Serkan1562

Uzman
Arkadaşlar merhaba. PS5 DualSense oyun kolumda sol analog drift (stick kayması) problemi yaşıyorum. Yaşadığım yerde tamirini yapan olmadığı için kendim yapmak zorundayım. Görseldeki parçanın siparişini verdim. Ancak bunu takmanın biraz zor olduğu ve lehimleme gerektiği söyleniyor. Bir arkadaşımda lehim makinesi var. Nasıl yapılacağıyla ilgili bilgisi olan var mı ya da yapımını düzgün şekilde anlatan bir video önerisi var mı? İnternette genelde yabancı videolar bulunuyor.

1767860637852.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok fazla bacagi oldugu icin normal havya ile sokmesi zor bir parca maalesef. Sicak hava ufleyen havyalar var, onlar ile sokmesi daha kolay olur diye dusunuyorum. Soktukten sonrasi kolay zaten.

Bir de sokerken devrenin sabitlenmesi lazim, sicak hava uflerken cimbiz gibi bir seyle, parcayi tutup oynatman gerekiyor, lehim sicak havanin etkisiyle gevsediginde cikar parca zaten. Soktukten sonra da devre uzerindeki kalan lehimleri temizlemek icin lehim pompasina ihtiyacin var ki yeni parcayi kolayca takabilesin.

Son düzenleme:
Cok fazla bacagi oldugu icin normal havya ile sokmesi zor bir parca maalesef. Sicak hava ufleyen havyalar var, onlar ile sokmesi daha kolay olur diye dusunuyorum. Soktukten sonrasi kolay zaten.

Bir de sokerken devrenin sabitlenmesi lazim, sicak hava uflerken cimbiz gibi bir seyle, parcayi tutup oynatman gerekiyor, lehim sicak havanin etkisiyle gevsediginde cikar parca zaten. Soktukten sonra da devre uzerindeki kalan lehimleri temizlemek icin lehim pompasina ihtiyacin var ki yeni parcayi kolayca takabilesin.
Anladım teşekkür ederim hocam biraz zor görünüyor detaylı anlatan bi video bulsam daha iyi olacak