PS5 düz versiyon, Slim'ya da Pro. Bunlar kolay bozulan cihazlar değiller. İlla bilkom garantili alacaksın diye bir kaide yok.

Kolay kolay bozulan bir cihaz değil, sağlamlar.

Diğer arkadaşın dediği gibi evet kolay kolay bozulacak cihazlar değil hocam. Merak etmeyin yani.

Ben 2020'de launch sırası aldım PS5'i. Benimle aynı batch konsoldan alanlarda direkt fabrikadan sıkıntılıydı. O yüzden problem yaşadım ve garantilik oldum. Sizde de aynısı olmaz. Zaten Pro ile ilgili hiç böyle bir haber de okumadım. İçiniz rahat olsun.

30k iyi fiyat bence. Alın içiniz rahat oynayın. Gerisini de düşünmeyin. İlla Bilkom olmasının çok bir faydası yok. Bizim ülkede zaten yetkili servis ve garanti de o kadar prosedüre göre işlemediği için boşuna garanti için 20K vermeyin.
yarın almaya gidicem hocam, kutuyu satıcı ile birlikte açsam dikkat etmem gereken bir şey var mı? dualsense kol jelatinli oluyor sanırım, kablolar düzenli lastikli poşetli, konsolun kendisi yine jelatinine baksam sıfır oldugu anlasılır sanırım. dediğiniz gibi bir şey olmaz inşallah ama sıfır oldugundan emin olmaya çalışıyorum şu an. teşekkürler cevaplarınız için <3

Dosya Ekleri

• Screenshot_28.webp
    Screenshot_28.webp
    225,4 KB · Görüntüleme: 50
Yarın almaya gideceğim hocam, kutuyu satıcı ile birlikte açsam dikkat etmem gereken bir şey var mı? DualSense kol jelatinli oluyor sanırım, kablolar düzenli lastikli poşetli, konsolun kendisi yine jelatinine baksam sıfır oldugu anlasılır sanırım. Dediğiniz gibi bir şey olmaz inşallah ama sıfır oldugundan emin olmaya çalışıyorum şu an. Teşekkürler cevaplarınız için <3

Yanında açabilirsin.

Zaten sıkıntı olursa almazsın, endişe etme. Almak zorunda değilsin. Zaten kablolarında kablo bağına benzer bağcıklar olur. Cihazın ayrı, kolun ayrı jelatini olur. İçinden kitapçıklarını falan da kontrol edersin.

Esenlikler,

PS5 Pro almak istiyorum ancak malum, Türkiye'de paranla rezil olma ihtimali artık iyice yükseldi. En güvenilir dediğimiz Amazon'da bile satıcıların profillerine girince insanın eli gitmiyor. Şikayetlerde net şekilde görülüyor: Kutuyu bantlayıp, 2. el cihazı "sıfır" diye yollayanlar ile dolu.

Hepsiburada gibi platformlara zaten hiç güvenim yok ama bugün Beymen'de satıldığını görünce bir duraksadım. Beymen gerçekten kendi mi satıyor bu konsolu, yoksa araya yine "dükkan görünümlü aracı" firmalar mı girmiş, bilen varsa yazarsa çok sevinirim.

Kısacası:
Amazon'daki satıcılara ne kadar güvenebiliriz?
Beymen'deki PS5 Pro'yu alan/inceleyen var mı?
Gerçekten sıfır, garantili ve içim rahat bir şekilde nereden alınır?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler 🙏

Sanırım MediaMarkt ve vatan gibi yerlere kaldık 50 bin TL...

Edıt 1: Görseli ekliyorum, beymende alb bilişim tek. Adlı yerden getirtiyormuş. Güvenilir mi sizce?

Aynı durumdan bende muzdaribim, PS5 Pro almak istiyorum ama ithalatçı ile distribütör garantisi arasındaneredeyse 10 15 bin lira fark oynuyor. Bu farka değeceğini de düşünmüyorum ama nereden alacağımıda bilmiyorum. Sırf bir garanti için 10 15 bin lira daha fazla verip distribütör garantisi almak mantıklı değil, zira ülkemizde garanti yükümlülükleri kağıt üstünde geçerli. Kimse garantiyi iplediği yok yani ama bir taraftada ithalatçı garantili küçük esnafların sattığı ürünler var dediğiniz gibi ve bu satıcıların çoğu sizin de dediğiniz gibi 2.el cihazı sıfır gibi yollayan firmalarla dolu ve insan alıp almamakta tereddüt ediyor. Şahsen bende hangi satıcıdan alacağım konusunda çok kararsızım. Sony'nin Türkiye'den çekilmesi çok kötü oldu.

Sadece PlayStation değil, mümkünse bütün elektronik ürünler görerek alınmalı. Bir de bu ürüne 30-40k gibi yüksek paralar ödeniyor, bahseliden gibi gelmezse ayrıyeten bir de uğraşıyorsun. Bazen satıcılar iadeyi kabul etmiyor vs.

Aynı durumdan bende muzdaribim, PS5 Pro almak istiyorum ama ithalatçı ile distribütör garantisi arasındaneredeyse 10 15 bin lira fark oynuyor. Bu farka değeceğini de düşünmüyorum ama nereden alacağımıda bilmiyorum. Sırf bir garanti için 10 15 bin lira daha fazla verip distribütör garantisi almak mantıklı değil, zira ülkemizde garanti yükümlülükleri kağıt üstünde geçerli. Kimse garantiyi iplediği yok yani ama bir taraftada ithalatçı garantili küçük esnafların sattığı ürünler var dediğiniz gibi ve bu satıcıların çoğu sizin de dediğiniz gibi 2.el cihazı sıfır gibi yollayan firmalarla dolu ve insan alıp almamakta tereddüt ediyor. Şahsen bende hangi satıcıdan alacağım konusunda çok kararsızım. Sony'nin Türkiye'den çekilmesi çok kötü oldu.

