Detaylar
Kim cevapladı?Astronotarda
Üstün
Şahsen @Blackraven hocama katılıyorum. Konsol almak bana tamamen tuzak gibi geliyor. Çünkü şunu biliyorsunuz, bu sistem belirli bir süre sonra desteği kesilmiş bir sistem olacak ve tamamen unutulacak. Üstüne üstlük oyunlara verdiğimiz para ile kalacağız. Bilgisayarlar yükseltilebilir, kötü olsa da uzun yıllar kullanılabilir ve farklı aygıtları rahatlıkla çalıştırabilir. Yani bir bilgisayarda konsolunuz olmasa bile bir oyun kolu alıp konsol deneyimini yaşayabilirsiniz. Evet, oyun kolları pahalı gelebilir, ama konsola 18.500 vermek yerine kola para vermek daha mantıklı geliyor bana. Kendi görüşüm bu şekilde. Alacaklara hayırlı olsun şimdiden.
@Astronotarda, şaka mı yapıyorsun? Konsol PC'den çok daha uzun ömürlü. 2013'te çıkan, neredeyse 12 yaşındaki PS4 bile hala kullanılabilir durumda. 2013'te çıkan en baba PC'ye ne kadar yükseltme uygulayarak bugün bile kullanılır duruma getirebilirsin?
Şahsen @Blackraven hocama katılıyorum. Konsol almak bana tamamen tuzak gibi geliyor. Çünkü şunu biliyorsunuz, bu sistem belirli bir süre sonra desteği kesilmiş bir sistem olacak ve tamamen unutulacak. Üstüne üstlük oyunlara verdiğimiz para ile kalacağız. Bilgisayarlar yükseltilebilir, kötü olsa da uzun yıllar kullanılabilir ve farklı aygıtları rahatlıkla çalıştırabilir. Yani bir bilgisayarda konsolunuz olmasa bile bir oyun kolu alıp konsol deneyimini yaşayabilirsiniz. Evet, oyun kolları pahalı gelebilir ama konsola 18.500 vermek yerine kola para vermek daha mantıklı geliyor bana. Kendi görüşüm bu şekilde. Alacaklara hayırlı olsun şimdiden.
Arkadaşlar PS5 oyun fiyatlarından yakınıyorsunuz ama bende PC kullanıyorum crack yüklemezseniz oyun fiyatları dudak uçuklatan cinsten. Bir de uzun yıllar kullanılmasına gelirsek 2013'te çıkan PS4 bile 2022 yapımı GoW Ragnarok'u oynatabiliyor. 2013'te çıkan PC'ler şu an patates benim gözümde. Bu fiyatta alacağınız Max sistem 4060 ve 5600 olur. Kıyas yaparken bunları da değerlendirebilir misiniz acaba? 4070 sistem ile kıyaslarmış gibi konuşuyor da herkes. Her malın alıcısı vardır fiyatı uygun olduktan sonra. Epic Games'e yeni çıkan oyunlarda 2000 TL'den çıkıyor. Eskiden PC oyunlarının fiyatı bedava sayılabilecek cinstendi. Artık böyle bir durum yok. Bu yazdıklarımdan yanlış anlamayın lafım size veya bir başkasına değil. PS5 ile 4060 sistem kıyaslaması yaptım sadece.
Astronotarda
Üstün
Ben verilen fiyatlardan yakınmıyorum, konsolun desteği bittiği zaman verilen parayla kalınacağını söylüyorum. Bilgisayarlardaki oyun fiyatları da aşırı derece pahalı zaten. Özellikle Steam dolara geçtiğinden beri en ufak oyun bile kazık olmuş.Arkadaşlar PS5 oyun fiyatlarından yakınıyorsunuz ama bende PC kullanıyorum crack yüklemezseniz oyun fiyatları dudak uçuklatan cinsten. Bir de uzun yıllar kullanılmasına gelirsek 2013'te çıkan PS4 bile 2022 yapımı GoW Ragnarok'u oynatabiliyor. 2013'te çıkan PC'ler şu an patates benim gözümde. Bu fiyatta alacağınız Max sistem 4060 ve 5600 olur. Kıyas yaparken bunları da değerlendirebilir misiniz acaba? 4070 sistem ile kıyaslarmış gibi konuşuyor da herkes. Her malın alıcısı vardır fiyatı uygun olduktan sonra. Epic Games'e yeni çıkan oyunlarda 2000 TL'den çıkıyor. Eskiden PC oyunlarının fiyatı bedava sayılabilecek cinstendi. Artık böyle bir durum yok. Bu yazdıklarımdan yanlış anlamayın lafım size veya bir başkasına değil. PS5 ile 4060 sistem kıyaslaması yaptım sadece.
