Oğuz Yalçın

Başarılı
Selamlar.

Bir süredir PS5 almayı düşünüyorum. Çok araştırma yaptım. Çoğunluk Bilkom garantili alınmasını önermiş, bunun yanı sıra çoğu kişinin ithalat garantili ürünler aldığını da gördüm, çünkü fiyat çok daha uygun.

Arada kaldığım ilk sorun garanti. İthalatçı garantili mi, bilkom garantili mi almalı? Bu cihazların arıza çıkarma ihtimali nedir?

Bir diğer konu bu ürünlerin serileri. Çok sık gördüğüm bir konu var. Dijitalde CFI 2116 sürümü tavsiye ediliyor, Pro'da ise CFI 7021 sürümleri.

Bir başka konu ise modeller. Slim Dijital ve Pro yani.

Amazonda bir satıcının 38-40 bin bandında Pro sattığını gördüm. Yorumlar neredeyse yarı yarıya olumlu ve olumsuz girilmiş. Kimisi kutunun açılmış olduğunu belirtmiş, kimisi içerisinde kitapçık olmadığını, kimisi sadece kutusunun hasarlı olduğunu yazmış ama herkes ürünün kendisinde sorun olmadığını da eklemiş.

Özet geçmem gerekirse, 39K-45K arasında fiyatla Amazon üzerinden Pro satan firmalar var. Tabii ki tamamı İthalatçı garantili ürünler. Bu riske girilir mi? Girilmez mi?

Pro'ya gerek yok ise Dijitalde 23-25K verip ithalatçı garantili mi almak lazım, yoksa bilkom garantisi ile alıp 30-38K arası bir para mı vermeli?

Çok karmaşık bir durumdayım, yönlendirme ve fikirlerinizi rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Bilkom garantili cihaz ile ithalatçı garantili cihaz arasında 10-15 bin lira gibi uçuk bir fark varsa, o parayı Bilkom etiketine vermek havaya para saçmaktır. O parayla gider kendine 4-5 tane baba oyun alırsın ya da bir sene Plus üyeliği. o yüzden ithalatçı garantiden korkma, cebini düşün.

Amazon’daki o uygun fiyatlı Pro modellerin ucuzluğu kutu hasarı ya da gümrükteki açılma durumları vs diye biliyorum. yani cihazla ilgili bir sorun genelde olmaz.

Eğer Bilkom garantili cihaz ile ithalatçı garantili cihaz arasında 10-15 bin lira gibi uçuk bir fark varsa, o parayı Bilkom etiketine vermek havaya para saçmaktır. O parayla gider kendine 4-5 tane baba oyun alırsın ya da bir sene Plus üyeliği. o yüzden ithalatçı garantiden korkma, cebini düşün.

Amazon’daki o uygun fiyatlı Pro modellerin ucuzluğu kutu hasarı ya da gümrükteki açılma durumları vs diye biliyorum. yani cihazla ilgili bir sorun genelde olmaz.

Örnek fiyatlar bu şekilde, ithal ve sadece X firma olduğunda 23-24 binden başlıyor. Satıcı Amazon ve Bilkom olursa 32'den başlıyor. Satıcı X olur ve Bilkom olursa 28 başlangıç fiyatı.

Yani aralarında 4-5 bin fark var. O da neredeyse 1 yıllık PS Plus Deluxe üyeliğine tekabül ediyor.

Eğer Bilkom garantili olması çok problem değilse 24-25K ile Dijital sürüm ithalatçı, 40 bine Pro ithalatçı alınabilir.

aaaaaaaa.webp