Aldınız mı hocam? Memnun musunuz?

Yanında açabilirsin.

Zaten sıkıntı olursa almazsın, endişe etme. Almak zorunda değilsin. Zaten kablolarında kablo bağına benzer bağcıklar olur. Cihazın ayrı, kolun ayrı jelatini olur. İçinden kitapçıklarını falan da kontrol edersin.

Selam arkadaşlar, genel bir yanıt vereyim dedim.

PS5 Pro’yu aldım, gayet memnunum. Aldığım kişiyle baya muhabbet ettik, kendisi maden mühendisiymiş sanırım, tam anlamadım ama Kuveyt’e sık gidip geliyormuş. Arabasının bagajı doluydu resmen; PS5’ler, aksesuarlar… PS mağazalarına veriyormuş genelde, ben denk gelmişim şansıma.

Cihazı yanında açtım, kablolar, jelatin durumu vs. gitmeden önce neye bakılır öğrenmiştim zaten. Her şey tamdı, “tamamdır abi” deyip ödemeyi yaptım. Şimdiye kadar sorunsuz çok şükür.

Sadece tek kafama takılan bir şey var: Bu cihaz Kuveyt ürünü olduğundan priz tipi Amerikan. Ben de Swiss marka kaliteli bir dönüştürücü aldım. Fakat üzerinde “sürekli takılı bırakmayın” gibi bir uyarı var. Ben dönüştürücüyü sabitledim, 4’lü bir prize taktım, o şekilde kullanıyorum. Cihazı da uyku moduna alıyorum(kendi geçiyormuş tvye geçince ya da tiyi kapayınca), gece boyu güncelleme, oyun indirme vs. devam ediyor.

Sormak istediğim şu: Bu şekilde sürekli uyku modunda kalması sıkıntı mı ya da, dönüştürücü üzerinden uzun süre çalışmasının bir sakıncası olur mu? Yoksa her seferinde tamamen kapatmak mı daha sağlıklı olur? Elektriksel olarak risk yaratır mı, uzun vadede zarar verir mi diye merak ediyorum. Tecrübeli olanlardan fikir alabilirsem çok iyi olur.

Teşekkürler şimdiden.

edit 1: aldığım kişiden getirtmenize yardımcı olabilirim isteyene. düz 32k.

Bu cihaz Kuveyt ürünü olduğundan priz tipi Amerikan. Ben de Swiss marka kaliteli bir dönüştürücü aldım
Hocam dönüştürücüden kastınız ne? Umarım bu eski tip voltaj dönüştürücü, trafo gibi şey değildir. 110V'yi 220V veya tersini yapan. Çünkü buna gerek yok. PS konsolları PS3'ten beri dual voltage, yani 100-240V global güç kaynağına sahip. Voltaj dönüştürücüye gerek yok.

Dönüştürücüden kastınız prizin ucu içinse, yani adaptör ise o zaman sıkıntı yok.

Ama ona da gerek yok. Herhangi bir aynı güç kablosu ile çalıştırabilirsiniz. Evinizde kesin zaten bu kablodan vardır. Yoksa da internette her yerde var.

1748983613109.webp

edit 1: aldığım kişiden getirtmenize yardımcı olabilirim isteyene. düz 32k.
Ben düşünüyorum hocam, ama şimdi değil. Sonra yazarım buraya belki. 32k yerine düz 30 olsaymış keşke ;)

Hocam dönüştürücüden kastınız ne? Umarım bu eski tip voltaj dönüştürücü, trafo gibi şey değildir. 110V'yi 220v veya tersini yapan. Çünkü buna gerek yok. PS konsolları PS3'ten beri Dual voltage, yani 100-240v global güç kaynağına sahip. Voltaj dönüştürücüye gerek yok.

Dönüştürücüden kastınız prizin ucu içinse, yani adaptör ise o zaman sıkıntı yok.

Ama ona da gerek yok. Herhangi bir aynı güç kablosu ile çalıştırabilirsiniz. Evinizde kesin zaten bu kablodan vardır. Yoksa da internette her yerde var.

Eki Görüntüle 152446

Ben düşünüyorum hocam ama şimdi değil. Sonra yazarım buraya belki. 32K yerine düz 30 olsaymış keşke ;)

Prizin ucu için hocam :D ama bahsettiğiniz kablo direkt TR girişli adaptör çok daha iyi olur nereden temin edebilirim tam adı ne PS5 Pro için özel üretilmiş bir şey var mı? Elektrik konusunda biraz pimpirikliyim. Aslında baktım ama bulamadım. Teşekkürler şimdiden. Bu arada satıcı ile araç başında da uzun süre pazarlık yaptım ama yok adamın dealbreakeriydi :D

edit: sanırım daha iyi olur yani arada Swiss tr adaptörüne takılmış amerikan girişli adaptörden.

Normal güç kablosu hocam. Girişi iki tane olan, ince. Teyp kablosu diye de geçiyor bazen. Her yerde var. Elektrikçi ve nalburda da vardır. Özel bir kablo değil. Standard bunlar zaten. PS3 PS4 PS5 printer kablosu diye yazın gene çıkar. Aynı kablo.

Ama priz ucu adaptörü ile kullanmanın da hiçbir sakıncası yok. O swiss adaptör bende de var. Beyaz/Kırmızı, tak diye oturan bir şey dimi? Onla da kullanabilirsiniz.

Size kalmış.