Eki Görüntüle 98658
Eki Görüntüle 98659
Bende 4060 laptop var. Satsam PS5 alırım üstüne ofis PC alırım. Şu net bir gerçek ki şu an PS5'i tokatlayacak güçte olan laptop 5-6 yıl sonra çöp olurken PS5 hala son çıkan AAA oyunları oynatıyor olacak. 30-45 FPS oynatacak belki ama bugün aldığın ucuz ürünü yıllarca kullanabileceksin.
@Astronotarda, PS4'ten PS5'e geçen arkadaşım eskiden aldığı oyunları oynamaya devam ediyor hocam. Evet PC kadar rahat ve geniş sayılmaz ama gayet çok uzun yıllar götürür. Ayrıca 5 yıl önce aldığımız hangi oyunu oynuyoruz ki? Kütüphane falan işin biraz şovu oluyor artık.
@Astronotarda, PS4'ten PS5'e geçen arkadaşım eskiden aldığı oyunları oynamaya devam ediyor hocam. Evet PC kadar rahat ve geniş sayılmaz ama gayet çok uzun yıllar götürür. Ayrıca 5 yıl önce aldığımız hangi oyunu oynuyoruz ki? Kütüphane falan işin biraz şovu oluyor artık.
Ben verilen fiyatlardan yakınmıyorum, konsolun desteği bittiği zaman verilen parayla kalınacağını söylüyorum. Bilgisayarlardaki oyun fiyatları da aşırı derece pahalı zaten. Özellikle Steam dolara geçtiğinden beri en ufak oyun bile kazık olmuş.
Yahu neden kalınsın? Hala PS4 alan insanlar var. 2013-2015'te çıkan PC'yi şu an sat beş para etmez. Bir de PS4 sat iyi kötü bir para eder. Alıcısı var çünkü.
Astronotarda
Üstün
Bir kasanın her parçası değiştirilebiliyor, yani bilgisayarı her türlü yenileyebiliyorsun. PS alemi ne durumda tam olarak bilmiyorum, PS4'ün aşırı uzun dayandığının farkındayım. Benim deneyimlerim genelde Xbox üzerinde oldu. Ayrıca kendi görüşüm olduğunu da belirttim, kimseye herhangi bir şey atmadım. Şaka yapmıyorum yani. İnsanların kararını sorgulamak bana düşmez, kendi görüşümü belirtiyorum.@Astronotarda, şaka mı yapıyorsun? Konsol PC'den çok daha uzun ömürlü. 2013'te çıkan, neredeyse 12 yaşındaki PS4 bile hala kullanılabilir durumda. 2013'te çıkan en baba PC'ye ne kadar yükseltme uygulayarak bugün bile kullanılır duruma getirebilirsin?
Bir kasanın her parçası değiştirilebiliyor, yani bilgisayarı her türlü yenileyebiliyorsun. PS alemi ne durumda tam olarak bilmiyorum, PS4'ün aşırı uzun dayandığının farkındayım. Benim deneyimlerim genelde Xbox üzerinde oldu. Ayrıca kendi görüşüm olduğunu da belirttim, kimseye herhangi bir şey atmadım. Şaka yapmıyorum yani. İnsanların kararını sorgulamak bana düşmez, kendi görüşümü belirtiyorum.
PC'de de sizin dediğiniz gibi sürekli yenileme derdi var. Güncel kalmak zorundasınız yoksa sizi memnun etmez. 4060 sistemin ömrü ne kadar 5 sene sonra satsan kaç para eder. Yenilesen dert yenilemesen bir dert. 4070 ve üstü sistemler konsolları ezer geçer ama 4060 sistemde meh seviyesinde. Black myth Wukong çıkınca tüm sistemler çöp oldu zaten. RTX5000 serisi çıkmadan eskidi bile. 4060 gibi bir kartı adam yerine koyamıyorum bu da benim düşüncem.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-