorunlara yol açabiliyor.

O yüzden mümkün mertebe kendinizin tamir etmesini öneriyorum. PlayStation 4'ün içi çok karışık, açarken neyi nereden çıkardığına dikkat edersen hiç sıkıntı olmaz. Lehim, ısı tabancası ve tornavida senin için yeterli olacaktır. Ancak özellikle lehimi kullanırken dikkat et. Hem kendine zarar verebilirsin hem de donanıma.

Eğer uğraşırsan muhtemelen ilk defa PlayStation 4'ün içini açacaksın. Seni zorlayan nokta fan ve anakart sökümü olacaktır. Ancak YouTube'da video yardımıyla bu işinden üstesinden gelebilirsin.

Dene, olmazsa bile en azından uğraştım dersin. Senin çözebileceğin bir sorunu başkası yaptı diye 1.500 TL işçilik parası alıyor.

Bu işi 2-3 saatte 250 TL'ye çözebilirsin.

Aklına takılan bir soru olursa sorabilirsin. Gerekirse tamirinde adım adım ilerleriz.
Ev imkanlarinda HDMI soketi degistirmek kolay degil.

Mesela ben yillardir teknolojik cihazlarimI kendim tamir eder/modlarim. Kasasini duzgunce acarim ancak HDMI portunu degistiremem cunku oldukca hassastir ayaklari.

Oyle BIM'den aldiginiz 200TL'lik lehim setlerI ile yapilamaz, ben yaptim diyene helal olsun derim. Ben VR olmayan lens ile vapurda Kiz Kulesinin duzgunce fotograflarini cekmis biri olarak bu hassasliga sahip degilim. Iki ihtimaliniz var bu konuda;

1-Flux ve sicak hava tabancasi kullanacaksin.

2-Bataryali professional ince uc takili lehim kalemi + flux ile yapacaksin. Bataryali diyorum cunku kablo dengeyi bozmakta, yaptigin ise zarar verme ihtimalinr sahip.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt