Panko

Uzman
Esenlikler,

PS5 Pro almak istiyorum ancak malum, Türkiye'de paranla rezil olma ihtimali artık iyice yükseldi. En güvenilir dediğimiz Amazon'da bile satıcıların profillerine girince insanın eli gitmiyor. Şikayetlerde net şekilde görülüyor: Kutuyu bantlayıp, 2. el cihazı "sıfır" diye yollayanlar ile dolu.

Hepsiburada gibi platformlara zaten hiç güvenim yok ama bugün Beymen'de satıldığını görünce bir duraksadım. Beymen gerçekten kendi mi satıyor bu konsolu, yoksa araya yine "dükkan görünümlü aracı" firmalar mı girmiş, bilen varsa yazarsa çok sevinirim.

Kısacası:
Amazon'daki satıcılara ne kadar güvenebiliriz?
Beymen'deki PS5 Pro'yu alan/inceleyen var mı?
Gerçekten sıfır, garantili ve içim rahat bir şekilde nereden alınır?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler 🙏

Sanırım MediaMarkt ve vatan gibi yerlere kaldık 50 bin TL...

EDIT 1: görseli ekliyorum, beymende alb bilişim tek. adlı yerden getirtiyormuş. Güvenilir mi sizce?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20.webp
    Screenshot_20.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yıllardır bizim esnaf konsol mağazalarına güvenmiyorum. Evet işini hakkıyla yapanlar elbet vardır ama çoğu cidden sıkıntılı. Sıfır kapalı kutu derler, gelen kutu açılmış olur önceden. Zaten ithal ettikleri yeni konsolun kutusunu açıp, sıfır DualSense kumandayı alıp içine mağazada ellerindeki eski kumandaları koyanlar bile var.

Beymen'deki satıcı ile ilgili çok şikayet okuduğum var. Ayrıca bunların hiçbiri Bilkom Garantili değil. İthalatçi garantili. Yani tamamıyla satan esnafın insiyatifine bağlı. Ben eminim konsolda büyük bir sorun çıkarsa (GPU parazitleme gibi) asla bu esnaflar yardımcı olmaz. Ama Bilkom resmi garantili olunca en azından bir şansınız var.

İki seçenek var bence:
  • Paraya kıyıp 50 bin TL'ye Bilkom garantili almak.
  • Sahibinden gibi sitelerde bizzat kendisi ithal etmiş bireysel satıcılardan almak. Bunun ticaretini yapmayanlardan. 30-35 bin TL civarı galiba.
Ben artık bizim esnaflardan uzak duruyorum. Kimse alınmasın.

Istanbul'da yasiyorsan Poly Game diye bir dukkan var. Guvenilir orasi.
maalesef istanbulda değilim

Ben yıllardır bizim esnaf konsol mağazalarına güvenmiyorum. Evet işini hakkıyla yapanlar elbet vardır ama çoğu cidden sıkıntılı. Sıfır kapalı kutu derler, gelen kutu açılmış olur önceden. Zaten ithal ettikleri yeni konsolun kutusunu açıp, sıfır DualSense kumandayı alıp içine mağazada ellerindeki eski kumandaları koyanlar bile var.

Beymen'deki satıcı ile ilgili çok şikayet okuduğum var. Ayrıca bunların hiçbiri Bilkom Garantili değil. İthalatçi garantili. Yani tamamıyla satan esnafın insiyatifine bağlı. Ben eminim konsolda büyük bir sorun çıkarsa (GPU parazitleme gibi) asla bu esnaflar yardımcı olmaz. Ama Bilkom resmi garantili olunca en azından bir şansınız var.

İki seçenek var bence:
  • Paraya kıyıp 50 bin TL'ye Bilkom garantili almak.
  • Sahibinden gibi sitelerde bizzat kendisi ithal etmiş bireysel satıcılardan almak. Bunun ticaretini yapmayanlardan. 30-35 bin TL civarı galiba.
Ben artık bizim esnaflardan uzak duruyorum. Kimse alınmasın.
mediamarkttan alsam herhangi bi sıkıntıda yardımcı olurlar herhalde?

mediamarkttan alsam herhangi bi sıkıntıda yardımcı olurlar herhalde?
MediaMarkt'tan aldığınız ürün Bilkom garantili olacağı için bir sıkıntı çıkmaz ileride. Olası bir problemde gittiğiniz mağazaya bağlı olarak, ya sizin için Bilkom'a kendileri gönderirler ya da hiç uğraşmazlar ve size kendiniz Bilkom'a gönderin derler.

Ben Vatan'dan almıştım eski PS5'i. Sorun çıkınca hiç Vatan ile uğraşmadım çünkü resmi Sony Türkiye garantili üründü. Direk onlara gönderdim. Aynısını siz de yapabilirsiniz.

İthalatçı garantili ürünler Bilkom garantili değil.

Bilkom garantinin ne kadar önemli olup olmadığı da tartışılacak ayrı bir konu, 15-20 bin TL fark için değer mi tartışılır, ona sizin karar vermeniz lazım. Bana sorarsanız yukarıda dediğim gibi iki seçenek var. Ya resmi garantili alın ya da sıfır açılmadığından kesin emin olduğunuz bireysel satıcılardan alın. Bizim esnaflar ile hiç uğraşmayın. İthalatçı garantili demek bence garantisi yok demek. Bu kadar basit.

Yunanistan'dan alan birinden alın. İleride sıkıntı çıkarsa en azından günlük vize ile adalara çıkıp oradan avrupa garantisine vermeyi deneyebilirsiniz.

MediaMarkt'tan aldığınız ürün bilkom garantili olacağı için bir sıkıntı çıkmaz ileride. Olası bir problemde gittiğiniz mağazaya bağlı olarak, ya sizin için Bilkom'a kendileri gönderirler ya da hiç uğraşmazlar ve size kendiniz Bilkom'a gönderin derler.

Ben Vatan'dan almıştım eski PS5'i. Sorun çıkınca hiç vatan ile uğraşmadım çünkü resmi Sony Türkiye garantili üründü. Direk onlara gönderdim. Aynısını siz de yapabilirsiniz.

İthalatçı garantili ürünler bilkom garantili değil.

Bilkom garantinin ne kadar önemli olup olmadığı da tartışılacak ayrı bir konu, 15-20 bin TL fark için değer mi tartışılır, ona sizin karar vermeniz lazım. Bana sorarsanız yukarıda dediğim gibi iki seçenek var. Ya resmi garantili alın ya da sıfır açılmadığından kesin emin olduğunuz bireysel satıcılardan alın. Bizim esnaflar ile hiç uğraşmayın. İthalatçı garantili demek bence garantisi yok demek. Bu kadar basit.

Yunanistan'dan alan birinden alın. İleride sıkıntı çıkarsa en azından günlük vize ile adalara çıkıp oradan Avrupa garantisine vermeyi deneyebilirsiniz.

Sarı sitede ortalama 30Bin'e şöyle ilanlar var bireysel satıcılar dubaiden alınmış kapalı diyorlar birüsürü var riske değer mi kutunun açılmadıgını nereden anlarız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_24.webp
    Screenshot_24.webp
    654,9 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_23.webp
    Screenshot_23.webp
    303,2 KB · Görüntüleme: 84
Sarı sitede ortalama 30Bin'e şöyle ilanlar var bireysel satıcılar dubaiden alınmış kapalı diyorlar birüsürü var riske değer mi kutunun açılmadıgını nereden anlarız.
Ben telefonda arayıp sesi düzgün, sorulara detaylı cevap veren, dürüst olduğuna inandığım ve içime sinenlere güveniyorum hocam. Size kalmış öyle birini bulmak. Param Güvende yorumları var mı ona da bakabilirsiniz. Video çekip atmasını da isteyin.

Dubai ve Japonya yerine Yunan ürün tavsiye ederim ama.

Ben telefonda arayıp sesi düzgün, sorulara detaylı cevap veren, dürüst olduğuna inandığım ve içime sinenlere güveniyorum hocam. Size kalmış öyle birini bulmak. Param Güvende yorumları var mı ona da bakabilirsiniz. Video çekip atmasını da isteyin.

Dubai ve Japonya yerine Yunan ürün tavsiye ederim ama.
hocam ürünü kuveytten almış arkadaş fatura da var ancak paylaşmayayım şimdi kvkk :D tam 1 ay önce alınmış sizce 30kya alayım mı elden? 3 ay sonra bozulsa kendi cebimden ödemem lazım öyle bir risk var kuveyt oldugundan dolayı fatura garanti pek bi işe yaramaz sanırım haksız mıyım? bozulma ihtimali yüzde kaç acaba yatay kullanırım zaten ürünleri iyi kullanan biriyim
1748454789037.webp
1748454784351.webp
1748454778680.webp

PS5 düz versiyon, Slim'ya da Pro. Bunlar kolay bozulan cihazlar değiller. İlla bilkom garantili alacaksın diye bir kaide yok.

Kolay kolay bozulan bir cihaz değil, sağlamlar.

hocam ürünü kuveytten almış arkadaş fatura da var ancak paylaşmayayım şimdi kvkk :D tam 1 ay önce alınmış sizce 30kya alayım mı elden? 3 ay sonra bozulsa kendi cebimden ödemem lazım öyle bir risk var kuveyt oldugundan dolayı fatura garanti pek bi işe yaramaz sanırım haksız mıyım? bozulma ihtimali yüzde kaç acaba yatay kullanırım zaten ürünleri iyi kullanan biriyim
Diğer arkadaşın dediği gibi evet kolay kolay bozulacak cihazlar değil hocam. Merak etmeyin yani.

Ben 2020'de launch sırası aldım PS5'i. Benimle aynı batch konsoldan alanlarda direkt fabrikadan sıkıntılıydı. O yüzden problem yaşadım ve garantilik oldum. Sizde de aynısı olmaz. Zaten Pro ile ilgili hiç böyle bir haber de okumadım. İçiniz rahat olsun.

30k iyi fiyat bence. Alın içiniz rahat oynayın. Gerisini de düşünmeyin. İlla Bilkom olmasının çok bir faydası yok. Bizim ülkede zaten yetkili servis ve garanti de o kadar prosedüre göre işlemediği için boşuna garanti için 20K vermeyin.